Urmărește-ne în Social Media

Alice Cooper - Don't Give Up

Alice Cooper trimite un mesaj de încurajare pentru toţi cei afectaţi de pandemie prin noua piesă "Don't Give Up". Acest track a primit un videoclip compus din fotografii şi clipuri trimise de fani artistului. Le puteţi vedea pe toate în articol.

"Don't Give Up" intercalează porţiuni de melodie cu monologuri de încurajare ale artistului. Alice Cooper este de obicei asociat cu întunecimea şi poveştile horror, dar de această dată oferă o rază de speranţă publicului său. Shock rock nu înseamnă lipsă de umanitate şi empatie. Mesajul piesei este "suntem cu toţii în aceeaşi barcă şi atârnam de o aţă". Pentru a realiza acest videoclip-colaj, Alice Cooper le-a solicitat fanilor la finalul lunii aprilie o serie de fotografii şi clipuri.

Cei înscrişi ştiau că avea să apară în acest videoclip. Artistul a lansat versurile piesei din timp şi i-a rugat pe fani să trimită fotografii cu ei ţinând pancarte cu câte un cuvânt din versurile acestui single. Echipa lui Cooper a compilat un total de 20.000 de materiale înscrise, iar muzicianul apare în centrul unui glob generat de computer, cu o abordare retro futuristă. Fanii apar pe diferite panouri digitale de pe tot globul în fundal.

"Don't Give Up" a fost produsă de la distanţă de către colaboratorul lui Alice Cooper de decenii bune Bob Ezrin. În martie legenda rock a confirmat că era aproape gata cu un nou LP, cel cu numărul 28 din discografia sa bogată. Planurile au fost afectate în mod evident de pandemie, dar sunt şanse să vedem un nou material în acest an. Au trecut 3 ani de la ultimul release al septagenarului, "Paranormal". Cooper a avut ocazia să experimenteze pe propria piele haosul provocat de pandemie.

Artistul şi trupa sa se aflau într-un turneu european în martie cu cei de la Cheap Trick. Interzicerea zborurilor din şi spre SUA i-a lăsat pe muzicieni blocaţi o perioadă în Europa şi ulterior le-a îngreunat drumul spre casă. Pe lângă proiectul său muzical solo, Alice Cooper este şi solistul trupei Hollywood Vampires, din care fac parte şi Johnny Depp şi Joe Perry. Trupa ne-a vizitat în 2016 pentru un concert organizat la Romexpo.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Cei mai mari rockeri se reunesc în "Rock Camp: The Movie" - TRAILER

Chiar dacă topurile muzicale ne arată că muzica rock trăieşte un reviriment, reflexia sa în pop culture nu mai e chiar atât de puternică. Nu mai avem filme şi jocuri video dedicate genului rock cum se întâmpla cu un deceniu în urmă. Lucrurile se schimbă odată cu "Rock Camp: The Movie", care primeşte un prim trailer ce poate fi vizionat mai jos.

Publicat

pe

Rock Camp The Movie Trailer
Rock Camp The Movie Trailer │ FOTO: Doug Blush

În ultimele decenii filmele cu tematică rock au fost atât de rare încât se pot număra pe degete. Amintim spre exemplu producţiile "Tenacious D" cu Jack Black, dar şi legendarele "Wayne's World". În ultimii ani doar Tom Cruise şi genialul său "Rock of Ages" au mişcat acul indicator al pasiunii pentru metal. "Scott Pilgrim" a avut şi ceva appeal pentru fanii indie. "Rock Camp: The Movie" este mai apropiat de un documentar totuşi şi va debuta în luna ianuarie 2021. E practic o combinaţie între "Spinal Tap" şi o tabără de vară pentru rockeri.

E vorba despre Rock 'N' Roll Fantasy Camp, acolo unde muzicieni aspiranţi din toată America şi chiar de pe tot globul vin pentru a putea cânta alături de eroii lor. Rock Camp este un fenomen cultural, o instituţie a rock-ului care îşi desfăşoară activitatea în proximitatea oraşelor mari din SUA, precum New York, Los Angeles, Las Vegas încă din 1996. Este o creaţie a producătorului muzical David Fishof şi îi aduce în prim plan pe monştri sacri ca Roger Daltrey, fondatorul The Who, alături de Alice Cooper, Paul Stanley şi Gene Simmons de la Kiss, dar şi Joe Perry de la Aerosmith şi Hollywood Vampires.

Jeff Beck şi Slash ţin tutoriale, iar Nancy Wilson şi alte nume mari ţin masterclass-uri de muzică metal. Noua producţie cinematografică este produsă de către cineastul Doug Blush şi este co-regizată şi editată de către Renee Barron. De producţie s-a ocupat Jeff Rowe. Filmările includ 3 decenii de evoluţie a taberei rock, de la începuturile lui Fishof, într-o carieră de agent sportiv şi ulterior producător muzical. Iubitorii de muzică trascend starea de spectator şi ajung să cânte alături de idolii lor.

Trailer "Rock Camp The Movie":

"Rock Camp: The Movie" urmăreşte povestea a 4 participanţi la tabără (şi familiile lor), care se transformă prin interacţiunea cu muzicienii preferaţi. Ei trec peste frici şi îşi transformă vieţile. Pelicula debutează pe 15 ianuarie 2021, în câteva cinematografe din SUA (majoritatea screening-uri virtuale), iar apoi va fi disponibil prin serviciile video on demand din februarie. Imaginaţi-vă un copil de 15 ani în aceeaşi formaţie cu Dave Navarro, Slash şi cu un dentist la bas, în vreme ce Tommy Lee e la tobe.

Toate devin posibile în Rock Camp!

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4