Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Prima trupă a lui Chester Bennington va relansa piese vechi cu vocea lui Jamie Bennington, fiul regretatului solist Linkin Park

Grey Daze, prima formație în care a cântat Chester Bennington, va înregistra din nou piesele mai vechi ale trupei cu sprijinul familiei regretatului solist Linkin Park. La voce îl vom putea asculta pe Jamie Bennington, fiul lui Chester.

Publicat

pe

Chester Bennington (Linkin Park) │ FOTO: www.picstopin.com

Grey Daze, trupa în care Chester Bennington a cântat vreme de 5 ani, în perioada 1993 - 1998, plănuiește să relanseze o parte din melodiile formației într-o nouă componență. Fanii lui Chester îl vor putea asculta la voce pe fiul său de 22 de ani, Jamie Bennington, care nu este tocmai un novice în domeniu. Acesta a lansat de-a lungul anilor și compoziții proprii, publicându-le pe Soundcloud.

“Chester ar fi fost foarte mândru de fiul său Jaime Bennington. L-am avut pe Jaime aseară la  NRG Recording Studios și vocea lui e grozavă! E foarte asemănătoare cu a tatălui său și am fost cu toții foarte mândri să fim alături de el”, au scris cei de la Grey Daze pe Facebook.

Poze cu Jaime Bennington al studio, alături de Grey Daze

În acest proiect au fost cooptați și Brian “Head” Welch și James “Munky” de la Korn, cei doi fiind surprinși la studio într-o altă postare de pe Facebook.

“O zi memorabilă alături de Brian Head Welch și James “Munky” Shaffer. Chester ar fi atât de fericit acum! Tipii ăștia sunt geniali!!!!”

Pe acest viitor album Grey Daze au fost invitați și Marcos Curiel de la P.O.D., Chris Traynor din trupa Bush, și Ryan Shuck, colegul lui Chester din trupa Dead By Sunrise.

Trupa Grey Daze a luat naștere în 1993 și aborda un stil post-grunge. În cei 5 ani de activitate, formația a lansat 3 albume: ”Demo” în 1993, ”Wake/Me” în 1994, și ”...no sun today” în 1997. Chester a părăsit formația în 1998.

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending