Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Here Comes the Shock

Green Day a lansat prima sa piesă nouă din 2021, "Here Comes the Shock", la un an de la ultimul său release muzical. Bille Joe Armstrong and co new oferă şi un videoclip instrucţional de fitness asociat acestui nou track. O fata îmbrăcată punk şi sportiv ne trece prin câteva exerciţii fizice, într-o imitaţie de culise de club punk. Clipul se vede în articol.

În doar câteva ore de la publicarea sa pe YouTube, videoclipul a strâns deja peste 150.000 de vizualizări. Este un workout video tipic, numai bun de ars caloriile de după sărbătorile de iarnă. Green Day revine cu o melodie simplă, de "3 chord band", cum fusese poreclită la un moment dat. "Here Comes the Shock" este doar un single de sine stătător şi vine fără promisiunea unui album nou... deocamdată. Clipul este o creaţie marca Hilken Mancini şi Punk Rock Aerobics.

Protagonista cu borsetă colorată şi ciorapi de plasă rupţi în mod punk rock, dar şi jambiere de culori diferite ne prezintă un workout destul de repetitiv dar intens. Stă lângă amplificatoare de chitară, dar şi o sumedenie de postere Green Day, colecţii de tricouri şi stage pass-uri, în ceea ce se vrea a fi zona din spatele scenei de la un club punk rock. Green Day a anunţat single-ul pe 17 februarie, l-a lansat în SUA pe 21 februarie şi îl va oferi pe reţelele globale de streaming de pe 22 februarie.

Un preview s-a auzit în cadrul NHL Outdoor Games la Lake Tahoe pe NBC. Acesta este primul single lansat oficial de Green Day de la albumul "Father of all Motherf*ckers" din 2020. Între timp solistul Billie Joe Armstrong a tot lansat coveruri de piese celebre, pe care le-a inclus pe un album numit "No Fun Mondays". Trio-ul american a ţinut primul său concert după aproape un an în cadrul activităţilor conexe lui Superbowl 2021 la început de februarie. În plus, trupa a avut şi un show la NFL Honors, continuând să îşi manifeste pasiunea pentru hockey. De altfel meciurile NHL au ca imn în SUA piesa "Fire, Ready, Aim" a trupei, difuzată la începutul transmisiunilor TV pentru aceasta competiţie.

Teoretic grupul e aşteptat să îşi reia turneul global odată cu încetinirea pandemiei, începând cu iunie 2021. E vorba despre o nouă etapă a lui Hella Mega Tour, care îi aduce la pachet şi pe cei de la Weezer şi Fall Out Boy. Dar nu se termină totul aici! Solistul Billie Joe Armstrong a dezvăluit recent că a scris multă muzică nouă în perioada izolării. Câteva demo-uri au fost înregistrate şi am putea primi măcar un EP în acest an.

Comentarii

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare