Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Here Comes the Shock

Green Day a lansat prima sa piesă nouă din 2021, "Here Comes the Shock", la un an de la ultimul său release muzical. Bille Joe Armstrong and co new oferă şi un videoclip instrucţional de fitness asociat acestui nou track. O fata îmbrăcată punk şi sportiv ne trece prin câteva exerciţii fizice, într-o imitaţie de culise de club punk. Clipul se vede în articol.

În doar câteva ore de la publicarea sa pe YouTube, videoclipul a strâns deja peste 150.000 de vizualizări. Este un workout video tipic, numai bun de ars caloriile de după sărbătorile de iarnă. Green Day revine cu o melodie simplă, de "3 chord band", cum fusese poreclită la un moment dat. "Here Comes the Shock" este doar un single de sine stătător şi vine fără promisiunea unui album nou... deocamdată. Clipul este o creaţie marca Hilken Mancini şi Punk Rock Aerobics.

Protagonista cu borsetă colorată şi ciorapi de plasă rupţi în mod punk rock, dar şi jambiere de culori diferite ne prezintă un workout destul de repetitiv dar intens. Stă lângă amplificatoare de chitară, dar şi o sumedenie de postere Green Day, colecţii de tricouri şi stage pass-uri, în ceea ce se vrea a fi zona din spatele scenei de la un club punk rock. Green Day a anunţat single-ul pe 17 februarie, l-a lansat în SUA pe 21 februarie şi îl va oferi pe reţelele globale de streaming de pe 22 februarie.

Un preview s-a auzit în cadrul NHL Outdoor Games la Lake Tahoe pe NBC. Acesta este primul single lansat oficial de Green Day de la albumul "Father of all Motherf*ckers" din 2020. Între timp solistul Billie Joe Armstrong a tot lansat coveruri de piese celebre, pe care le-a inclus pe un album numit "No Fun Mondays". Trio-ul american a ţinut primul său concert după aproape un an în cadrul activităţilor conexe lui Superbowl 2021 la început de februarie. În plus, trupa a avut şi un show la NFL Honors, continuând să îşi manifeste pasiunea pentru hockey. De altfel meciurile NHL au ca imn în SUA piesa "Fire, Ready, Aim" a trupei, difuzată la începutul transmisiunilor TV pentru aceasta competiţie.

Teoretic grupul e aşteptat să îşi reia turneul global odată cu încetinirea pandemiei, începând cu iunie 2021. E vorba despre o nouă etapă a lui Hella Mega Tour, care îi aduce la pachet şi pe cei de la Weezer şi Fall Out Boy. Dar nu se termină totul aici! Solistul Billie Joe Armstrong a dezvăluit recent că a scris multă muzică nouă în perioada izolării. Câteva demo-uri au fost înregistrate şi am putea primi măcar un EP în acest an.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Green Day a lansat o piesă nemaiauzită, "Black Eyeliner", demo de acum 20 de ani

2023 pare să fie un an aniversar pentru multe trupe, inclusiv pentru Green Day, care ne pregăteşte o ediţie aniversară de 20 de ani a albumului "Nimrod". Promovarea sa tocmai a început prin intermediul unui single numit "Black Eyeliner".

Publicat

pe

Coperta album Green Day Nimrod XX
Coperta album Green Day Nimrod XX │ FOTO: Green Day

Este o piesă nemaiauzită până acum de către fani şi un demo de acum 20 de ani. Green Day a lansat "Nimrod XX", o ediţie deluxe relansată a celui de-al cincilea album din carieră, "Nimrod". Ultimul dintre cele 14 track-uri bonus de pe disc, "Black Eyeliner" avea să fie reconvertit în două piese, "Church on Sunday" de pe albumul "Warning" din 2000 şi "Kill Your Friends", care ajungea tocmai pe albumul din 2018 "Love is For Losers".

Acela nici nu era un album Green Day, ci unul al trupei secundare a lui Billie Joe Armstrong, The Longshot. Atât "Black Eyeliner" şi "Church on Sunday" au acelaşi pre-chorus, cu aceleaşi versuri. Piesa are clasicul reverb şi ecou dat la maxim, iar vocea lui Billie sună la fel de bine că acum 20 de ani. O să spun ce am spus des despre piesele Green Day: sună a melodie de bal de liceu american, de "prom" şi a rebeliune adolescentină.

Ca un crescendo fără finalitate totuşi, deoarece nu erupe în vreun pop-punk tipic pentru trupă, ci pare a interludiu între două piese. Tot pe "Nimrod XX" fanii pot auzi şi demo-uri ce nu s-au mai lansat pentru piesele "You Irritate Me" şi "Tre Polka", dar şi raritaţi precum "Desensitized" şi coveruri după piese de la The Ramones, precum "Chain Saw" sau coverul după piesa "Alison" de la Elvis Costello.

I se adaugă un disc bonus cu 20 de piese înregistrate live în perioada Nimrod. Acel LP venea după "Insomniac" din 1995 şi a debutat pe 14 octombrie 1997. Green Day nu se opreşte aici şi a confirmat că lucrează la un nou album, al 14-lea din discografie şi succesorul lui "Father of All Motherf*ckers" din 2020. O parte din înregistrări s-a făcut la RAK Studios în Londra.

Am avut şi un preview în social media pentru o piesă nouă.

Citește în continuare