Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Father Of All…

La o săptămână după lansarea piesei "Father of All...", Green Day prezintă videoclipul acestui single. Este o colecţie de imagini haotice, declaraţii de protest şi energie pură, o doză de punk care lipsea din peisajul muzical actual. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Father of All..." este denumirea comercială a piesei, iar cea completă ar fi "Father of All Motherf*ckers". Acesta este şi numele viitorului album al legendei punk americane. Noul LP vine pe 7 februarie 2020 şi este primul disc Green Day din 2016 încoace. Atunci apărea "Revolution Radio". În acest nou videoclip Billie Joe Armstrong nu se fereşte să transmită un mesaj de protest şi să le arate degetul mijlociu tuturor.

Colajul de imagini este foarte variat şi include secvenţe de mosh pit, dansatoare sumar îmbrăcate, secvenţe din din filme de epocă şi persoane în transă religioasă. Mânuitori de şerpi, protestatari din toată lumea şi punkişti cu creste uriaşe sunt protagoniştii acestui clip. Oameni cu măşti înspăimântătoare, lume sărbătorind la Gay Pride Parade sau o dansatoare cu dreaduri lungi completează caleidoscopul de frământare.

De această dată vocea lui Billie Joe a fost ceva mai mult mixată cu "zgomot" pentru a o face mai agresivă. Nu aşa mult ca la Mindless Self Indulgence şi actele de industrial, dar totuşi nu e vocea sa curată pe care o ştim, sau cea amplificată de pe "American Idiot". Noua piesă a fost deja interpretată live la emisiunea Jimmy Kimmel Live! cu o săptămână în urmă.

Cât despre noul album, solistul a declarat pentru Rolling Stone că a descoperit un nou sunet, pe care îl etalează pe acest disc. Sunt inspiraţii din anii '60, din unicorni sau ... întâmplare pură. Green Day a lansat piesa odată cu noi track-uri de la Fall Out Boy şi Weezer. Nu este o coincidenţă, pentru că aceste 3 trupe pleacă în turneu comun în iunie 2020.

E vorba despre turneul "Hella Mega", care va include opriri în toată lumea şi ar putea fi legendar pentru rock-ul alternativ şi punk. Aşteptaţi-vă la mesaje politice puternice, melodii anti Trump, despre schimbarea climatică şi generaţia actuală de snowflakes. Green Day nu se opreşte aici cu lansările. Pe 29 octombrie va sosi "Last of the American Girls", o serie de benzi desenate cu scenariu scris de membrii trupei.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Green Day a lansat o piesă nemaiauzită, "Black Eyeliner", demo de acum 20 de ani

2023 pare să fie un an aniversar pentru multe trupe, inclusiv pentru Green Day, care ne pregăteşte o ediţie aniversară de 20 de ani a albumului "Nimrod". Promovarea sa tocmai a început prin intermediul unui single numit "Black Eyeliner".

Publicat

pe

Coperta album Green Day Nimrod XX
Coperta album Green Day Nimrod XX │ FOTO: Green Day

Este o piesă nemaiauzită până acum de către fani şi un demo de acum 20 de ani. Green Day a lansat "Nimrod XX", o ediţie deluxe relansată a celui de-al cincilea album din carieră, "Nimrod". Ultimul dintre cele 14 track-uri bonus de pe disc, "Black Eyeliner" avea să fie reconvertit în două piese, "Church on Sunday" de pe albumul "Warning" din 2000 şi "Kill Your Friends", care ajungea tocmai pe albumul din 2018 "Love is For Losers".

Acela nici nu era un album Green Day, ci unul al trupei secundare a lui Billie Joe Armstrong, The Longshot. Atât "Black Eyeliner" şi "Church on Sunday" au acelaşi pre-chorus, cu aceleaşi versuri. Piesa are clasicul reverb şi ecou dat la maxim, iar vocea lui Billie sună la fel de bine că acum 20 de ani. O să spun ce am spus des despre piesele Green Day: sună a melodie de bal de liceu american, de "prom" şi a rebeliune adolescentină.

Ca un crescendo fără finalitate totuşi, deoarece nu erupe în vreun pop-punk tipic pentru trupă, ci pare a interludiu între două piese. Tot pe "Nimrod XX" fanii pot auzi şi demo-uri ce nu s-au mai lansat pentru piesele "You Irritate Me" şi "Tre Polka", dar şi raritaţi precum "Desensitized" şi coveruri după piese de la The Ramones, precum "Chain Saw" sau coverul după piesa "Alison" de la Elvis Costello.

I se adaugă un disc bonus cu 20 de piese înregistrate live în perioada Nimrod. Acel LP venea după "Insomniac" din 1995 şi a debutat pe 14 octombrie 1997. Green Day nu se opreşte aici şi a confirmat că lucrează la un nou album, al 14-lea din discografie şi succesorul lui "Father of All Motherf*ckers" din 2020. O parte din înregistrări s-a făcut la RAK Studios în Londra.

Am avut şi un preview în social media pentru o piesă nouă.

Citește în continuare