Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Father Of All…

La o săptămână după lansarea piesei "Father of All...", Green Day prezintă videoclipul acestui single. Este o colecţie de imagini haotice, declaraţii de protest şi energie pură, o doză de punk care lipsea din peisajul muzical actual. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Father of All..." este denumirea comercială a piesei, iar cea completă ar fi "Father of All Motherf*ckers". Acesta este şi numele viitorului album al legendei punk americane. Noul LP vine pe 7 februarie 2020 şi este primul disc Green Day din 2016 încoace. Atunci apărea "Revolution Radio". În acest nou videoclip Billie Joe Armstrong nu se fereşte să transmită un mesaj de protest şi să le arate degetul mijlociu tuturor.

Colajul de imagini este foarte variat şi include secvenţe de mosh pit, dansatoare sumar îmbrăcate, secvenţe din din filme de epocă şi persoane în transă religioasă. Mânuitori de şerpi, protestatari din toată lumea şi punkişti cu creste uriaşe sunt protagoniştii acestui clip. Oameni cu măşti înspăimântătoare, lume sărbătorind la Gay Pride Parade sau o dansatoare cu dreaduri lungi completează caleidoscopul de frământare.

De această dată vocea lui Billie Joe a fost ceva mai mult mixată cu "zgomot" pentru a o face mai agresivă. Nu aşa mult ca la Mindless Self Indulgence şi actele de industrial, dar totuşi nu e vocea sa curată pe care o ştim, sau cea amplificată de pe "American Idiot". Noua piesă a fost deja interpretată live la emisiunea Jimmy Kimmel Live! cu o săptămână în urmă.

Cât despre noul album, solistul a declarat pentru Rolling Stone că a descoperit un nou sunet, pe care îl etalează pe acest disc. Sunt inspiraţii din anii '60, din unicorni sau ... întâmplare pură. Green Day a lansat piesa odată cu noi track-uri de la Fall Out Boy şi Weezer. Nu este o coincidenţă, pentru că aceste 3 trupe pleacă în turneu comun în iunie 2020.

E vorba despre turneul "Hella Mega", care va include opriri în toată lumea şi ar putea fi legendar pentru rock-ul alternativ şi punk. Aşteptaţi-vă la mesaje politice puternice, melodii anti Trump, despre schimbarea climatică şi generaţia actuală de snowflakes. Green Day nu se opreşte aici cu lansările. Pe 29 octombrie va sosi "Last of the American Girls", o serie de benzi desenate cu scenariu scris de membrii trupei.

Comentarii

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare