Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Bobby Sox

Green Day tocmai a lansat albumul "Saviors", numit de recenzori "cel mai apropiat de "American Idiot" de până acum". De pe noul LP s-a desprins şi single-ul "Bobby Sox", care primeşte un videoclip cu tentă inocentă.

Videoclipul "Bobby Sox" e un tribut pentru dragostea inocentă şi vine cu un filtru în stilul anilor '70. Am fost tentat pentru o secundă să cred că e filmat prin anii '80 sau '90, aşa bine au îmbătrânit cei 3 artişti. De fapt e filmat recent şi include o seamă de PDA-uri (Public Display of Affection - gesturi publice de afecţiune) între iubiţi, iubite, amici. Ba chiar şi între membri ai trupei.

Senzaţia pe care ţi-o lasa videoclipul e că asistăm la un veritabil "block party", înjghebat între blocuri, fără postere, fără pretenţii, foarte punk. Single-urile lansate până acum de pe noul album, "Saviors" includ "One Eyed Bastard", "Dilemma".

"The American Dream Is Killing Me" a fost primul single de pe noul album, cel care a deschis balul promovării. Apropo de promovare, am avut parte inclusiv de un concert la metrou, în care Green Day s-a deghizat alături de Jimmy Fallon şi a interpretat piese de pe noul disc pentru trecători.

"Saviors", stilizat ca "SAVIORS" este albumul cu numărul 14 pentru formaţia americană. A debutat pe 19 ianuarie 2024 prin Reprise Records. A fost înregistrat în Londra şi Los Angeles, alături de producătorul Rob Cavallo, cu care grupul a mai lucrat şi la LP-ul "Tre" din 2012.

Green Day va promova acest material discografic în stil mare, cu un turneu pe marile stadioane din America de Nord şi Europa, alături de Nothing But Thieves, The Hives, The Interrupters, Donots şi Maid of Ace. Aceştia apar în etapa europeană a turneului. Cei din deschidere în America sunt The Smashing Pumpkins, Rancid şi The Linda Lindas.

Ni s-au promis nu doar piese noi în acele concerte, dar şi piese clasice de pe LP-uri ca "Dookie" sau "American Idiot".

Comentarii

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare