Urmărește-ne în Social Media

rock

Green Day - Pollyanna

Green Day privește cu optimism spre viitor și ne încurajează și pe noi să facem la fel. ”E minunat să fii în viață”, ne spune formația în versurile piesei ”Pollyanna”.

Publicat

pe

Noua piesă "Pollyanna" sosește la doar câteva săptămâni de la primul show live susținut de trupă după o pauză de aproape un an. Green Day a partipat la spectacolul anual NFL Honors, unde și-au bucurat fanii cu un recital de trei melodii.

Trupa ar fi trebuit, de asemenea, să susțină vara aceasta "Hella Mega Tour", alături de Fall Out Boy și Weezer, dar segmentul european a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19, ulterior fiind reprogramat pe anul viitor și segmentul din SUA.

Fanii Green Day au, însă, și motive de bucurie. Vocalistul Billie Joe Armstrong a dezvăluit recent că a compus foarte multe piese în ultimele luni.

"Nu știm dacă o să lansăm un album întreg, un EP, sau doar o piesă, avem la dispoziție mai multe opțiuni. E vorba despre a găsi momentul potrivit pentru ceea ce va urma.

Asta e frumusețea industriei actuale, poți lansa muzică oricum, oricând. Nu trebuie să aștepți să-ți spună cineva când e momentul oportun", a declarat vocalistul Green Day pentru NME.

Cel mai recent album Green Day, "Father of All Motherf*ckers", a fost lansat anul trecut, în luna februarie. Discul a debutat pe poziția a 4-a în topul american US Billboard 200, incluzând single-urile "Father of All..." și "Oh Yeah!".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Green Day a lansat o piesă nemaiauzită, "Black Eyeliner", demo de acum 20 de ani

2023 pare să fie un an aniversar pentru multe trupe, inclusiv pentru Green Day, care ne pregăteşte o ediţie aniversară de 20 de ani a albumului "Nimrod". Promovarea sa tocmai a început prin intermediul unui single numit "Black Eyeliner".

Publicat

pe

Coperta album Green Day Nimrod XX
Coperta album Green Day Nimrod XX │ FOTO: Green Day

Este o piesă nemaiauzită până acum de către fani şi un demo de acum 20 de ani. Green Day a lansat "Nimrod XX", o ediţie deluxe relansată a celui de-al cincilea album din carieră, "Nimrod". Ultimul dintre cele 14 track-uri bonus de pe disc, "Black Eyeliner" avea să fie reconvertit în două piese, "Church on Sunday" de pe albumul "Warning" din 2000 şi "Kill Your Friends", care ajungea tocmai pe albumul din 2018 "Love is For Losers".

Acela nici nu era un album Green Day, ci unul al trupei secundare a lui Billie Joe Armstrong, The Longshot. Atât "Black Eyeliner" şi "Church on Sunday" au acelaşi pre-chorus, cu aceleaşi versuri. Piesa are clasicul reverb şi ecou dat la maxim, iar vocea lui Billie sună la fel de bine că acum 20 de ani. O să spun ce am spus des despre piesele Green Day: sună a melodie de bal de liceu american, de "prom" şi a rebeliune adolescentină.

Ca un crescendo fără finalitate totuşi, deoarece nu erupe în vreun pop-punk tipic pentru trupă, ci pare a interludiu între două piese. Tot pe "Nimrod XX" fanii pot auzi şi demo-uri ce nu s-au mai lansat pentru piesele "You Irritate Me" şi "Tre Polka", dar şi raritaţi precum "Desensitized" şi coveruri după piese de la The Ramones, precum "Chain Saw" sau coverul după piesa "Alison" de la Elvis Costello.

I se adaugă un disc bonus cu 20 de piese înregistrate live în perioada Nimrod. Acel LP venea după "Insomniac" din 1995 şi a debutat pe 14 octombrie 1997. Green Day nu se opreşte aici şi a confirmat că lucrează la un nou album, al 14-lea din discografie şi succesorul lui "Father of All Motherf*ckers" din 2020. O parte din înregistrări s-a făcut la RAK Studios în Londra.

Am avut şi un preview în social media pentru o piesă nouă.

Citește în continuare

Trending