Urmărește-ne în Social Media

rock

Green Day - Pollyanna

Green Day privește cu optimism spre viitor și ne încurajează și pe noi să facem la fel. ”E minunat să fii în viață”, ne spune formația în versurile piesei ”Pollyanna”.

Publicat

pe

Noua piesă "Pollyanna" sosește la doar câteva săptămâni de la primul show live susținut de trupă după o pauză de aproape un an. Green Day a partipat la spectacolul anual NFL Honors, unde și-au bucurat fanii cu un recital de trei melodii.

Trupa ar fi trebuit, de asemenea, să susțină vara aceasta "Hella Mega Tour", alături de Fall Out Boy și Weezer, dar segmentul european a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19, ulterior fiind reprogramat pe anul viitor și segmentul din SUA.

Fanii Green Day au, însă, și motive de bucurie. Vocalistul Billie Joe Armstrong a dezvăluit recent că a compus foarte multe piese în ultimele luni.

"Nu știm dacă o să lansăm un album întreg, un EP, sau doar o piesă, avem la dispoziție mai multe opțiuni. E vorba despre a găsi momentul potrivit pentru ceea ce va urma.

Asta e frumusețea industriei actuale, poți lansa muzică oricum, oricând. Nu trebuie să aștepți să-ți spună cineva când e momentul oportun", a declarat vocalistul Green Day pentru NME.

Cel mai recent album Green Day, "Father of All Motherf*ckers", a fost lansat anul trecut, în luna februarie. Discul a debutat pe poziția a 4-a în topul american US Billboard 200, incluzând single-urile "Father of All..." și "Oh Yeah!".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Green Day lansează piesa "Holy Toledo!", cu o schimbare de stil - AUDIO

Green Day pare a schimba stilul pe noua piesă "Holy Toledo!", pe care a lansat-o pe 5 noiembrie 2021. Acest single a fost creat pentru coloana sonoră a filmului "Mark, Mary & Some Other People" şi e foarte... cinematic.

Publicat

pe

Coperta single Green Day Holy Toledo
Coperta single Green Day Holy Toledo │ FOTO: Green Day

De această dată Green Day nu a mai creat o piesă punk şi nici măcar pop-punk. "Holy Toledo!" se încadrează mai degrabă în sunetul Motown cu ritmuri lockstep şi o pivotare bruscă de ritm la jumătatea melodiei. E ceva foarte american şi foarte old school în ultimul minut al acestui single, care te duce în anii rock 'n' roll-ul din '60 şi '70, cu o veselie de milkshake şi american diner.

Solistul Billie Joe Armstrong nu e străin de astfel de cântece, el colaborând cu Norah Jones pe albumul "Foreverly", care include coveruri după piesele grupului The Everly Brothers. Cat despre filmul pentru care a fost compusă piesa nouă, el a debutat pe 5 noiembrie şi este o comedie pentru milleniali cu privire la o relaţie non-monogamă dar etică a unui cuplu tânăr.

În 2021 Green Day a mai lansat single-uri de sine stătătoare, ce nu aparţin de vreun LP. Am ascultat "Pollyanna", dar şi "Here Comes the Shock", în vreme ce în septembrie 2021 a debutat un cover live după KISS "Rock and Roll All Nite", pentru a marca finalul turneului fragmentat şi amânat de pandemie Hella Mega Tour. În acea aventură întinsă pe luni bune Green Day a fost însoţită de Fall Out Boy şi Weezer.

Ultimul LP lansat de Green Day a fost "Father of All Motherf*ckers", care a debutat în februarie 2020. Nici solistul Billie Joe Armstrong nu a stat degeaba, lansând câteva single-uri solo în ultimii ani: "Whole Wide World", "Corpus Christi" (cover Avengers), "I Think We're Alone Now (cover Tommy James and the Shondells) şi "You Can't Put Your Arms Around a Memory" (cover Johnny Thunders). Green Day este o formaţie punk rock din SUA, activă din 1987 şi cu 75 de milioane de albume vândute global. A fost nominalizată la 20 de Premii Grammy şi a câştigat 5.

Citește în continuare

Trending