Urmărește-ne în Social Media

rock

Green Day - Pollyanna

Green Day privește cu optimism spre viitor și ne încurajează și pe noi să facem la fel. ”E minunat să fii în viață”, ne spune formația în versurile piesei ”Pollyanna”.

Publicat

pe

Noua piesă "Pollyanna" sosește la doar câteva săptămâni de la primul show live susținut de trupă după o pauză de aproape un an. Green Day a partipat la spectacolul anual NFL Honors, unde și-au bucurat fanii cu un recital de trei melodii.

Trupa ar fi trebuit, de asemenea, să susțină vara aceasta "Hella Mega Tour", alături de Fall Out Boy și Weezer, dar segmentul european a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19, ulterior fiind reprogramat pe anul viitor și segmentul din SUA.

Fanii Green Day au, însă, și motive de bucurie. Vocalistul Billie Joe Armstrong a dezvăluit recent că a compus foarte multe piese în ultimele luni.

"Nu știm dacă o să lansăm un album întreg, un EP, sau doar o piesă, avem la dispoziție mai multe opțiuni. E vorba despre a găsi momentul potrivit pentru ceea ce va urma.

Asta e frumusețea industriei actuale, poți lansa muzică oricum, oricând. Nu trebuie să aștepți să-ți spună cineva când e momentul oportun", a declarat vocalistul Green Day pentru NME.

Cel mai recent album Green Day, "Father of All Motherf*ckers", a fost lansat anul trecut, în luna februarie. Discul a debutat pe poziția a 4-a în topul american US Billboard 200, incluzând single-urile "Father of All..." și "Oh Yeah!".

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare

Trending