Urmărește-ne în Social Media

Tom Odell - numb

Tom Odell, vocea de aur din Chichester, Anglia a revenit cu o piesă nouă la puţin timp după împlinirea vârstei de 30 de ani. Artistul a lansat piesa "Numb", poate cea mai experimentală din cariera sa, cu un negativ minimalist şi un videoclip personal şi oarecum traumatizant. Îl găsiţi în articol.

Aşa cum scriam mai sus videoclipul este puţin traumatizant pentru că îl vedem pe Tom Odell tunzându-se, deşi o bună perioadă de timp a fost cunoscut pentru pletele sale blonde bogate. "Numb" este primul său single din ultimul an şi umple aproape 3 minute cu anxietate, o voce şoptită, un bas puternic şi un sintetizator timid. Pe lângă experienţa cu tunsul, care nu pare a fi un succes, artistul apare în clip fremătând în faţa oglinzii, într-o cameră devastată, care include o cadă, o oglindă uriaşă, un şemineu şi tablouri gigantice.

Jocul cu trecerea timpului din clip duce cu gândul la creaţii precum "Clocks" de la Coldplay. Tom Odell a împlinit 30 de ani în noiembrie 2020, iar britanicul e încă la începutul carierei muzicale, în care a debutat în anul 2013. Ultimii ani nu au fost chiar unii pozitivi, pentru că muzicianul a fost copleşit de anxietate şi s-a retras din Los Angeles-ul aglomerat în 2018 în Marea Britanie cea natală, pentru a îşi reveni şi a se regăsi. Această perioadă grea a fost convertită într-o serie de piese, care se vor regăsi pe un viitor album.

În ultimii ani Tom a experimentat cu aşa numitul bedroom pop, ce pare inspirat de peisajele sonice a lui Mica Levi. Odată cu lansarea noului single, Odell a anunţat şi o reprezentaţie online, virtuală pe platforma Sidedoor. Are loc pe 27 februarie şi este deja sold out. O a doua reprezentaţie live are loc pe 10 aprilie. Pe lângă concertul în sine, fanii vor avea parte şi de o sesiune Q&A şi vor asculta în premieră melodii de pe noul album. Toate veniturile merg spre trupă, angajaţii şi staff-ul artistului, care nu au putut munci în ultimul an.

Tom a discutat recent cu cei de la Revista Wonderland şi a declarat că ultimul an a fost plin de anxietate pentru şi de căutat simptome Covid pe Google. S-a lăsat cu multă băutură, citit şi Netflix, dar şi multă producţie muzicală. Totul venea după ce ultimul deceniu a fost petrecut în bună parte în turnee şi concerte.

Tom Odell a concertat în România pe 16 februarie 2019, în ceea ce a fost perceput ca un eveniment de Valentine's Day târziu. A cântat la Arenele Romane, într-un cort încălzit şi acolo s-au auzit piese de pe albumul "Jubilee Road", la acea vreme încă proaspăt. Odell a mai concertat în România şi la festivalul AWAKE în 2017.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4