Urmărește-ne în Social Media

Gesaffelstein & Pharrell Williams - Blast Off

Gesaffelstein, unul dintre cei mai în vogă DJ francezi a lansat piesa "Blast Off", colaborare cu Pharrell Williams. Sound-ul său SF este replicat într-un clip retrofuturist pe măsură, cu efecte hipnotice şi Pharrell ca protagonist. Vă invităm să vizionaţi clipul în articol.

"Blast Off" sună ca un Depeche Mode compus de Daft Punk şi cântat de Will Smith. În realitate este un track disco, adus în actualitate de mintea DJ-ului francez Gesaffelstein. Videoclipul este plin de efecte stroboscopice, jocuri de lumină şi randări 3D. Pharrell se metamorfozează într-un super erou cu ochi luminoşi şi dansează sacadat în faţa camerei.

Gesaffelestein stă în umbră, o creatură de smoală neagră, aşa cum l-am văzut şi în colaborarea cu The Weeknd, "Lost In the Fire". Single-ul este extras de pe albumul "Hyperion", lansat de francez în luna martie a acestui an. Influenţele Daft Punk se simt puternic, artistul colaborând cu duo-ul parizian de multiple ori pe parcursul anilor.

Au trecut 6 ani de la albumul de debut al lui Gesaffelstein, "Aleph" din 2013. Între timp artistul s-a aflat în studio, compunând pentru alţii şi şlefuindu-şi sunetul. În weekendul trecut enigmaticul muzician a mixat la Coachella, purtând celebra sa masca neagră şi lucioasă. A ocupat un loc special în lineup-ul nocturn şi a avut jocuri de lumină apreciate de public.

Pharrell vine după o colaborare cu Coldplay (sub alt nume), pe piesa "E-Lo". În 2018 l-am auzit cântând alături de Kendrick Lamar pe "The Mantra", dar şi cu Camila Cabello pe "Sangria Wine". Următorul mare proiect al prolificului artist este propriul festival. Se numeşte "Something în The Water" şi are loc între 26 şi 28 aprilie.

Va include reprezentaţii ale unor nume mari precum Migos, Missy Elliott, SZA, Travis Scott, J Balvin şi Pusha T. Evenimentul este organizat în Virginia Beach, localitatea natală a lui Pharrell. Gesaffelstein este un producător, compozitor şi DJ francez, cunoscut pentru colaborări cu The Weeknd, Daft Punk, A$AP Rocky, Kanye West şi Pharrell Williams. Este activ din 2008 şi a fost semnat la casa de discuri OWSLA a lui Skrillex.

Comentarii

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare