Urmărește-ne în Social Media

Pharrell Williams - Entrepreneur ft. JAY-Z

JAY-Z și Pharrell Williams sunt unii dintre cei mai de succes oameni de afaceri din industria muzicală, așa că este o alegere potrivită denumirea noii colaborări: "Entrepreneur" (n.r. antreprenor). Piesa beneficiază de un videoclip pe care te invităm să-l urmărești în articol.

"Entrepreneur" pledează pentru o revoluție a egalității în toate domeniile Statelor Unite ale Americii. Melodia face parte din proiectul "The New American Revolution", ce se concentrează pe problema nedreptății rasiale. Acest proiect este dezvoltat pe larg în revista TIME, în paginile căreia se găsesc interviuri cu Angela Davis, Tyler the Creator, Naomi Osaka sau Geoffrey Canada.

De asemenea, publicația abordează subiecte precum inegalitățile cu care s-au confruntat oamenii de culoare de-a lungul istoriei Statelor Unite și despre cum se poate realiza un viitor mai echitabil în domenii precum politică, medicină, cultură, sport și educație.

"Intenția acestei melodii a fost să arate cât de greu este să devii un antreprenor în țara noastră. Mai ales pentru cineva de culoare, există o mulțime de dezavantaje și piedici intenționate. Cum poți să pornești o inițiativă când tu, din start, ești dezavantajat de sistemul de sănătate sau educațional?" a declarat Pharrell Willliams.

Pharrell ne transmite versuri precum: "In this position with no choice / The system imprison young Black boys / Distract with white noise", acompaniat de JAY-Z, ce vorbește despre manipularea prin intermediul internetului și susține "excelența de culoare".

Colaborarea celor doi artiști este însoțită de un videoclip regizat de Calmatic. Vizualul prezintă o serie de importanți antreprenori de culoare precum Issa Rae, Nipsey Hussle sau Tyler the Creator.

Comentarii

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare