Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Videoclip oficial: David Gilmour with Romany Gilmour - Yes, I Have Ghosts

David Gilmour a lansat prima sa piesa după 5 ani, "Yes, I Have Ghosts" la finalul acestei săptămâni, iar acum ne oferă şi un videoclip oficial 4K pentru aceasta creaţie. Fostul chitarist Pink Floyd nu este singur pe acesta piesă, ci face armonie cu fiica sa, Romany Gilmour. Urmăreşte videoclipul cu atmosferă de vacanţă în Grecia în articol.

"Yes, I Have Ghosts" este prima piesă a lui David Gilmour după 5 ani şi a fost inspirată de cartea "A Theatre for Dreamers" a lui Polly Samson, soţia artistului. Pe melodie o putem auzi şi pe Romany Gilmour, fiica lui David, care îl acompaniază la voce şi harpă. Noul single a fost disponibil în exclusivitate în cadrul variantei audio a cărţii mai sus menţionate, iar acum se poate asculta în sfârşit şi separat. Includerea unor peisaje din Grecia în clipul 4K nu este deloc întâmplătoare.

Acţiunea cărţii "A Theatre for Dreamers" are loc pe o insulă din Grecia în anii '60. Acolo se adună poeţi, pictori şi muzicieni pentru a forma o comunitate boemă. Printre personajele cărţii se numără şi Leonard Cohen, la vârsta de 25 de ani. Polly Samson a scris atât cartea, cât şi o parte din versurile acestei melodii. Nu e prima oară când cei doi soţi colaborează, iar Polly şi-a lăsat amprentele atât asupra unor melodii solo ale artistului, cât şi chiar asupra unor creaţii Pink Floyd.

Înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19, David, Polly şi alţi membri ai familiei se pregăteau de un turneu asociat cărţii. Ar fi trebuit să aibă loc spectacole care combinau muzică, citirea unor pasaje din carte, o experienţă specială pentru fani. Din păcate acele evenimente au fost amânate pentru 2021, dar până atunci ne vom consola cu variante ale show-urilor transmise prin live stream. Privitorii vor fi transportaţi în insula Hydra şi anii 1960, iar artiştii vor citi poezii, vor răspunde la întrebări în sesiuni Q&A şi vor cânta piese live.

Vom auzi atât secţiuni instrumentale din "Yes, I Have Ghosts", dar şi coveruri după Leonard Cohen. "A Theatre For Dreamers" este un best seller Sunday Times şi este disponibil acum în librăriile virtuale. În primăvara acestui an a reizbucnit conflictul dintre Gilmour şi Roger Waters, acesta din urmă atacându-l pe David după ce a pierdut accesul la canalele social media ale trupei Pink Floyd.

Citește mai multe despre David Gilmour
Videoclipuri cu David Gilmour
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE