Urmărește-ne în Social Media

David Gilmour with Romany Gilmour - Yes, I Have Ghosts

David Gilmour a lansat prima sa piesa după 5 ani, "Yes, I Have Ghosts" la finalul acestei săptămâni, iar acum ne oferă şi un videoclip oficial 4K pentru aceasta creaţie. Fostul chitarist Pink Floyd nu este singur pe acesta piesă, ci face armonie cu fiica sa, Romany Gilmour. Urmăreşte videoclipul cu atmosferă de vacanţă în Grecia în articol.

"Yes, I Have Ghosts" este prima piesă a lui David Gilmour după 5 ani şi a fost inspirată de cartea "A Theatre for Dreamers" a lui Polly Samson, soţia artistului. Pe melodie o putem auzi şi pe Romany Gilmour, fiica lui David, care îl acompaniază la voce şi harpă. Noul single a fost disponibil în exclusivitate în cadrul variantei audio a cărţii mai sus menţionate, iar acum se poate asculta în sfârşit şi separat. Includerea unor peisaje din Grecia în clipul 4K nu este deloc întâmplătoare.

Acţiunea cărţii "A Theatre for Dreamers" are loc pe o insulă din Grecia în anii '60. Acolo se adună poeţi, pictori şi muzicieni pentru a forma o comunitate boemă. Printre personajele cărţii se numără şi Leonard Cohen, la vârsta de 25 de ani. Polly Samson a scris atât cartea, cât şi o parte din versurile acestei melodii. Nu e prima oară când cei doi soţi colaborează, iar Polly şi-a lăsat amprentele atât asupra unor melodii solo ale artistului, cât şi chiar asupra unor creaţii Pink Floyd.

Înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19, David, Polly şi alţi membri ai familiei se pregăteau de un turneu asociat cărţii. Ar fi trebuit să aibă loc spectacole care combinau muzică, citirea unor pasaje din carte, o experienţă specială pentru fani. Din păcate acele evenimente au fost amânate pentru 2021, dar până atunci ne vom consola cu variante ale show-urilor transmise prin live stream. Privitorii vor fi transportaţi în insula Hydra şi anii 1960, iar artiştii vor citi poezii, vor răspunde la întrebări în sesiuni Q&A şi vor cânta piese live.

Vom auzi atât secţiuni instrumentale din "Yes, I Have Ghosts", dar şi coveruri după Leonard Cohen. "A Theatre For Dreamers" este un best seller Sunday Times şi este disponibil acum în librăriile virtuale. În primăvara acestui an a reizbucnit conflictul dintre Gilmour şi Roger Waters, acesta din urmă atacându-l pe David după ce a pierdut accesul la canalele social media ale trupei Pink Floyd.

Comentarii

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare