Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Roger Waters a înregistrat o versiune nouă a albumului "Dark Side of the Moon", fără ceilalţi membri Pink Floyd

Roger Waters se transformă rapid în echivalentul lui Kanye West din muzica rock. Dar nu despre asta scriem azi, sau despre controversa de la Naţiunile Unite, ci despre noul său proiect muzical. Waters a declarat într-un interviu că a re-înregistrat albumul "Dark Side of the Moon".

Publicat

pe

Roger Waters - Wait for Her
Roger Waters - Wait for Her

Unul dintre cele mai importante albume din istoria rock-ului a fost re-înregistrat de către Roger Waters. El a declarat într-un interviu recent că a re-înregistrat albumul Pink Floyd "Dark Side of the Moon" fără vreo contribuţie de la ceilalţi membri Pink Floyd. Interviul respectiv a apărut pe 4 februrie în publicaţia germană Berliner Zeitung, fiind ulterior tradus şi publicat pe site-ul oficial al artistului.

Practica de a re-înregistra un album are o anumită însemnătate aici. Odată ce faci asta primeşti mai mult control asupra versiunii operei tale şi nu mai trebuie să o împarţi cu colegii. De altfel asta au făcut de-a lungul anilor şi Prince şi Taylor Swift pentru a scăpa de presiunea vechilor case de discuri. Waters e în dispută cu foştii colegi de trupă de decenii pentru drepturile creative asupra operei Pink Floyd.

Septagenerul a declarat pentru Berliner Zeitung că "noul concept de album e gândit să reflecte asupra însemnătăţii operei, să îi scoată în evidenţă inima şi sufletul, la nivel muzical şi spiritual". Waters a părăsit Pink Floyd în 1985, dând în judecată ulterior foştii colegi pentru că au continuat să folosească numele formaţiei. A pierdut de altfel cazul.

Dacă îi iese pasenţa muzicianului, noul "Dark Side of the Moon" va fi lansat în luna mai 2023. Basistul ne-a mai oferit în ultimul an şi o versiune refăcută a piesei "Comfortably Numb".  "The Dark Side of the Moon" este al optulea album de studio Pink Floyd, lansat pe 1 martie 1973. A fost un album concept despre stresul şi presiunea resimţite de o trupă pe cale să implodeze. Problemele mentale ale lui Syd Barrett, solistul care plecase din grup în 1968 aveau să îşi pună amprenta pe operă. La vremea sa a fost înregistrat în mod revoluţionar, cu multitrack-uri, loop-uri de casete şi sintetizatoare analogice.

Waters a fost subiect de ştiri în ultima vreme, după ce Rusia l-a invitat la ONU să vorbească despre livrările de arme pentru Ucraina. Deja artistul alienase multă lume în septembrie 2022, când a publicat pe site-ul său scrisoare adresată soţiei presedintelului ucrainian Zelenskyy. În acea scrisoare se pronunţa împotriva furnizării de arme occidentale.

Comentează

Trending