Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe David Gilmour: "Crede că el e Pink Floyd și că eu sunt irelevant"

Roger Waters și-a exprimat fără rezerve nemulțumirea față de modul în care funcționează site-ul oficial al trupei Pink Floyd. Într-un video publicat pe canalul său de Twitter, acesta îl acuză pe David Gilmour de faptul că a pus stăpânire pe conținutul publicat pe acea platformă, sugerându-i într-o remarcă sarcastică să schimbe numele site-ului în Spinal Tap.

Publicat

pe

David Gilmour / Roger Waters
David Gilmour / Roger Waters

Efervescența relației lui Roger Waters cu David Gilmour a atins noi culmi. Într-un video de aproape 6 minute, Waters își exprimă o serie de frustrări acumulate pe parcursul ultimilor ani, totul pornind de la o lansare recentă a sa.

De la debutul perioadei de izolare, Waters a început să publice o serie de clipuri care să aducă sprijin emoțional celor de acasă. Cea mai recentă lansare, o reinterpretare a piesei "Mother" de pe albumul "The Wall", a fost trecută cu vederea de cei care administrează site-ul oficial Pink Floyd, la fel cum s-a întâmplat și cu alte compoziții ale lui Waters.

Roger Waters: "David Gilmour a interzis prezența mea pe acel site"

"Te face să te întrebi de ce acest video (cu piesa Mother") nu este disponibil pe un site care se intitulează Pink Floyd. Ei bine, răspunsul la această întrebare este că nimic din ceea ce fac eu nu e pe acel site. David Gilmour a interzis prezența mea pe acel site", spune Waters în clipul publicat pe canalul său de Twitter.

Waters a detaliat apoi că în urmă cu un an a încercat să treacă peste conflictele din trecut cu David și să ajungă la o rezoluție, însă eforturile sale ar fi fost zadarnice.

Roger Waters: "David are impresia că acum deține Pink Floyd, că el este Pink Floyd, că eu sunt irelevant și că ar trebui să-mi țin gura închisă"

"Am sugerat asta pentru că oricine ar fi cei 30 de milioane de subscriberi ai site-ului, cei care ne urmăriți faceți asta datorită muncii depuse de noi cinci. Adică Syd, eu, Rick, Nick și David, pe parcursul mai multor ani. Așa că, în consecință, mi s-ar părea corect ca noi toți să avem acces la voi, fanii, în mod egal, pentru a vă împărtăși proiectele noastre.

David crede că e al lui (site-ul Pink Floyd). Cred că el are impresia că din cauza faptului că am părăsit trupa în 1985, acum deține Pink Floyd, că el este Pink Floyd, că eu sunt irelevant și că ar trebui să-mi țin gura închisă", a detaliat Waters.

În același clip, Roger Waters mărturisește că unii prieteni l-ar fi întrebat ce caută Polly Samson, soția lui David Gilmour, pe site-ul Pink Floyd, același lucru întrebându-se și el, la fel de nedumerit fiind și de faptul că nimic din ceea ce face el nu este menționat.

"Acest lucru este greșit. Ar trebui să ne arătăm (fanii care nu sunt de acord cu asta) nemulțumirea. Sau schimbă numele trupei în Spinal Tap și totul va fi perfect", a concluzionat Waters.

Considerând că Spinal Tap este o trupă fictivă formată din comedianți și muzicieni americani care se autoproclamau "cea mai gălăgioasă trupă britanică", remarca este cât se poate de incisivă la adresa lui David Gilmour.

VIDEO: Roger Waters vorbește despre David Gilmour și site-ul Pink Floyd

Comentează

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare

Trending