Urmărește-ne în Social Media

Coldplay - Cry Cry Cry

Coldplay nu putea lipsi din playlistul îndrăgostiţilor, iar trupa a lansat un videoclip pentru piesa "Cry Cry Cry" fix pe 14 februarie. Chris Martin şi-a convins iubita, pe Dakota Johnson să regizeze acest material vizual. Ce a ieşit vedeţi în articol.

"Cry Cry Cry" are aerul unei piese doo woop din anii '50, cu un pian jucăuş şi o voce suavă strecurată printre clape. Chris Martin apare în rolul unui trubadur care alături de colegii de trupă încântă o sală de dansatori puşi pe un veritabil "dance off". Coregrafiile sunt mai complexe decât la "Dancing With the Stars", iar fiecare secvenţă de dans spune o poveste: de dragoste, contopire, moarte şi renaştere. Ceea ce a început că un duel sălbatic între doi dintre dansatorii principali la sfârşit devine o călătorie în timp.

De această dată îi vedem pe cei doi sub forma unor bătrânei, cu dânsul înlănţuit, dar mişcări mai lente. Mesajul piesei este simplu: "de fiecare dată când plângi, voi fi alături de tine". Pare genul de piesă care va fi pusă la nunţi şi care se poate strecura în playlistul unui bar de jazz. Videoclipul este regizat de Dakota Johnson, starul din "50 Shades of Grey". Tânăra de 30 de ani este la primul clip regizat şi a ales un vibe nostalgic.

Filmările au avut loc la o sală de dans dintr-o şcoală londoneza din anii '50. Acolo s-au filmat şi scene din filmul cu Tom Hardy din 2015 "Legend". De coregrafie s-a ocupat Celia Rowlson-Hall, cunoscută pentru coregrafiile moderne din serialul HBO "Girls", dar şi pentru cele din clipuri MGMT şi Alicia Keys.

"Cry Cry Cry" este cel mai nou single extras de pe albumul nou Coldplay, "Everyday Life", lansat în noiembrie 2019. De pe acest disc am putut asculta single-urile "Orphans", "Arabesque", "Daddy", "Champion of the World" şi "Everyday Life". Coldplay a împărţit LP-ul în două segmente, noapte şi zi şi a cântat piesele live în cadrul a doua concerte în Iordania. Acestea au marcat lansarea discului şi au avut loc la răsărit şi la apus în aceeaşi zi.

Imediat după lansarea melodiilor noi, Coldplay a anunţat că vrea să renunţe la turnee până ce reuşeşte să îşi reducă emisiile de carbon la zero. La început de an Chris Martin a făcut o declaraţie controversată, afirmând că trupa sa nu mai are nici o aspiraţie sau obiectiv, ci face muzica ca pe "un serviciu".

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Coldplay anunţă data când se va retrage din muzică

Chris Martin, solistul Coldplay a avut o veste proastă de dat fanilor acum pe final de an 2021. Artistul a dezvăluit în cadrul unui interviu când se va retrage trupa Coldplay din muzică şi se pare că acel moment e mai apropiat decât aţi crede. Detaliile le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Chris Martin a participat la o emisiune BBC Radio 2 în această săptămână şi a precizat că ştie exact când va lansa Coldplay ultimul album. E vorba despre anul 2025 şi ulterior vom avea parte doar de concerte live şi "poate de colaborări". Artiştii care compun trupa ar putea continua să scoată muzică, dar numele Coldplay e tras la cap de linie din punct de vedere creativ peste 3 ani.

Povestea grupului începea în anul 2000 cu albumul "Parachutes" şi a continuat pe parcursul a 21 de ani şi 9 albume. Grupul a bifat colaborări cu Beyonce, BTS şi o sumedenie de alte nume mari. Acum Chris Martin and co se pregătesc să revină în turneu, după câţiva ani de pauză, provocaţi de pandemie. Prima oprire este în Inglewood, California pe 15 ianuarie 2021. Revenind la declaraţia solistului, DJ-ul BBC care i-a luat interviul a declarat că solistul e o persoană foarte glumeaţă şi că nu ştie niciodată sigur când glumeşte şi când vorbeşte serios.

Astfel, termenul limită de 2025  pentru retragerea trupei ar putea fi doar o glumă. Ce e drept Martin a mai spus şi în trecut că vrea să oprească proiectul Coldplay după 12 albume.

Cel mai nou LP lansat de Coldplay este "Music of the Spheres" şi a debutat pe 15 octombrie 2021 prin Parlophone în UK şi Atlantic Records în SUA. Albumul a fost produs de Max Martin, un producător cu care artiştii nu mai colaboraseră până acum. În această lună, decembrie 2021 formaţia britanică a trebuit să anuleze două concerte după ce a înregistrat teste pozitive ale staff-ului.

Trebuia să apară la Capital Jingle Ball în Londra pe 11 decembrie şi la "Vocea Germaniei" pe 13 decembrie, dar ambele apariţii au picat. Coldplay a şocat la un moment dat când a declarat cu 1-2 ani în urmă că nu va mai pleca vreodată în turneu până nu se găseşte o modalitate cu zero emisii de carbon de o face.

Citește în continuare