Urmărește-ne în Social Media

Coldplay - Everyday Life

Coldplay a lansat videoclipul piesei titulare de pe noul său album, "Everyday Life". Este mai degrabă un scurt film plin de simboluri culturale, etnii şi o veritabilă privire înspre o parte a lumii pe care prea puţini o cunosc. Poţi urmări şi asculta creaţia artistică în articol.

Coldplay a lansat albumul "Everyday Life" la final de noiembrie, împărţindu-l în două segmente. Una a corespuns cu răsăritul şi alta cu apusul, exact momentele zilei când trupa a ţinut concerte în Iordania pentru a promova noul LP. Chris Martin cântă pe noul single despre lumea pe care o dorim pentru copiii noştri, dar şi despre tot ceea ce avem în comun. "Toţi suferă, toţi plâng, toţi mint şi se îndoiesc".

Videoclipul cel nou a fost regizat de către Karena Evans şi a fost filmat în Africa de Sud, Maroc şi Ucraina. Regizoarea de 23 de ani a început să construiască un CV impresionant, ocupându-se şi de track-urile lui Drake "Nice for What", "God's Plan" şi "In My Feelings". Pe lângă imaginile cu persoanele reprezentative pentru cultura fiecărui loc vizitat, vedem şi cadre cu artiştii din Coldplay cântând în cele mai fascinante unghere ale Terrei.

Clipul a avut premiera pe postul TV sud african Soweto TV şi ulterior a ajuns pe YouTube. În intro vedem dansatori de pe tot globul şi descoperim că în limbajul african Xhosa cuvântul "Ubuntu" înseamnă "umanitate" şi nevoia de o altă persoană. Coldplay are o abordare inedită pentru promovarea noului său disc, Chris Martin anunţând că nu va pleca în turneu până nu îşi dă seama cum poate duce spre zero emisiile de carbon generate de activitatea sa.

De pe noul disc Coldplay a mai lansat şi single-ul "Daddy", poate cea mai apreciată melodie de pe material, amintită chiar de multiple celebrităţi în podcasturi. Am putut asculta şi "Orphans" şi "Arabesque" la final de lună octombrie. Piesele noi abordează teme grele, precum războiul, dragostea, credinţa, prietenia, schimbările climatice şi brutalitatea poliţiei. Albumul dublu "Everyday Life" a debutat pe 22 noiembrie şi a primit o sumedenie de teasere misterioase pe tot globul. Postere alb-negru, scrisori trimise fanilor şi anunţuri în ziar au fost folosite.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Coldplay anunţă data când se va retrage din muzică

Chris Martin, solistul Coldplay a avut o veste proastă de dat fanilor acum pe final de an 2021. Artistul a dezvăluit în cadrul unui interviu când se va retrage trupa Coldplay din muzică şi se pare că acel moment e mai apropiat decât aţi crede. Detaliile le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Chris Martin a participat la o emisiune BBC Radio 2 în această săptămână şi a precizat că ştie exact când va lansa Coldplay ultimul album. E vorba despre anul 2025 şi ulterior vom avea parte doar de concerte live şi "poate de colaborări". Artiştii care compun trupa ar putea continua să scoată muzică, dar numele Coldplay e tras la cap de linie din punct de vedere creativ peste 3 ani.

Povestea grupului începea în anul 2000 cu albumul "Parachutes" şi a continuat pe parcursul a 21 de ani şi 9 albume. Grupul a bifat colaborări cu Beyonce, BTS şi o sumedenie de alte nume mari. Acum Chris Martin and co se pregătesc să revină în turneu, după câţiva ani de pauză, provocaţi de pandemie. Prima oprire este în Inglewood, California pe 15 ianuarie 2021. Revenind la declaraţia solistului, DJ-ul BBC care i-a luat interviul a declarat că solistul e o persoană foarte glumeaţă şi că nu ştie niciodată sigur când glumeşte şi când vorbeşte serios.

Astfel, termenul limită de 2025  pentru retragerea trupei ar putea fi doar o glumă. Ce e drept Martin a mai spus şi în trecut că vrea să oprească proiectul Coldplay după 12 albume.

Cel mai nou LP lansat de Coldplay este "Music of the Spheres" şi a debutat pe 15 octombrie 2021 prin Parlophone în UK şi Atlantic Records în SUA. Albumul a fost produs de Max Martin, un producător cu care artiştii nu mai colaboraseră până acum. În această lună, decembrie 2021 formaţia britanică a trebuit să anuleze două concerte după ce a înregistrat teste pozitive ale staff-ului.

Trebuia să apară la Capital Jingle Ball în Londra pe 11 decembrie şi la "Vocea Germaniei" pe 13 decembrie, dar ambele apariţii au picat. Coldplay a şocat la un moment dat când a declarat cu 1-2 ani în urmă că nu va mai pleca vreodată în turneu până nu se găseşte o modalitate cu zero emisii de carbon de o face.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5