Urmărește-ne în Social Media

Coldplay - Humankind

Coldplay a lansat videoclipul oficial al piesei "Humankind", care transmite un mesaj de unitate folosind imagini înregistrate în concertul formaţiei din Mexic. Clipul a fost filmat în prima parte a anului 2022 în Mexico City în cadrul turneului "Music of the Spheres".

"Humankind" este un single extras de pe albumul "Music of the Spheres", lansat în octombrie 2021. Grupul britanic se află încă în turneu pentru a promova acest LP şi a oferit fanilor săi clipul cel nou pe 17 august, ca un tribut. Îl vedem pe Chris Martin în mijlocul publicului care îi fredonează cu entuziasm piesele, îl vedem pe scenă dansând cu steagul Mexicului la brâu, dar şi proiecţii digitale psihedelice uriaşe în spatele său.

Artificii, filmări din dronă şi zeci de mii de fani fericiţi apar în acest clip cu valenţe de scurt metraj. Ce e inedit la acest public e faptul că pubicul poartă brăţări cu iluminare digitală sincronizată cu muzică, făcând ca efectele vizuale să fie spectaculoase. Chris Martin a numit publicul din Mexic "cel mai bun public din lume" şi a fost încântat de concertul din foro Sol. În clip mai vedem filmări din dronă deasupra străzilor şi monumentelor din Mexico City.

Nu e prima dată când Coldplay îşi exprimă dragostea pentru Mexic. Vizita grupului din Mexico City în 2017 la muzeul Fridei Kahlo, Casa Azul a inspirat celebra melodie "Viva la Vida", care preia numele de la o pictură a unor pepeni realizată de Frida. Videoclipul "Humankind" a fost regizat de către Stevie Rae Gibbs şi James Marcus Haney, care au dorit să transpună privitorul în mijlocul unui concert Coldplay.

Următoarele opriri ale turneului Coldplay Music of the Spheres sunt pe Wembley Stadium şi Glasgow, apoi în septembrie urmează etapa sud americană. Trupa îşi va încheia concertele de acolo cu 10 show-uri sold out în Buenos Aires, Argentina. Printre artiştii care au deschis concertele grupului se numără Craig David, H.E.R. Max Martin şi Natalie Imbruglia. Pe 16 august Imbruglia şi Coldplay au adus un tribut Oliviei Newton-John, care a încetat din viaţă în august 2022. Artiştii au cântat piesa "Summer Nights" din "Grease".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Coldplay anunţă noul album "Moon Music", care e aproape finalizat

Coldplay a rămas ocupată în ultimul an, înregistrând un nou album, cunoscut că "Moon Music". Solistul Chris Martin a confirmat detalii despre LP în cadrul unui interviu recent, afirmând şi că acesta este un succesor pentru "Music of the Spheres".

Publicat

pe

Coldplay X BTS - My Universe
Coldplay X BTS - My Universe │ FOTO: Captură YouTube

Aparent albumul nou, "Moon Music" se poate vedea ca un volum 2 pentru "Music of the Spheres". Acel LP a debutat în 2021 şi a fost apreciat în recenzii şi de către public. Inspiră emoţii puternice şi a primit reprezentaţii pe măsură. Chris Martin a acordat recent un interviu celor de la City News, cu privire la turneul global Coldplay, care ar urma să ajungă şi în Canada. Cu această ocazie a oferit şi un update despre album.

Deocamdată "Moon Music" se află în faza de finalizare, dar mai avem ceva de aşteptat. Martin a promis totuşi că vom auzi piese noi de pe disc în cadrul concertelor trupei din 2023. La final de ianuarie Coldplay a apărut în cadrul emisiunii "Jimmy Kimmel Live!", interpretând hitul "Clocks" pentru a sărbători 20 de ani împliniţi de show-ul lui Kimmel. Urmează acum o apariţie la Saturday Night Live pentru Coldplay, în episodul de pe 4 februarie, în care invitat special este actorul Pedro Pascal. E cel mai bine cotat actor al momentului, apărând în seriale că "The Mandalorian", "Game of Thrones" şi "The Last Of Us", dar şi "Narcos".

Au trecut 4 ani de când Coldplay a apărut ultima dată la SNL, în noiembrie 2019, când au cântat piesele "Everyday Life" şi "Orphans". În 2022 am primit veşti proaste: Chris Martin amânase mai multe concerte din cauza unor probleme de sănătate. Pe de altă parte ultimul an ne-a adus şi 3 videoclipuri memorabile: "People of the Pride", "Biutyful" şi "Humankind".

E uimitor că trupa britanică a găsit timp să înregistreze un nou album, având în vedere că a petrecut ultimele 12 luni într-un mega turneu global. În 2022 a venit şi vestea joc, Chris Martin anunţând când îşi va încheia cariera grupul. Aparent mai sunt 3 albume în plan şi apoi gata, povestea Coldplay ajunge la final. A fost şi o afirmaţie ciudată recent făcută de Chris, care după ce a colaborat cu BTS şi Selena Gomez şi a cântat alături de H.E.R. a început să se îndoiască de măiestria Coldplay.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Coldplay își amână turneul; Chris Martin are probleme de sănătate

Coldplay a anunțat că amână mai multe concerte din cel mai recent turneu mondial din cauza unor probleme de sănătate cu care se confruntă solistul Chris Martin. Trupa le-a transmis un mesaj fanilor.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Într-o declarație postată online, Coldplay și-a exprimat profund regretul că se vede nevoită să amâne opt concerte din Brazilia, ce fac parte din turneul de promovare a albumului "Music of the Spheres". Chris Martin a contractat o infecție la plămâni, aflându-se acum sub supraveghere medicală. Muzicianului i-a fost recomandată și o perioadă de odihnă, de cel puțin trei săptămâni.

Concertele amânate, toate la Rio de Janeiro și São Paulo, vor fi reprogramate la începutul anului viitor.

"Încercăm cât mai repede posibil să reprogramăm concertele și vom reveni cu mai multe informații în zilele următoare. Ne pare foarte rău pentru orice inconveniență și vă suntem recunoscători pentru înțelegere în acest moment dificil în care trebuie să acordăm prioritate sănătății lui Chris.

Avem speranța că Chris își va reveni după pauza medicală recomandată și așteptăm cu nerăbdare să reluăm turneul", este o parte din mesajul transmis de Coldplay.

Formația britanică a făcut numeroase opriri în întreaga lume ca parte a turneului global "Music of the Spheres". Călătoria muzicală a început în martie 2022 și urmează să se încheie în iulie anul viitor. Pe listă ar urma Argentina, ca apoi, în 2023, Coldplay să ajungă în Europa, cu evenimente în Portugalia, Spania, Italia, Elveția, Danemarca sau Suedia.

Albumul "Music of the Spheres" a fost lansat pe 15 octombrie și a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK și în US Top Rock Albums (Billboard).

Tracklist "Music of the Spheres":

01. [Ringed Planet Emoji]
02. Higher Power
03. Humankind
04. ✨
05. Let Somebody Go
06. ❤️
07. People of the Pride
08. Biutyful
09. 🌎
10. My Universe
11. ♾
12. Coloratura

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2