Urmărește-ne în Social Media

Coldplay - Humankind

Coldplay a lansat videoclipul oficial al piesei "Humankind", care transmite un mesaj de unitate folosind imagini înregistrate în concertul formaţiei din Mexic. Clipul a fost filmat în prima parte a anului 2022 în Mexico City în cadrul turneului "Music of the Spheres".

"Humankind" este un single extras de pe albumul "Music of the Spheres", lansat în octombrie 2021. Grupul britanic se află încă în turneu pentru a promova acest LP şi a oferit fanilor săi clipul cel nou pe 17 august, ca un tribut. Îl vedem pe Chris Martin în mijlocul publicului care îi fredonează cu entuziasm piesele, îl vedem pe scenă dansând cu steagul Mexicului la brâu, dar şi proiecţii digitale psihedelice uriaşe în spatele său.

Artificii, filmări din dronă şi zeci de mii de fani fericiţi apar în acest clip cu valenţe de scurt metraj. Ce e inedit la acest public e faptul că pubicul poartă brăţări cu iluminare digitală sincronizată cu muzică, făcând ca efectele vizuale să fie spectaculoase. Chris Martin a numit publicul din Mexic "cel mai bun public din lume" şi a fost încântat de concertul din foro Sol. În clip mai vedem filmări din dronă deasupra străzilor şi monumentelor din Mexico City.

Nu e prima dată când Coldplay îşi exprimă dragostea pentru Mexic. Vizita grupului din Mexico City în 2017 la muzeul Fridei Kahlo, Casa Azul a inspirat celebra melodie "Viva la Vida", care preia numele de la o pictură a unor pepeni realizată de Frida. Videoclipul "Humankind" a fost regizat de către Stevie Rae Gibbs şi James Marcus Haney, care au dorit să transpună privitorul în mijlocul unui concert Coldplay.

Următoarele opriri ale turneului Coldplay Music of the Spheres sunt pe Wembley Stadium şi Glasgow, apoi în septembrie urmează etapa sud americană. Trupa îşi va încheia concertele de acolo cu 10 show-uri sold out în Buenos Aires, Argentina. Printre artiştii care au deschis concertele grupului se numără Craig David, H.E.R. Max Martin şi Natalie Imbruglia. Pe 16 august Imbruglia şi Coldplay au adus un tribut Oliviei Newton-John, care a încetat din viaţă în august 2022. Artiştii au cântat piesa "Summer Nights" din "Grease".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Coldplay își amână turneul; Chris Martin are probleme de sănătate

Coldplay a anunțat că amână mai multe concerte din cel mai recent turneu mondial din cauza unor probleme de sănătate cu care se confruntă solistul Chris Martin. Trupa le-a transmis un mesaj fanilor.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Într-o declarație postată online, Coldplay și-a exprimat profund regretul că se vede nevoită să amâne opt concerte din Brazilia, ce fac parte din turneul de promovare a albumului "Music of the Spheres". Chris Martin a contractat o infecție la plămâni, aflându-se acum sub supraveghere medicală. Muzicianului i-a fost recomandată și o perioadă de odihnă, de cel puțin trei săptămâni.

Concertele amânate, toate la Rio de Janeiro și São Paulo, vor fi reprogramate la începutul anului viitor.

"Încercăm cât mai repede posibil să reprogramăm concertele și vom reveni cu mai multe informații în zilele următoare. Ne pare foarte rău pentru orice inconveniență și vă suntem recunoscători pentru înțelegere în acest moment dificil în care trebuie să acordăm prioritate sănătății lui Chris.

Avem speranța că Chris își va reveni după pauza medicală recomandată și așteptăm cu nerăbdare să reluăm turneul", este o parte din mesajul transmis de Coldplay.

Formația britanică a făcut numeroase opriri în întreaga lume ca parte a turneului global "Music of the Spheres". Călătoria muzicală a început în martie 2022 și urmează să se încheie în iulie anul viitor. Pe listă ar urma Argentina, ca apoi, în 2023, Coldplay să ajungă în Europa, cu evenimente în Portugalia, Spania, Italia, Elveția, Danemarca sau Suedia.

Albumul "Music of the Spheres" a fost lansat pe 15 octombrie și a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK și în US Top Rock Albums (Billboard).

Tracklist "Music of the Spheres":

01. [Ringed Planet Emoji]
02. Higher Power
03. Humankind
04. ✨
05. Let Somebody Go
06. ❤️
07. People of the Pride
08. Biutyful
09. 🌎
10. My Universe
11. ♾
12. Coloratura

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4