Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa "Give Me The Future", cu un vibe puternic SF

Bastille ne-a șocat prin începutul piesei "Give Me the Future", care amintește puțin de creațiile lui Phil Collins. În special combinația de percuție cu efectele vocale duc cu gândul la legendarele sale melodii. Noul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Dan Smith - Bastille la SummerWell 2018 │ FOTO: Ștefan Sandu / InfoMusic.ro

"Give Me the Future" continuă abordarea futuristă a melodiilor Bastille, lucru reflectat inclusiv în videoclipul "Distorted Light Beam", lansat în iunie 2021. Atunci trăiam o experiență în stil "Black Mirror" într-un univers în care toți se refugiau în realitatea virtuală. Acum în acest track ascultam versuri despre fascinația pentru viitor, pentru incert și incomplet, pentru "dragoste nesfârșită pe care o vreau mai mult".

Pe lângă surpriza de la început de track, avem și una la final: viorile care intră perfect peste vocea lui Dan Smith, solistul Bastille. De altfel artistul a declarat următoarele despre noua compoziție:

"Give Me the Future" este o melodie despre conectarea la posibilități nesfârșite. La propriu, se simte că totul este la îndemăna pentru a fi luat, cu toate gusturile servite. Sunetele de naveta spațială de la început? Suntem noi, care aterizam de urgenta în viitor.

Realitatea în care trăim în acest moment era science fiction-ul al unei perioade deloc îndepărtate. Priviti un film că "Minority Report". Tehnologia de acolo părea atât de îndepărtată, o fantezie, dar este aici, am trecut deja de ea. Daca v-ar fi zis cineva asta acum 20 de ani când a ieșit filmul... ați fi ras. Sau ați fi fost îngroziți.

Noua piesă a fost deja integrată în campania brandului Keep "Life Electrified", cu spoturi online și televizate care promovează automobilele electrice Jeep. Imaginea invocată aici dă senzația de "Blade Runner" și peisaje distopice privite de pe un zgârie nori din sticlă și metal, deasupra unui oraș robotizat și desensibilizat.

În 2020 Bastille a mai lansat piesele "survivin'", iar alte single-uri din ultimii ani sunt "Another Place", colaborare cu Alessia Cara, dar și "Bad Decisions". Bastille a cântat în Romania de 2 ori în ultimii ani, cu o participare la UNTOLD în 2019 și una la Summer Well 2018.

Acea participare venea pe fondul mega hitului "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

Comentează

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare

Trending