Urmărește-ne în Social Media

Bastille - survivin'

Bastille reușește să surprindă într-un videoclip toate angoasele unei vieți sufocate de rutină și neîmpliniri. "survivin'" este, așa cum îi spune și titlul, despre supraviețuire.

Piesa "survivin'" a fost compusă înainte de debutul carantinei, însă surprinde perfect sentimentul apăsător al lipsei de orizont.

"Au fost momente în care mă simțeam ca și cum aș fi într-o mașină de spălat și pe o bandă rulantă în același timp, dar când oamenii mă întrebau ce mai fac, răspunsul era mereu clișeul britanic: <<Da, sunt bine, totul e ok>>. La începutul carantinei am fost foarte atent la interiorul meu, pentru că scrisesem o piesă care era relevantă, deși nu ar fi trebuit să fie, dar în același timp cred că 2020 este anul în care cu toții ne-am oprit să mai pretindem că suntem în regulă", a declarat Dam Smith.

Dan Smith (voce, percuție, clape, producție), Chris Wood (tobe, voce secundară), Kyle Simmons (clape, percuție, bas, voce secundară, sintetizatoare) și Will Farquarson(bas, clape, chitară acustică, voce secundară) au avut un parcurs interesant într-o industrie muzicală pavată cu bine știute căi de acces. Aventura Bastille a început în 2010 în Londra, la cârma trupei fiind Dan Smith. Piesele erau compuse și produse de acesta, primele single-uri lansate - "Flaws" și "Icarus" - beneficiind de susținerea unei case de discuri independente: Young & Lost Club.

Bastille a început să facă furori ceva mai târziu, prin intermediul platformelor YouTube și MySpace. Baza de fani câștigată online a crescut treptat, asigurând formației locuri în line-up-ul unor festivaluri precum Glastonbury, Isle of Wight și Blissfields.

Deși scopul trupei nu a fost de a ajunge în mainstream, inevitabilul s-a produs. Soundul lor indie-pop a prins foarte bine, single-ul "Pompeii" devenind hit. Au urmat, în 2016, albumul "Wild World", iar în 2019 "Doom Days".

Comentarii