Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica feat. Lzzy Hale - Talk To Me

Apocalyptica a lansat o nouă melodie care a cucerit deja fanii, "Talk to Me". Aceasta este o colaborare cu Lzzy Hale, solista trupei Halestorm, iar noul single primeşte un videoclip cu versuri pe care îl puteţi viziona în articol. Versurile sunt alternative cu imagini ale lui Lzzy şi ale celor de la Apocalyptica.

Rockerii finlandezi Apocalyptica ne oferă încă una dintre acele colaborări care vor rămâne în istorie, de această dată cu Lzzy Hale. "Talk to Me" a debutat digital şi vine pe fondul prieteniei între solista Halestorm şi cei 4 muzicieni nordici. Propunerea unei colaborări apărea în timpul festivalului Tuska 2019 din Finlanda, unde Eicca Topinen, liderul formaţiei de violoncelişti s-a intersectat cu Lzzy. Melodia pune mare accent pe vocea solistei, mixată puţin mai tare decât instrumentele cu corzi ale finlandezilor.

Lipseşte şi solo-ul dramatic tipic Apocalyptica cu care ne obişnuise formaţia la astfel de colaborări. Ne vin minte piese ca "Path", colaborare cu solista Sanda Nasic de la Guano Apes, dar şi "I'm Not Jesus", pe care Corey Taylor şi-a aşternut vocea puternică peste instrumentalul talentaţilor mânuitori de Stradivarius. Una dintre cele mai apreciate colaborări din istoria Apocalyptica este "Not Strong Enough", cu Brent Smith la voce. Piesa se regăseşte în mai toate setlist-urile de la concertele grupului.

Cel mai nou album de studio Apocalypica este "Cell-0", lansat în luna ianuarie a acestui an. Este primul disc complet instrumental al muzicienilor din ultimii 17 ani. În 2015 a sosit "Shadowmaker", primul album cu un singur solist vocal, Franky Perez, cunoscut şi drept chitarist Scars on Broadway. Aceea este trupa lui Daron Malakian de la System of a Down. Pe lângă aceste două discuri, Apocalyptica a mai scris istorie cu 8 albume, care au combinat muzica clasică cu rock-ul şi coveruri Metallica care i-au adus pe artişti în mainstream.

În martie am ascultat o altă colaborare, între Apocalyptica şi Joakim Broden, "Live or Die". Trupa ne-a vizitat pe final de octombrie în 2019, cu o reprezentaţie "Apocalyptica Plays Metallica by Cellos", dar una mai puţin impresionantă decât cea la Sala Palatului din 2017. De această dată trupa a concertat la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica lansează EP-ul "Metal Classic, Classic Metal"

Apocalyptica nu se opreşte din tăvălugul creativ şi a lansat pe 9 septembrie un EP intitulat "Metal Classic, Classic Metal", pe care regăsim surprinzător de multă percuţie. De această dată avem un material discografic axat pe reinterpretarea cu tentă metal a unor piese de muzică clasică.

Publicat

pe

Coperta EP Apocalyptica Classic Metal Metal Classic
Coperta EP Apocalyptica Classic Metal Metal Classic │ FOTO: Apocalyptica

Pentru a promova acest EP trupa finlandeză ne prezintă un cover după "Flight of the Bumblebee", o creaţie care îi aparţinea în varianta originală lui Nikolai Rimski-Korsakow. Este considerată o piesă clasică de virtuozitate, pe care membrii Apocalyptica au exersat-o încă din studenţie. Pe atunci dorinţa era de o cânta tot mai rapid. Acum a fost perfecţionată sub forma unei versiuni metal, cu o tentă de doom.

Pe "Metal Classic, Classic Metal" vom auzi şi o nouă versiune a Simfoniei a Cincea a lui Beethoven, dar şi o variantă refăcută de "Bolero" al lui Maurice Ravel. Apocalyptica îşi va petrece restul anului 2022 într-un turneu al Statelor Unite, participând şi la multiple festivaluri. Odată gata cu continentul american, finlandezii vin în Europa iar, pentru "Epic Apocalypse Tour", alături de EPICA şi WHEEL. Grupul a fost şi în România recent, cântând pe 1 septembrie la Arenele Romane.

Ultimul LP lansat de trupă a fost cel din 2020, "Cell-0", care era strict instrumental, ceva ce Apocalyptica nu mai făcuse de 17 ani În 2022 am mai avut parte de lansarea piesei "I'll Get Through It", o super colaborare între compozitorul Diane Warren, solistul Franky Perez, băieţii din Apocalyptica şi Geezer Butler de la Black Sabbath, la bas. Franky Perez este deja solistul de facto Apocalyptica, apărând pe albumul "Shadowmaker" din 2015 şi de atunci fiind nelipsit din reprezentaţiile formaţiei.

În aprilie 2021 am avut parte şi de o colaborare cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach, pe piesa "White Room", cover după trupa Creăm.

Apocalyptica este activă din 1993, ceea ce înseamnă că împlineşte 30 de ani de carieră în 2023. A vândut peste 4 milioane de albume şi cu siguranţă ne pregăteşte ceva special pentru la anul. În acest moment are 9 albume în discografie şi apare pe albumul Three Days Grace "Explosions", pe piesa "Someone to Talk To".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1