Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - Ashes Of The Modern World

Apocalyptica a revenit pe scena muzicală cu un nou single înflăcărat, "Ashes of the Modern World". Piesa de peste 6 minute primeşte un videoclip dramatic, pe care îl puteţi admira în cadrul articolului. Avem şi detalii despre un nou album al trupei.

Finlandezii au înregistrat piese noi pentru un album care va debuta în 2020. "Ashes of the Modern World" este doar un aperitiv pentru LP-ul "Cell-0", care va sosi pe 10 ianuarie. Judecând după noul single, vom auzi compoziţii complexe, iar percuţia nu va fi deloc neglijată. Este un release ceva mai dur al grupului, axat pe partea instrumentală şi fără vreo colaborare vocală de această dată.

Secţiunile mai calme au un aer trist şi înspăimântător, de thriller. În clip le corespunde o intersecţie de personaj misterios care aruncă zaruri uriaşe, sticlă spartă în slow motion. Apare şi o combinaţie de foc, gheaţă şi apă filmată cu efecte complexe. Breakdown-ul care duce spre solo aminteşte de coverurile după Metallica ale grupului finlandez.

Parcă niciodată toboşarul nu a avut o contribuie atât de chintesenţială pe o piesă Apocalyptica. În ultima treime a acestei veritabile mini-simfonii găsim şi ceva loc de tristeţe şi melancolie.

"Cell-0" este al nouălea album de studio al trupei, urmând să vină la început 2020 prin casa de discuri Silver Lining Music. Videoclipul cel nou a fost regizat de către fotograful şi videograful finlandez Ville Juurikkala. Acesta a colaborat cu nume mari din muzică, precum Guns N' Roses sau Aerosmith, dar şi cu Andrea Bocelli. Apocalyptica a făcut o pauză de 4 ani de la ultimul său album, "Shadowmaker", din 2015.

Grupul a pregătit o nouă abordare şi va lansa primul disc complet instrumental din ultimii 17 ani. Noile piese au fost produse de către artişti şi mixate de către Andrew Scheps, care a colaborat cu Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, Metallica şi Black Sabbath. Pentru a promova Cell-0, Apocalyptica va pleca în turneu alături de Sabaton, cu 15 concerte programate, inclusiv o apariţie pe Wembley pe 8 februarie 2020.

Apocalyptica va concerta în România în această lună, pe 29 octombrie, la Arenele Romane. Finlandezii au mai fost la Bucureşti în 2017, când au sărbătorit 20 de ani de la lansarea albumului "Plays Metallica by 4 Cellos" la Sala Palatului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 29 octombrie 2019

Apocalyptica

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica cântă cu fondatorul Black Sabbath pe piesa "I'll Get Through It"

Apocalyptica colaborează cu două staruri ale muzicii rock pe noua sa piesă, "I'll Get Through It". E vorba despre fostul solist care a însoţit grupul o parte din carieră, Franky Perez, dar şi Geezer Butler, fondatorul Black Sabbath. Ce a ieşit se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It
Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It │ FOTO: Apocalyptica

"I'll Get Through It" este o piesă de un optimism debordant, de care avem nevoie în aceste vremuri. Violoncelul care se aude în fundal aminteşte puţin de piesa "Path", care făcea furori acum un deceniu şi jumătate. Avem şi o percuţie melodramatică şi aerul unei balade, amplificat de pian. Nu sună a piesă Apocalyptica neapărat, ci a hit evergreen de pe VH1 al unei trupe mari al cărei nume îţi scapă mereu.

Franky Perez a colaborat cu Apocalyptica pe un întreg în album în 2015, "Shadowmaker", deci nu e străin de lucrul cu finlandezii. Geezer Butler este unul dintre cei mai respectaţi basişti din lume şi chitara sa bas se aude pe noul track. Piesa a luat naştere după o vizită pe care Geezer şi Franky i-au făcut-o amicei lor, Diane Warren, care compusese melodia "Not Strong Enough" pentru Apocalyptica, inclusă pe albumul din 2010 "7th Symphony".

"Shadowmaker" din 2015 a fost primul album Apocalyptica care a inclus un singur solist, pe Franky Perez. Până atunci grupul colaborase cu Corey Taylor de la Slipknot, Gavin Rossdale de la Bush şi a avut şi piese cu solişti de la HIM, The Rasmus, Three Days Grace şi mulţi alţii. În aprilie 2021 cvartetul de violoncelişti a lansat videoclipul pentru colaborarea cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, un cover după piesa Cream "White Room".

Ultimul LP de studio Apocalyptica a fost "Cell-0", care a fost lansat în ianuarie 2020, când pandemia abia îşi iţea capul. A fost primul material complet instrumental al grupului în 17 ani, cu zero voce. Acum Apocalyptica se pregăteşte de un dublu concert în România, cu o oprire la Cluj-Napoca pe 31 august la Form Space, apoi pe 1 septembrie la Bucureşti la Arenele Romane.

Grupul a cântat la noi şi în 2019, la Arene, aducând coverurile după Metallica atunci.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4