Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica feat. Joakim Brodén - Live Or Die

Apocalyptica colaborează din nou cu Sabaton într-un interval de un an, de această dată pe piesa "Live or Die". Grupul finlandez l-a cooptat pe solistul Sabaton, Joakim Broden pentru pentru o piesă aproape la fel de înflăcărată ca "Benzin", cu un videoclip pe măsură. Vă invităm să îl vizionaţi în articol.

Între lansarea unei noi piese Nightwish şi debutul acestui track Apocalyptica, ne simţim ca la începutul anilor 2000. În videoclipul "Live or Die" îi vedem pe artişti cântând în mijlocul flăcărilor, care acoperă ecranul. Chipurile muzicienilor, dar şi instrumentele muzicale sunt cuprinse de acele flăcări. De această dată Joakim nu mai cântă despre lupte istorice din primul sau al doilea război mondial, ci despre puterea adevărului în faţa minciunii.

Vocea sa puternică este amplificată de solo-urile multiple de violoncel pe care Eicca Toppinen şi colegii săi le etalează. Videoclipul a fost regizat de Ville Juurikkala şi a fost filmat în Berlin. Melodia a fost compusă de către Apocalyptica şi înregistrată într-un studio din Finlanda, alături de Martin Hansen, colaborator Scorpions.

Apocalyptica a mai colaborat cu Sabaton într-un mod inedit în 2019. În primăvara anului trecut a lansat piesa "Fields of Verdun", un cover după o piesă Sabaton ce nu fusese încă lansată şi avea să ajungă pe LP-ul nou al trupei. Nu era totuşi prima colaborare. Apocalyptica şi Sabaton au înregistrat împreună o versiune a piesei "Angels Calling" de la Sabaton în toamna anului 2019, cu un videoclip nou. În plus, cvartetul finlandez a fost invitat special în turneul Sabaton proaspăt încheiat, desfăşurat în 15 ţări europene.

Cele două grupuri au o chimie excelentă şi o sincronziare perfectă, conform recenziilor de la acele concerte. Apocalyptica şi-a lansat albumul nou de studio "Cell-0" pe 10 ianuarie 2020, promovat cu single-uri ca "En Route to Mayhem" sau "Ashes of the Modern World". Acum Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen şi toboşarul Mikko Sirén se pregătesc de un turneu nord american, care debutează pe 3 mai în Orlando, Florida. Va include 20 de opriri pe parcursul a 3 săptămâni.

În toamna lui 2020 va începe un nou turneu european alături de Epica şi trupa Wheel, de la Budapesta la Barcelona. Apocalyptica a concertat în România pe 29 octombrie 2019, cu o reprezentaţie nu prea entuziasmantă la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5