Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica feat. Joakim Brodén - Live Or Die

Apocalyptica colaborează din nou cu Sabaton într-un interval de un an, de această dată pe piesa "Live or Die". Grupul finlandez l-a cooptat pe solistul Sabaton, Joakim Broden pentru pentru o piesă aproape la fel de înflăcărată ca "Benzin", cu un videoclip pe măsură. Vă invităm să îl vizionaţi în articol.

Între lansarea unei noi piese Nightwish şi debutul acestui track Apocalyptica, ne simţim ca la începutul anilor 2000. În videoclipul "Live or Die" îi vedem pe artişti cântând în mijlocul flăcărilor, care acoperă ecranul. Chipurile muzicienilor, dar şi instrumentele muzicale sunt cuprinse de acele flăcări. De această dată Joakim nu mai cântă despre lupte istorice din primul sau al doilea război mondial, ci despre puterea adevărului în faţa minciunii.

Vocea sa puternică este amplificată de solo-urile multiple de violoncel pe care Eicca Toppinen şi colegii săi le etalează. Videoclipul a fost regizat de Ville Juurikkala şi a fost filmat în Berlin. Melodia a fost compusă de către Apocalyptica şi înregistrată într-un studio din Finlanda, alături de Martin Hansen, colaborator Scorpions.

Apocalyptica a mai colaborat cu Sabaton într-un mod inedit în 2019. În primăvara anului trecut a lansat piesa "Fields of Verdun", un cover după o piesă Sabaton ce nu fusese încă lansată şi avea să ajungă pe LP-ul nou al trupei. Nu era totuşi prima colaborare. Apocalyptica şi Sabaton au înregistrat împreună o versiune a piesei "Angels Calling" de la Sabaton în toamna anului 2019, cu un videoclip nou. În plus, cvartetul finlandez a fost invitat special în turneul Sabaton proaspăt încheiat, desfăşurat în 15 ţări europene.

Cele două grupuri au o chimie excelentă şi o sincronziare perfectă, conform recenziilor de la acele concerte. Apocalyptica şi-a lansat albumul nou de studio "Cell-0" pe 10 ianuarie 2020, promovat cu single-uri ca "En Route to Mayhem" sau "Ashes of the Modern World". Acum Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen şi toboşarul Mikko Sirén se pregătesc de un turneu nord american, care debutează pe 3 mai în Orlando, Florida. Va include 20 de opriri pe parcursul a 3 săptămâni.

În toamna lui 2020 va începe un nou turneu european alături de Epica şi trupa Wheel, de la Budapesta la Barcelona. Apocalyptica a concertat în România pe 29 octombrie 2019, cu o reprezentaţie nu prea entuziasmantă la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica şi solistul Papa Roach prezintă piesa "White Room" - AUDIO

Numele Papa Roach s-a aflat pe buzele multor bucureşteni în aceste zile, pentru că ne-am amintit de ultimul mare concert dinainte de pandemie, cel Papa Roach de pe 3 martie 2020, de la Arenele Romane. Acum Papa Roach revine în atenţie, prin colaborarea solistului Jacoby Shaddix cu Apocalyptica pe piesa nouă "White Room". O puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Jacoby Shaddix White Room
Coperta single Apocalyptica Jacoby Shaddix White Room │ FOTO: Apocalyptica

Apocalyptica a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume din rock, de la solista Guano Apes (Sandra Nasic) la Corey Taylor, Gavin Rosdale, Till Lindemann sau Adam Gontier de la Three Days Grace. Acum i-a venit rândul lui Jacoby Shaddix, solistul trupei Papa Roach, care apare pe coverul nou "White Room". Originalul este o piesă a formaţiei Cream cu mult swag şi vibe de Tarantino. Acesta este un single de sine stătător, separat de ultimele albume Apocalyptica sau Papa Roach. Noul track a fost produs de către Howard Benson la West Valley Recording Studios în California şi mixat de Chris Lorde-Alge.

"White Room" este primul single lansat de Apocalyptica de la lansarea albumului instrumental "Cell-0" din ianuarie 2020. Acela a fost primul disc complet instrumental din ultimii 17 ani pentru trupă finlandeză. Grupul a mai avut o premieră în 2015, când pe albumul "Shadowmaker" a folosit doar un singur solist, fostul chitarist Scars on Broadway, Franky Perez. Apocalyptica a ajuns la 10 albume de studio şi ne-a vizitat în 2017 la Sala Palatului, pentru o serie de coveruri Metallica, dar şi în 2019 la Arenele Romane, o oprire în cadrul unui turneu aniversar care nu a mai sunat atât de bine.

Dacă totul merge bine cu combaterea pandemiei, Apocalyptica va concerta de 2 ori în România în 2021, Pe 4 octombrie 2021 la Cluj-Napoca la Form Space, în vreme ce pe 5 octombrie îi vedem la Bucureşti, la Arenele Romane. În 2020 grupul nordic a lansat colaboraea cu Lzzy Hale "Talk to Me", dar şi cea cu Joakim Broden "Live Or Die".

Între timp Papa Roach a profitat de perioada fără concerte pentru a relansa piese vechi. Spre exemplu "Last Resort" a devenit "Last Resort Reloaded", alături de senzaţia TikTok Jeris Johnson. Muzicienii au lansat în 2020 şi piesa "Feel Like Home", cu filmări din izolare ale familiei solistului Jacoby şi alte celorlalţi artişti.

Citește în continuare