Urmărește-ne în Social Media

Alice Cooper - Social Debris

Alice Cooper a lansat o nouă piesă numită "Social Debris", alături de un videoclip. Ambele au debutat pe 4 februarie, ziua de naştere a artistului. Shock rockerul a împlinit 73 de ani şi rămâne la fel de relevant ca acum 50 de ani, pregătindu-ne şi un nou album. Acesta se numeşte "Detroit Stories" şi avem detalii despre el în articol.

"Social Debris" este o piesă despre izolare, neintegrare, sentimentul de a fi diferit, la marginea societăţii. Noul single este extras de pe albumul "Detroit Stories", care va sosi pe 26 februarie. Melodia impresionează prin solo-uri spumoase la mijloc şi versuri muşcătoare şi pline de angoasă cu privire la inadaptaţi. Imediat după solo-uri vine un chorus care îţi va rămâne în minte şi un refren care sună a "ameninţare din prag de Halloween". Piesa nouă este disponibilă gratuit timp de 24 de ore în onoarea zilei de naştere a rockstar-ului.

Cât despre noul LP, el este un tribut pentru oraşul Detroit, sărbătorind epoca de aur a rock-ului din acest oraş. Detroit este un oraş interesant, el având o scenă hip-hop bogată, dacă ne gândim numai la Eminem şi "8 Mile", dar nu stă rău nici la rock. Toate aceste culturi muzicale au explodat odată cu căderea în irelevanţă a oraşului, cândva centrul numărul 1 de producţie auto din SUA. Metropola a avut parte de multiple falimente şi o populaţie intrată în şomaj şi depresie odată cu închiderea fabricilor, lucru manifestat prin muzică.

"Social Debris" este o compoziţie a trupei originale Alice Cooper Band. Mesajul transmis este că grupul a vrut să facă lucruri pe care nici un alt grup nu le mai făcuse. Nu se potrivea nici cu stilul folk, nici cu cel metal şi cu nimic altceva la începuturile sale. Sentimentul de outsider a fost convertit în muzică şi de aici şi ideea de "social debris", respinşii societăţii. A fost la un pas să fie chiar numele formaţiei şi definea abordarea trupei lui Alice Cooper în 1971.

Noul album soseşte pe 26 februarie prin earMUSIC şi include un cover după piesa "Rock & Roll" de la The Velvet Underground. Pe disc mai apare şi melodia "Our Love Will Change the World". În total vom putea asculta 15 piese, iar "Detroit Stories" vine şi în variante CD, CD + DVD digipak, CD box set (CD, Blu-Ray, tricou, mască facială, lanterna şi 3 stickere), dar şi vinil. DVD-ul şi Blu-ray-ul includ reprezentaţia live "A Paranormal Evening at the Olympia Paris", pentru prima dată în acest format.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Cei mai mari rockeri se reunesc în "Rock Camp: The Movie" - TRAILER

Chiar dacă topurile muzicale ne arată că muzica rock trăieşte un reviriment, reflexia sa în pop culture nu mai e chiar atât de puternică. Nu mai avem filme şi jocuri video dedicate genului rock cum se întâmpla cu un deceniu în urmă. Lucrurile se schimbă odată cu "Rock Camp: The Movie", care primeşte un prim trailer ce poate fi vizionat mai jos.

Publicat

pe

Rock Camp The Movie Trailer
Rock Camp The Movie Trailer │ FOTO: Doug Blush

În ultimele decenii filmele cu tematică rock au fost atât de rare încât se pot număra pe degete. Amintim spre exemplu producţiile "Tenacious D" cu Jack Black, dar şi legendarele "Wayne's World". În ultimii ani doar Tom Cruise şi genialul său "Rock of Ages" au mişcat acul indicator al pasiunii pentru metal. "Scott Pilgrim" a avut şi ceva appeal pentru fanii indie. "Rock Camp: The Movie" este mai apropiat de un documentar totuşi şi va debuta în luna ianuarie 2021. E practic o combinaţie între "Spinal Tap" şi o tabără de vară pentru rockeri.

E vorba despre Rock 'N' Roll Fantasy Camp, acolo unde muzicieni aspiranţi din toată America şi chiar de pe tot globul vin pentru a putea cânta alături de eroii lor. Rock Camp este un fenomen cultural, o instituţie a rock-ului care îşi desfăşoară activitatea în proximitatea oraşelor mari din SUA, precum New York, Los Angeles, Las Vegas încă din 1996. Este o creaţie a producătorului muzical David Fishof şi îi aduce în prim plan pe monştri sacri ca Roger Daltrey, fondatorul The Who, alături de Alice Cooper, Paul Stanley şi Gene Simmons de la Kiss, dar şi Joe Perry de la Aerosmith şi Hollywood Vampires.

Jeff Beck şi Slash ţin tutoriale, iar Nancy Wilson şi alte nume mari ţin masterclass-uri de muzică metal. Noua producţie cinematografică este produsă de către cineastul Doug Blush şi este co-regizată şi editată de către Renee Barron. De producţie s-a ocupat Jeff Rowe. Filmările includ 3 decenii de evoluţie a taberei rock, de la începuturile lui Fishof, într-o carieră de agent sportiv şi ulterior producător muzical. Iubitorii de muzică trascend starea de spectator şi ajung să cânte alături de idolii lor.

Trailer "Rock Camp The Movie":

"Rock Camp: The Movie" urmăreşte povestea a 4 participanţi la tabără (şi familiile lor), care se transformă prin interacţiunea cu muzicienii preferaţi. Ei trec peste frici şi îşi transformă vieţile. Pelicula debutează pe 15 ianuarie 2021, în câteva cinematografe din SUA (majoritatea screening-uri virtuale), iar apoi va fi disponibil prin serviciile video on demand din februarie. Imaginaţi-vă un copil de 15 ani în aceeaşi formaţie cu Dave Navarro, Slash şi cu un dentist la bas, în vreme ce Tommy Lee e la tobe.

Toate devin posibile în Rock Camp!

Citește în continuare