Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Alice Cooper lansează un nou album, "Detroit Stories"

Alice Cooper nu se lasă intimidat de pandemie și anunță lansarea unui nou material de studio, "Detroit Stories". Discul apare în februarie 2021, iar promovarea lui începe cu single-ul "Rock n’ Roll".

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Alice Cooper se întoarce la rădăcini și aduce un omagiu orașului ce a constituit o rampă de lansare pentru formația sa, cu care a debutat pe scena muzicală în 1964, când avea doar 16 ani. Noul album al muzicianului, în vârstă acum de 72 de ani, se numește "Detroit Stories" și pune în lumină efervescența heavy rock-ului "crescut" în acest oraș.

Alice Cooper: "Detroit era un paradis pentru mărginași"

"Detroit era centrul muzicii heavy rock atunci. La Eastown puteai să-i asculți pe Alice Cooper, Ted Nugent, the Stooges și the Who pentru 4 dolari! Weekend-ul următor, la The Grande, îi ascultai pe MC5, Brownsville Station și Fleetwood Mac, sau Savoy Brown sau Small Faces. Nu puteai să cânți acolo ca trupă de soft rock, pentru că ți-ai fi luat șuturi în fund.

Los Angeles-ul avea propriul sound, cu The Doors, Love și Buffalo Springfield. San Francisco îi avea pe Grateful Dead și Jefferson Airplane. New York pe The Rascals și The Velvet Underground.

Dar Detroit-ul a fost locul de naștere al hard rock-ului nervos. După ce nu și-a găsit locul nicăieri altundeva în State (din punct de veder muzical, sau ca imagine), Detroit a fost singurul loc care recunoștea sound-ul hard rock, dominat de chitară, al lui Alice Cooper. Detroit era un paradis pentru mărginași. Și când au aflat că eram născut în estul Detroit-ului... ne-am simțit ca acasă", a povestit Alice Cooper.

"Detroit Stories" va fi lansat pe 26 februarie 2021. Publicul va putea asculta, însă, primul single mult mai devreme, pe 13 februarie urmând să apară piesa "Rock n’ Roll", un cover după The Velvet Underground.

Tracklist "Detroit Stories" - Alice Cooper:

 1. Rock ‘n’ Roll
 2. Go Man Go (Album Version)
 3. Our Love Will Change The World
 4. Social Debris
 5. $1000 High Heel Shoes
 6. Hail Mary
 7. Detroit City 2021 (Album Version)
 8. Drunk and in Love
 9. Independence Dave
 10. I Hate You
 11. Wonderful World
 12. Sister Anne (Album Version)
 13. Hanging on by a Thread (Don’t Give Up)
 14. Shut Up and Rock
 15. East Side Story (Album Version)
PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Cei mai mari rockeri se reunesc în "Rock Camp: The Movie" - TRAILER

Chiar dacă topurile muzicale ne arată că muzica rock trăieşte un reviriment, reflexia sa în pop culture nu mai e chiar atât de puternică. Nu mai avem filme şi jocuri video dedicate genului rock cum se întâmpla cu un deceniu în urmă. Lucrurile se schimbă odată cu "Rock Camp: The Movie", care primeşte un prim trailer ce poate fi vizionat mai jos.

Publicat

pe

Rock Camp The Movie Trailer
Rock Camp The Movie Trailer │ FOTO: Doug Blush

În ultimele decenii filmele cu tematică rock au fost atât de rare încât se pot număra pe degete. Amintim spre exemplu producţiile "Tenacious D" cu Jack Black, dar şi legendarele "Wayne's World". În ultimii ani doar Tom Cruise şi genialul său "Rock of Ages" au mişcat acul indicator al pasiunii pentru metal. "Scott Pilgrim" a avut şi ceva appeal pentru fanii indie. "Rock Camp: The Movie" este mai apropiat de un documentar totuşi şi va debuta în luna ianuarie 2021. E practic o combinaţie între "Spinal Tap" şi o tabără de vară pentru rockeri.

E vorba despre Rock 'N' Roll Fantasy Camp, acolo unde muzicieni aspiranţi din toată America şi chiar de pe tot globul vin pentru a putea cânta alături de eroii lor. Rock Camp este un fenomen cultural, o instituţie a rock-ului care îşi desfăşoară activitatea în proximitatea oraşelor mari din SUA, precum New York, Los Angeles, Las Vegas încă din 1996. Este o creaţie a producătorului muzical David Fishof şi îi aduce în prim plan pe monştri sacri ca Roger Daltrey, fondatorul The Who, alături de Alice Cooper, Paul Stanley şi Gene Simmons de la Kiss, dar şi Joe Perry de la Aerosmith şi Hollywood Vampires.

Jeff Beck şi Slash ţin tutoriale, iar Nancy Wilson şi alte nume mari ţin masterclass-uri de muzică metal. Noua producţie cinematografică este produsă de către cineastul Doug Blush şi este co-regizată şi editată de către Renee Barron. De producţie s-a ocupat Jeff Rowe. Filmările includ 3 decenii de evoluţie a taberei rock, de la începuturile lui Fishof, într-o carieră de agent sportiv şi ulterior producător muzical. Iubitorii de muzică trascend starea de spectator şi ajung să cânte alături de idolii lor.

Trailer "Rock Camp The Movie":

"Rock Camp: The Movie" urmăreşte povestea a 4 participanţi la tabără (şi familiile lor), care se transformă prin interacţiunea cu muzicienii preferaţi. Ei trec peste frici şi îşi transformă vieţile. Pelicula debutează pe 15 ianuarie 2021, în câteva cinematografe din SUA (majoritatea screening-uri virtuale), iar apoi va fi disponibil prin serviciile video on demand din februarie. Imaginaţi-vă un copil de 15 ani în aceeaşi formaţie cu Dave Navarro, Slash şi cu un dentist la bas, în vreme ce Tommy Lee e la tobe.

Toate devin posibile în Rock Camp!

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending