Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Alice Cooper lansează un nou album, "Detroit Stories"

Alice Cooper nu se lasă intimidat de pandemie și anunță lansarea unui nou material de studio, "Detroit Stories". Discul apare în februarie 2021, iar promovarea lui începe cu single-ul "Rock n’ Roll".

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Alice Cooper se întoarce la rădăcini și aduce un omagiu orașului ce a constituit o rampă de lansare pentru formația sa, cu care a debutat pe scena muzicală în 1964, când avea doar 16 ani. Noul album al muzicianului, în vârstă acum de 72 de ani, se numește "Detroit Stories" și pune în lumină efervescența heavy rock-ului "crescut" în acest oraș.

Alice Cooper: "Detroit era un paradis pentru mărginași"

"Detroit era centrul muzicii heavy rock atunci. La Eastown puteai să-i asculți pe Alice Cooper, Ted Nugent, the Stooges și the Who pentru 4 dolari! Weekend-ul următor, la The Grande, îi ascultai pe MC5, Brownsville Station și Fleetwood Mac, sau Savoy Brown sau Small Faces. Nu puteai să cânți acolo ca trupă de soft rock, pentru că ți-ai fi luat șuturi în fund.

Los Angeles-ul avea propriul sound, cu The Doors, Love și Buffalo Springfield. San Francisco îi avea pe Grateful Dead și Jefferson Airplane. New York pe The Rascals și The Velvet Underground.

Dar Detroit-ul a fost locul de naștere al hard rock-ului nervos. După ce nu și-a găsit locul nicăieri altundeva în State (din punct de veder muzical, sau ca imagine), Detroit a fost singurul loc care recunoștea sound-ul hard rock, dominat de chitară, al lui Alice Cooper. Detroit era un paradis pentru mărginași. Și când au aflat că eram născut în estul Detroit-ului... ne-am simțit ca acasă", a povestit Alice Cooper.

"Detroit Stories" va fi lansat pe 26 februarie 2021. Publicul va putea asculta, însă, primul single mult mai devreme, pe 13 februarie urmând să apară piesa "Rock n’ Roll", un cover după The Velvet Underground.

Tracklist "Detroit Stories" - Alice Cooper:

  1. Rock ‘n’ Roll
  2. Go Man Go (Album Version)
  3. Our Love Will Change The World
  4. Social Debris
  5. $1000 High Heel Shoes
  6. Hail Mary
  7. Detroit City 2021 (Album Version)
  8. Drunk and in Love
  9. Independence Dave
  10. I Hate You
  11. Wonderful World
  12. Sister Anne (Album Version)
  13. Hanging on by a Thread (Don’t Give Up)
  14. Shut Up and Rock
  15. East Side Story (Album Version)

Trending