Urmărește-ne în Social Media

rock

Slipknot pentru prima dată în România: începutul sfârşitului Slipknot cu un 10/10 pentru prestaţie

Ştiţi cum e fiinţa umană: chiar dacă îi place un film de 2 ore, reţine şi acel lucru negativ care îl bântuie. Din concertul Slipknot de 2 ore am reţinut aluzia la finalul carierei trupei, reflectată şi în titlul albumului "The End, So Far", care vine pe 30 septembrie 2022. Dacă asculţi cu atenţie ce a tot zis Corey în concerte şi interviuri, o să deduci cam acelaşi lucru: vine sfârşitul. Sfârşitul a ce? Nu ştim, dar sperăm să nu fie vorba de trupă. Dar să lăsăm asta şi să vedem la ce am asistat pe 20 iulie 2022 la Romexpo, acolo unde Slipknot a urcat pe scenă, alături de Jinjer şi Vended.

Publicat

pe

Organizare:

Au fost 3 categorii în care puteai intra: A, B şi C, iar sincer de la C vizibilitatea nu era deloc cea mai bună. Categoria “A” a fost baza pentru a putea simţi concertul din plin. În spate de tot erau food trucks, iar la nici unul dintre baruri nu am remarcat cozi. Era totuşi o tendinţă ca fiecare "baricadă" dintre sectoare să aibă zona frontală buluc de fani. Intrarea s-a făcut rapid, cu ciudăţenia faptului că având bilet la B, am stat un pic la C (pe unde se intra) şi nu ştiam că pot intra la B pentru că nu vedeam un indicator al acestui lucru, al porţii ce făcea legătura.

Se puteau cumpăra şi bilete de la intrare, categoriile B şi C, iar controlul a fost mult mai civilizat şi politicos decât la SAGA aş zice. Plata s-a făcut cu cardul sau cash, fără jetoane de această dată.

Vended:

Vended este o trupă formată de fiul lui Corey Taylor şi fiul lui Clown de la Slipknot. Sună ca un Slipknot foarte "crud", care încă îşi cauta identitatea. Vocea nu s-a maturizat încă, dar chitara şi tobele au ce le trebuie pentru a fi în rotaţie pe un radio de metal. Am auzit piesa "Antibody", poate cea mai celebră a grupului şi am avut parte de headbanding şi o prestaţie energică a solistului, o veritabilă bestie Blanka din Street Fighter. Băieţii sunt energie pură, dar neşlefuită.

Jinjer:

A urcat apoi pe scenă Jinjer, trupa pe care (că vă vine să credeţi sau nu) eram mai curios să o văd decât pe Slipknot. Asta pentru că am tot văzut Slipknot în înregistrări de concerte, dar la Jinjer m-am mulţumit cu clipurile oficiale şi piesele. S-a bifat Pisces, iar trupa ucrainiană continuă să o aibă ca star pe Tatiana Shmaylyuk, solistă foarte versatilă la trecerea între cântat curat, cu voce blândă, ca de baladă Guano Apes şi growl-uri supărate, care ar face cinste şi la Arch Enemy şi Spiritbox. Parcă growl-urile nu au răzbătut aşa puternic, fiind acoperite de bas şi chitara.

Am auzit şi "Disclosure" cu al său ritm sacadat şi cu nişte vocalize pe care descopeream o nouă Tatiana la fiecare vers. Aşa cum bine zicea cineva: "solista are două voci de îngeri, de Gabriel şi de Lucifer". Am mai auzit şi poate cel mai mare hit al ucrainenilor, "Teacher, Teacher!", care aduce şi câteva elemente de rock progresiv şi de djent. Apropo am auzit jocuri de cuvinte şi glume cu "djent" în public, semn că a ajuns şi la noi această cultură.

Ce e clar e că Tatiana e un fenomen şi merită să intre în orice top 10 al unor soliste metal.

Slipknot:

Se crease deja mult hype după ce Slipknot lansase piesa "The Dying Song" cu doar ore înainte de concert.

Când a intrat Slipknot eram cu setlist-ul în mână, cel din Mexic, cum te duci cu reţeta la farmacie. S-au ţinut de el ceas, până la piesa 10, unde în loc să cânte "Duality" au cântat "The Devil In I". Am avut şi un setlist mult mai lung decât ultimele concerte ale formaţiei, ceea ce mă bucură. Apropo, concertul de la Romexpo a fost primul din Europa din februarie 2020 şi au ales tocmai România pentru asta! Au promis şi că vor reveni aici, iar Corey Taylor a fost foarte impresionat de atmosferă.

Am şi o teorie personală în cap: a zis exagerat de des Bucharest, poate pentru a nu confunda cu Budapest? Fiecare al treilea cuvânt era Bucharest. Am avut parte de 16 piese în setlist şi 2 la bis, iar Slipknot s-a dovedit a fi o maşinărie bine unsă. A sunat totul perfect, că pe disc, cu mici momente în care mi se părea că solistul a grăbit puţin ritmul sau în general piesa a fost grăbită. Pe "Psychosocial" am simţit asta.

Corey a avut vocea impecabilă, chiar şi acele părţi mai "rap" pe care le avea pe "People = Shit", iar jocurile pirotehnice, artificiile şi traznaile colegilor de trupă au fost on point. L-am avut pe Sid Wilson la platane cu acel costum de Împăratul din Star Wars, cu un al doilea cap la subraţ. Clown, creierul din spatele clipurilor Slipknot are acum o mască mai glam, lucioasă, din oglinzi şi metal. Toţi artiştii de pe scenă sunt bărbaţi la 44-50 de ani, dar au avut energie mai ceva juniorii de la început.

Corey Taylor nu s-a lăsat de headbanging, ajutat şi de o mască mai light decât monstruozităţile de la început de carieră. Ochii săi siniştri îmi amintesc de filmul "Coraline". Am avut şi mosh pit în câteva segmente din public, dar unul timid, nimic memorabil, sub ce am văzut la Slayer în 2019 la Arenele Romane per total. E posibil ca în faţă, la categoria A să fi fost prăpăd totuşi. Poate cea mai mare surpriză a serii a fost că am auzit şi balade, precum "Snuff", o piesă de suflet pentru mine, ascultată pe repeat în 2009.

Am avut parte şi de "Vermilion", care nu e chiar balada, dar pune bazele pentru ceea ce avea să fie partea 2. Cat despre dezmăţ, el s-a petrecut pe ultima piesă a serii, "Surfacing", cu acea chitară demenţială, care te face să ajungi de la zero la 100 în 2 secunde. S-a cântat "Custer" cu Griffin Taylor, s-a scăzut tempo-ul cu "Dead Memories" şi s-a făcut prăpăd cu "Duality". Cele mai multe piese au fost de pe albumul "All Hope Is Gone", 4, iar de pe "Iowa", am auzit 3.

Până şi noul track "The Chapeltown Tag" şi-a găsit loc în setlist. Am avut şi un moment identic cu cel de la Prodigy din 2011 în Piaţa Constituţiei, când Corey ne-a invitat să stăm cu toţii jos şi apoi să sărim la comandă, pentru o bucată de "Jump the Fuck Up". Juriul încă deliberează dacă era o aluzie la piesa cu Soulfly cu acest nume.

Concluzie:

Slipknot e o maşinărie bine unsă, cu cheiţa potrivită, îi dai drumul pe scenă şi îţi livrează show impecabil. Zero note greşite, o mică senzaţie de grabă ici şi colo, show pirotehnic, căldură faţă de public. Şi publicul ştia exact în ce se băga, am auzit asta în discuţii, am văzut mulţi străini, am văzut bannere cu aluzii la albumul solo al lui Corey, "CMFT". A fost convenţia fanilor Slipknot practic, schimb de chimie între trupa şi fani, care se încărcau unii de la alţii. Duse sunt vremurile când 9 bărbaţi teribili de 20 şi ceva de ani se tăiau pe piept în studio şi miroseau un borcan cu o cioară moartă pe scenă la început de ani 2000 pentru a vomita.

Acum avem un masterclass de showmanship şi sper că teoria mea de la începutul recenziei să nu fie reală şi să nu fi prins Slipknot la apus, aşa cum am prins Stone Sour în 2018.

Galerie foto concert Slipknot la Romexpo 2022:

PUBLICITATE
Comentează

Premii muzicale

Nominalizările la Premiile Grammy 2024 anunţate: de la Metallica la Slipknot şi "Barbie"

Pe 10 noiembrie 2023 au fost anunţate nominalizările la Premiile Grammy, Ediţia 2024. Lista e cât se poate de eclectictă şi include Metallica, Slipknot, pe Taylor Swift, dar şi... "Barbie". Cum stăm la categoria metal, dar şi hip-hop aflaţi din articol.

Publicat

pe

Nominalizari Premiile Grammy 2022
Nominalizari Premiile Grammy 2022 │ FOTO: Grammy.com www.grammy.com

Premiile Grammy ajung în 2024 la ediţia cu numtărul 67, iar SZA este artista cu cea mai multe nominalizări, 9 la număr. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 4 februarie 2024 la arena Crypto din Los Angeles. Taylor Swift, SZA, Olivia Rodrigo, Boygenius, Miley Cyrus, John Batiste şi Victoria Monet, dar şi Billie Eilsh se întrec pentru râvnitul trofeu de "Record of the Year".

Pentru "Albumul anului" concurează SZA, Taylor Swift, Olivia, Miley, Batiste, alături de Lana Del Rey şi Janelle Monae. Phoebe Bridgers, Victoria Monet şi inginerul de mixaj Şerban Ghenea au câte 7 nominalizări la Premiile Grammmy. Jack Antonoff, John Batiste, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo şi Taylor Swift au fiecare 6 nominalizări.

Ediţia din 2024 ar putea fi istorică pentru Taylor Swift în special: are 52 de nominalizări şi 12 trofee, iar LP-ul stău din 2022, "Midnights" o duce la egalitate cu idolul stău, Barbra Streissand, pentru cele mai multe nominalizări pentru un artist de sex feminin la categoria "Albumul Anului". Dacă Taylor ia trofeul, atunci va fi primul artist care l-a primit de 4 ori în carieră. În acest moment este la egalitate cu Frank Sinatra, Paul Simon şi Stevie Wonder, cu câte 3 trofee.

Ryan Gosling a ajuns şi el pe listă, cu melodia "I'm Just Ken" din filmul "Barbie", în vreme ce la categoria Rock găsim Metallica, Slipknot şi Disturbed.

Iată lista completă a nominalizaţilor sau mai bine zis cele mai importante categorii:

Cea mai bună înregistrare

 • Billie Eilish - What Was I Made For? [From the Motion Picture “Barbie”]
 • Boygenius - Not Strong Enough
 • Jon Batiste - Worship
 • Miley Cyrus - Flowers
 • Olivia Rodrigo - Vampire
 • SZA - Kill Bill
 • Taylor Swift - Anti-Hero
 • Victoria Monét - On My Mama

Cel mai bun album

 • Boygenius - The Record
 • Janelle Monáe - The Age of Pleasure
 • Jon Batiste - World Music Radio
 • Lana Del Rey - Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd
 • Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
 • Olivia Rodrigo - Guts
 • SZA - SOS
 • Taylor Swift - Midnights

Piesa anului

 • Billie Eilish - What Was I Made For? [From the Motion Picture “Barbie”]
 • Dua Lipa - Dance the Night (From Barbie the Album)
 • Jon Batiste - Butterfly
 • Lana Del Rey - A&W
 • Miley Cyrus - Flowers
 • Olivia Rodrigo - Vampire
 • SZA - Kill Bill
 • Taylor Swift - Anti-Hero

Cel mai bun artist nou

 • Coco Jones
 • Gracie Abrams
 • Fred Again..
 • Ice Spice
 • Jelly Roll
 • Noah Kahan
 • Victoria Monét
 • The War and Treaty

Producatorul anului, non clasic

 • Daniel Nigro
 • Dernst “D’Mile” Emile II
 • Hit-Boy
 • Jack Antonoff
 • Metro Boomin

Compozitorul anului, non clasic

 • Edgar Barrera
 • Jessie Jo Dillon
 • Justin Tranter
 • Shane McAnally
 • Theron Thomas

Cea mai buna reprezentatie pop solo

 • Billie Eilish - What Was I Made For? [From the Motion Picture “Barbie”]
 • Doja Cat - Paint the Town Red
 • Miley Cyrus - Flowers
 • Olivia Rodrigo - Vampire
 • Taylor Swift - Anti-Hero

Cea mai buna reprezentatie pop duo/grup

 • Labrinth Featuring Billie Eilish - Never Felt So Alone
 • Lana Del Rey Featuring Jon Batiste - Candy Necklace
 • Miley Cyrus Featuring Brandi Carlile - Thousand Miles
 • SZA Featuring Phoebe Bridgers - Ghost in the Machine
 • Taylor Swift Featuring Ice Spice - Karma

Cel mai bun album pop vocal

 • Ed Sheeran - - (Subtract)
 • Kelly Clarkson - Chemistry
 • Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
 • Olivia Rodrigo - Guts
 • Taylor Swift - Midnights

Cea mai buna inregistrare dance/electronic

 • Aphex Twin - Blackbox Life Recorder 21f
 • Disclosure - Higher Than Ever Before
 • James Blake - Loading
 • Romy & Fred Again.. - Strong
 • Skrillex, Fred Again.. & Flowdan - Rumble

Cea mai buna inregistrare pop dance

 • Bebe Rexha & David Guetta - One in a Million
 • Calvin Harris Featuring Ellie Goulding - Miracle
 • David Guetta, Anne-Marie & Coi Leray - Baby Don’t Hurt Me
 • Kylie Minogue - Padam Padam
 • Troye Sivan - Rush

Cel mai bun album dance/electronic

 • James Blake - Playing Robots Into Heaven
 • The Chemical Brothers - For That Beautiful Feeling
 • Fred Again.. - Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022)
 • Kx5 - Kx5
 • Skrillex - Quest for Fire

Cea mai buna reprezentatie rock

 • Arctic Monkeys - Sculptures of Anything Goes
 • Black Pumas - More Than a Love Song
 • Boygenius - Not Strong Enough
 • Foo Fighters - Rescued
 • Metallica - Lux Æterna

Cea mai buna reprezentatie metal

 • Disturbed - Bad Man
 • Ghost - Phantom of the Opera
 • Metallica - 72 Seasons
 • Slipknot - Hive Mind
 • Spiritbox - Jaded

Cea mai buna piesa rock

 • Boygenius - Not Strong Enough
 • Foo Fighters - Rescued
 • Olivia Rodrigo - Ballad of a Homeschooled Girl
 • Queens of the Stone Age - Emotion Sickness
 • The Rolling Stones - Angry

Cel mai bun album rock

 • Foo Fighters - But Here We Are
 • Greta Van Fleet - Starcatcher
 • Metallica - 72 Seasons
 • Paramore - This Is Why
 • Queens of the Stone Age - In Times New Roman…

Cea mai buna reprezentatie din muzica alternativa

 • Alvvays - Belinda Says
 • Arctic Monkeys - Body Paint
 • Boygenius - Cool About It
 • Lana Del Rey - A&W
 • Paramore - This Is Why

Cel mai bun album de muzica alternativa

 • Arctic Monkeys - The Car
 • Boygenius - The Record
 • Gorillaz - Cracker Island
 • Lana Del Rey - Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd
 • PJ Harvey - I Inside the Old Year Dying

Cea mai buna reprezentatie R&B

 • Chris Brown - Summer Too Hot
 • Coco Jones - ICU
 • Robert Glasper Featuring Sir & Alex Isley - Back to Love
 • SZA - Kill Bill
 • Victoria Monét - How Does It Make You Feel

Cea mai buna reprezentatie de R&B traditional

 • Babyface Featuring Coco Jones - Simple
 • Kenyon Dixon - Lucky
 • PJ Morton Featuring Susan Carol - Good Morning
 • SZA - Love Language
 • Victoria Monét Featuring Earth, Wind & Fire & Hazel Monét - Hollywood

Cea mai buna piesa R&B

 • Coco Jones - ICU
 • Halle - Angel
 • Robert Glasper Featuring Sir & Alex Isley - Back to Love
 • SZA - Snooze
 • Victoria Monét - On My Mama

Cel mai bun album progresiv R&B

 • Diddy - The Love Album: Off the Grid
 • Terrace Martin and James Fauntleroy - Nova
 • Janelle Monáe - The Age of Pleasure
 • SZA - SOS
 • 6lack - Since I Have a Lover

Cel mai bun album R&B

 • Babyface - Girls Night Out
 • Coco Jones - What I Didn’t Tell You (Deluxe)
 • Emily King - Special Occasion
 • Summer Walker - Clear 2: Soft Life EP
 • Victoria Monét - Jaguar II

Cea mai buna reprezentatie rap

 • Baby Keem Featuring Kendrick Lamar - The Hillbillies
 • Black Thought - Love Letter
 • Coi Leray - Players
 • Drake & 21 Savage - Rich Flex
 • Killer Mike Featuring André 3000, Future and Eryn Allen Kane - Scientists & Engineers

Cea mai buna reprezentatie melodic rap

 • Burna Boy Featuring 21 Savage - Sittin’ on Top of the World
 • Doja Cat - Attention
 • Drake & 21 Savage - Spin Bout U
 • Lil Durk Featuring J. Cole - All My Life
 • SZA - Low

Cea mai buna piesa rap

 • Doja Cat - Attention
 • Drake & 21 Savage - Rich Flex
 • Killer Mike Featuring André 3000, Future and Eryn Allen Kane - Scientists & Engineers
 • Lil Uzi Vert - Just Wanna Rock
 • Nicki Minaj & Ice Spice Featuring Aqua - Barbie World [From Barbie the Album]

Cel mai bun album rap

 • Drake & 21 Savage - Her Loss
 • Killer Mike - Michael
 • Metro Boomin - Heroes & Villains
 • Nas - King’s Disease III
 • Travis Scott - Utopia

Cel mai bun album de poezie

 • Aja Monet - When the Poems Do What They Do
 • J. Ivy - The Light Inside
 • Kevin Powell - Grocery Shopping With My Mother
 • Prentice Powell and Shawn William - For Your Consideration ’24
 • Queen Sheba - A-You’re Not Wrong B-They’re Not Either: The Fukc-It Pill Revisited

Cea mai buna reprezentatie jazz

 • Adam Blackstone Featuring The Baylor Project & Russell Ferranté - Vulnerable (Live)
 • Fred Hersch & Esperanza Spalding - But Not for Me
 • Jon Batiste - Movement 18’ (Heroes)
 • Lakecia Benjamin - Basquiat
 • Samara Joy - Tight

Cel mai bun album jazz vocal

 • Cécile McLorin Salvant - Mélusine
 • Fred Hersch & Esperanza Spalding - Alive at the Village Vanguard
 • Gretchen Parlato & Lionel Loueke - Lean In
 • Nicole Zuraitis - How Love Begins
 • Patti Austin Featuring Gordon Goodwin’s Big Phat Band - For Ella 2

Cel mai bun album jazz instrumental

 • Adam Blackstone - Legacy: The Instrumental Jawn
 • Billy Childs - The Winds of Change
 • Kenny Barron - The Source
 • Lakecia Benjamin - Phoenix
 • Pat Metheny - Dream Box
Citește în continuare

Industria muzicala

Slipknot renunţă la toboşarul Jay Weinberg

Trupa americană Slipknot continuă să îşi schimbe componenţa, făcând fanii să se gândească serios cu privire la viitorul său. Pe 5 noiembrie grupul a anunţat că se desparte de toboşarul Jay Weinberg. Povestea e totuşi mai complexă de atât.

Publicat

pe

│ FOTO: Slipknot poster concert 2022 www.facebook.com

Cel mai interesant e faptul că Slipknot şi-a şters postările din social media în care anunţa plecarea lui Jay Weinberg. A rămas doar anunţul de pe site-ul trupei. Totul începea pe 5 noiembrie, atunci când formaţia a făcut următoarea postare pe conturile de social media:

Am dori să îi mulţumim lui Jay Weinberg pentru dedicarea şi pasiunea din ultimii 10 ani. Nimeni nu poate să îi înlocuiască vreodată sunetul original al lui Joey Jordison, stilul sau energia, dar Jay a făcut onoare părţilor lui Joey şi a contribuit la ultimele 3 albume, iar noi, trupa, dar şi fanii le apreciem. (Jordison a murit în iulie 2021, la vârsta de 46 de ani.)

Totuşi, ca întotdeauna, Slipknot e decisă să evolueze. Trupa a decis să ia o decizie creativă şi să se despartă de Jay. Îi dorim lui Jay tot binele şi suntem foarte încântaţi cu privire la ce ne rezervă viitroul.

Weinberg a participat la ultimul concert în calitate de toboşar Slipknot pe 3 noiembrie 2023, în cadrul festivalului Hell & Heaven din Toluca, Mexic. În vârstă de 33 de ani, Jay a descoperit formaţia din Iowa când era adolescent, prin tatăl său Max, care face parte din trupa lui Bruce Springsteen, E Street Band. E de altfel şi liderul trupei din emisiunea lui Conan O'Brien.

A fost invitat în Los Angeles la probele pentru înlocuirea lui Jordison în 2013. În primele luni după lansarea albumului ".5: The Gray Chapter", membrii formaţiei Slipknot au refuzat să spună numele muzicienilor care se aflau la bas şi tobe în turneu. Înlocuitorii lui Gray şi Jordison adică... Era vorba despre Weinberg şi basistul Alessandro "Vman" Venturella, care au fost dezvăluiţi de un fost tehnician nemulţumit.

Weinberg a fost şi membru al formaţiei Against!, în perioada noiembrie 2010-decembrie 2012. În iunie 2023 Slipknot a anunţat şi adăugarea unui nou clăpar în componenţă, după ce părăsise formaţia Craig Jones.

Au fost şi probleme în 2020 cu fostul percuţionist Chris Fehn, care a dat în judecată Slipknot, căutând compensaţii financiare pentru munca sa. El fusese dat afară din grup în 2019. Ceva se întâmplă cu Slipknot în aceşti ultimi ani şi pare să fie mult tumult intern.

Citește în continuare

Albume noi

Slipknot a lansat EP-ul surpriză "Adderall", cu 6 piese

Slipknot continuă să ne surprindă, lansând un EP nou cu 6 piese, "Adderall" pe 9 iunie 2023. Acesta vine după un album lansat în 2022 şi altul lansat în 2019. Noul EP e mai degrabă experimental şi psihedelic.

Publicat

pe

Coperta EP Slipknot Adderall
Coperta EP Slipknot Adderall │ FOTO: Slipknot

"Adderall" este compus din track-uri instrumentale psihedeloce, precum "Death March" sau "Hard to Be Here", plus diferite variante ale piesei "Adderall". Acest track a fost iniţial un single pe albumul "The End, So Far". Corey Taylor a menţionat într-un interviu că se miră că lumea compara acea piesă cu Radiohead, deşi o vede mai degrabă ca o creaţie apropiată de Depeche Mode sau Dave Gahan solo.

Am avut în 2023 şi un single de sine stătător, "Bone Church", deci trupa americană rămâne cât se poate prolifică. În 2023 am văzut şi videoclipuri pentru piesele "Memories (Adderall - Rough Demo)" şi "Death March", ambele regizate de către fondatorul formaţiei, percuţionistul şi omul din spatele vizualurilor, M. Shawn Crahan aka "Clown".

"Bone Church" debutase în mod surprinzător în februarie, împreună cu un videoclip intitulat "Yen - Director's Cut (Bone Church)", care prelua imagini din clipul original "Yen" şi le reinterpreta. Pe 7 iunie Slipknot anunţa că s-a despărţit de omul de la clape Craig Jones (membru din 1996). El a fost înlocuit de un muzician încă necunoscut care a apărut deja pe scenă cu trupa la concertul Slipknot din Austria, în cadrul festivalului Nova Rock.

Acolo Slipknot a dat un refresh setlist-ului său, aducând înapoi pe listă piesele "The Blister Exists" şi "Purity", pentru prima dată după 8 ani. Şi piesa "Yen" s-a auzit live pentru prima dată. Se mai produc şi alte schimbări în cadrul trupei, deoarece Crahan va sări peste actualul turneu, pentru a sta acasă cu soţia sa şi a o susţine, în vreme ce are probleme de sănătate.

Slipknot a cântat în România în iulie 2022 la Romexpo, cu trupele Jinjer şi Vended în deschidere. Corey Taylor a fost plăcut impresionat de fanii din România şi a promis că va reveni în ţara noastră cu altă ocazie. Şanse mai mari să îl vedem totuşi în calitate de artist solo, Corey pregătind al doilea său LP solo şi un turneu pe măsură.

Citește în continuare

Trending