Urmărește-ne în Social Media

rock

Slipknot pentru prima dată în România: începutul sfârşitului Slipknot cu un 10/10 pentru prestaţie

Ştiţi cum e fiinţa umană: chiar dacă îi place un film de 2 ore, reţine şi acel lucru negativ care îl bântuie. Din concertul Slipknot de 2 ore am reţinut aluzia la finalul carierei trupei, reflectată şi în titlul albumului "The End, So Far", care vine pe 30 septembrie 2022. Dacă asculţi cu atenţie ce a tot zis Corey în concerte şi interviuri, o să deduci cam acelaşi lucru: vine sfârşitul. Sfârşitul a ce? Nu ştim, dar sperăm să nu fie vorba de trupă. Dar să lăsăm asta şi să vedem la ce am asistat pe 20 iulie 2022 la Romexpo, acolo unde Slipknot a urcat pe scenă, alături de Jinjer şi Vended.

Publicat

pe

Organizare:

Au fost 3 categorii în care puteai intra: A, B şi C, iar sincer de la C vizibilitatea nu era deloc cea mai bună. Categoria “A” a fost baza pentru a putea simţi concertul din plin. În spate de tot erau food trucks, iar la nici unul dintre baruri nu am remarcat cozi. Era totuşi o tendinţă ca fiecare "baricadă" dintre sectoare să aibă zona frontală buluc de fani. Intrarea s-a făcut rapid, cu ciudăţenia faptului că având bilet la B, am stat un pic la C (pe unde se intra) şi nu ştiam că pot intra la B pentru că nu vedeam un indicator al acestui lucru, al porţii ce făcea legătura.

Se puteau cumpăra şi bilete de la intrare, categoriile B şi C, iar controlul a fost mult mai civilizat şi politicos decât la SAGA aş zice. Plata s-a făcut cu cardul sau cash, fără jetoane de această dată.

Vended:

Vended este o trupă formată de fiul lui Corey Taylor şi fiul lui Clown de la Slipknot. Sună ca un Slipknot foarte "crud", care încă îşi cauta identitatea. Vocea nu s-a maturizat încă, dar chitara şi tobele au ce le trebuie pentru a fi în rotaţie pe un radio de metal. Am auzit piesa "Antibody", poate cea mai celebră a grupului şi am avut parte de headbanding şi o prestaţie energică a solistului, o veritabilă bestie Blanka din Street Fighter. Băieţii sunt energie pură, dar neşlefuită.

Jinjer:

A urcat apoi pe scenă Jinjer, trupa pe care (că vă vine să credeţi sau nu) eram mai curios să o văd decât pe Slipknot. Asta pentru că am tot văzut Slipknot în înregistrări de concerte, dar la Jinjer m-am mulţumit cu clipurile oficiale şi piesele. S-a bifat Pisces, iar trupa ucrainiană continuă să o aibă ca star pe Tatiana Shmaylyuk, solistă foarte versatilă la trecerea între cântat curat, cu voce blândă, ca de baladă Guano Apes şi growl-uri supărate, care ar face cinste şi la Arch Enemy şi Spiritbox. Parcă growl-urile nu au răzbătut aşa puternic, fiind acoperite de bas şi chitara.

Am auzit şi "Disclosure" cu al său ritm sacadat şi cu nişte vocalize pe care descopeream o nouă Tatiana la fiecare vers. Aşa cum bine zicea cineva: "solista are două voci de îngeri, de Gabriel şi de Lucifer". Am mai auzit şi poate cel mai mare hit al ucrainenilor, "Teacher, Teacher!", care aduce şi câteva elemente de rock progresiv şi de djent. Apropo am auzit jocuri de cuvinte şi glume cu "djent" în public, semn că a ajuns şi la noi această cultură.

Ce e clar e că Tatiana e un fenomen şi merită să intre în orice top 10 al unor soliste metal.

Slipknot:

Se crease deja mult hype după ce Slipknot lansase piesa "The Dying Song" cu doar ore înainte de concert.

Când a intrat Slipknot eram cu setlist-ul în mână, cel din Mexic, cum te duci cu reţeta la farmacie. S-au ţinut de el ceas, până la piesa 10, unde în loc să cânte "Duality" au cântat "The Devil In I". Am avut şi un setlist mult mai lung decât ultimele concerte ale formaţiei, ceea ce mă bucură. Apropo, concertul de la Romexpo a fost primul din Europa din februarie 2020 şi au ales tocmai România pentru asta! Au promis şi că vor reveni aici, iar Corey Taylor a fost foarte impresionat de atmosferă.

Am şi o teorie personală în cap: a zis exagerat de des Bucharest, poate pentru a nu confunda cu Budapest? Fiecare al treilea cuvânt era Bucharest. Am avut parte de 16 piese în setlist şi 2 la bis, iar Slipknot s-a dovedit a fi o maşinărie bine unsă. A sunat totul perfect, că pe disc, cu mici momente în care mi se părea că solistul a grăbit puţin ritmul sau în general piesa a fost grăbită. Pe "Psychosocial" am simţit asta.

Corey a avut vocea impecabilă, chiar şi acele părţi mai "rap" pe care le avea pe "People = Shit", iar jocurile pirotehnice, artificiile şi traznaile colegilor de trupă au fost on point. L-am avut pe Sid Wilson la platane cu acel costum de Împăratul din Star Wars, cu un al doilea cap la subraţ. Clown, creierul din spatele clipurilor Slipknot are acum o mască mai glam, lucioasă, din oglinzi şi metal. Toţi artiştii de pe scenă sunt bărbaţi la 44-50 de ani, dar au avut energie mai ceva juniorii de la început.

Corey Taylor nu s-a lăsat de headbanging, ajutat şi de o mască mai light decât monstruozităţile de la început de carieră. Ochii săi siniştri îmi amintesc de filmul "Coraline". Am avut şi mosh pit în câteva segmente din public, dar unul timid, nimic memorabil, sub ce am văzut la Slayer în 2019 la Arenele Romane per total. E posibil ca în faţă, la categoria A să fi fost prăpăd totuşi. Poate cea mai mare surpriză a serii a fost că am auzit şi balade, precum "Snuff", o piesă de suflet pentru mine, ascultată pe repeat în 2009.

Am avut parte şi de "Vermilion", care nu e chiar balada, dar pune bazele pentru ceea ce avea să fie partea 2. Cat despre dezmăţ, el s-a petrecut pe ultima piesă a serii, "Surfacing", cu acea chitară demenţială, care te face să ajungi de la zero la 100 în 2 secunde. S-a cântat "Custer" cu Griffin Taylor, s-a scăzut tempo-ul cu "Dead Memories" şi s-a făcut prăpăd cu "Duality". Cele mai multe piese au fost de pe albumul "All Hope Is Gone", 4, iar de pe "Iowa", am auzit 3.

Până şi noul track "The Chapeltown Tag" şi-a găsit loc în setlist. Am avut şi un moment identic cu cel de la Prodigy din 2011 în Piaţa Constituţiei, când Corey ne-a invitat să stăm cu toţii jos şi apoi să sărim la comandă, pentru o bucată de "Jump the Fuck Up". Juriul încă deliberează dacă era o aluzie la piesa cu Soulfly cu acest nume.

Concluzie:

Slipknot e o maşinărie bine unsă, cu cheiţa potrivită, îi dai drumul pe scenă şi îţi livrează show impecabil. Zero note greşite, o mică senzaţie de grabă ici şi colo, show pirotehnic, căldură faţă de public. Şi publicul ştia exact în ce se băga, am auzit asta în discuţii, am văzut mulţi străini, am văzut bannere cu aluzii la albumul solo al lui Corey, "CMFT". A fost convenţia fanilor Slipknot practic, schimb de chimie între trupa şi fani, care se încărcau unii de la alţii. Duse sunt vremurile când 9 bărbaţi teribili de 20 şi ceva de ani se tăiau pe piept în studio şi miroseau un borcan cu o cioară moartă pe scenă la început de ani 2000 pentru a vomita.

Acum avem un masterclass de showmanship şi sper că teoria mea de la începutul recenziei să nu fie reală şi să nu fi prins Slipknot la apus, aşa cum am prins Stone Sour în 2018.

Galerie foto concert Slipknot la Romexpo 2022:

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Kelly Osbourne și Sid Wilson (Slipknot) au un băiețel

Kelly Osbourne și Sid Wilson din Slipknot au devenit părinții unui băiețel pe nume Sidney. Vestea a fost dezvăluită de mama lui Kelly, Sharon Osbourne, în emisiunea "The Talk". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kelly Osbourne
Kelly Osbourne │ FOTO: captură YouTube / The Late Show with Stephen Colbert

Bebelușul are o veritabilă descendență metal, atât din partea tatălui, cât și din partea bunicului matern. Sidney este cel de-al zecelea nepot al lui Ozzy. Jack, fiul lui Ozzy și Sharon, are patru copii (trei din prima căsătorie și unul din relația actuală cu Aree Gearhart), în timp ce copiii lui Ozzy din prima căsătorie cu Thelma Riley - fiica Jessica și fiul Louis - au trei, respectiv doi copii, fiecare.

Kelly a anunțat că este însărcinată în luna mai a anului trecut, după ce a confirmat relația cu Sid Wilson. La acea vreme, ea a declarat că este extraordinar de încântată să devină mamă.

Acum, vestea nașterii a fost dată de Sharon Osbourne în cadrul emisiunii "The Talk". Ea le-a dezvăluit prezentatorilor că numele copilului este Sidney. Mai mult, Sharon a menționat că fiica sa nu are de gând să publice poze cu bebelușul.

Nici Kelly, nici Sid nu au publicat vreun detaliu despre nașterea copilului pe rețelele lor de socializare, sugerând probabil că Sharon s-a dat de gol înainte ca cuplul să facă un anunț oficial. Această variantă pare susținută de un mesaj postat de Kelly Osbourne pe Instagram Stories:

"Nu sunt pregătită să îl împărtășesc cu lumea. Nu este locul nimănui, decât al meu, să dezvălui orice informație despre copilul meu".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Care sunt cele mai căutate concerte din 2022, cei mai căutaţi artişti pe iaBilet.ro

Finalul de an ne aduce topuri de tot soiul, de vizualizări, streaming, desemnări ale celor mai buni DJ şi altele de gen. Avem şi noi în România un top cât se poate de relevant, cu privire la cele mai căutate concerte, în urma unor cifre centralizate de iaBilet.ro. Alte topuri relevante, cu privire la cei mai căutaţi artişti găsiţi în articol.

Publicat

pe

iaBilet vinde peste 2 milioane de bilete la evenimente pe an şi activează pe piaţa locală de aproape 11 ani. Lucrează cu 3000 de companii, care organizează evenimente şi este lider de piaţă în segmentul sau. În urma tuturor căutărilor de pe site-ul său, iată top 15 artişti:

  • Iuliana Beregoi
  • direcţia 5
  • Tudor Gheorghe
  • Andra
  • Carla's Dreams
  • Alternosfera
  • Bosquito
  • Trooper
  • Cargo
  • Gaşca Zurli
  • Fără Zahăr
  • Slipknot
  • YNY Sebi
  • Maluma
  • Rava
  • Irina Rimes
  • Oscar
  • Delia
  • Nightwish
  • Smiley
  • Vama
  • The Motans
  • Subcarpaţi
  • Ştefan Bănică
  • Sting

Şi standup-ul a crescut mult la noi, promovat prin emisiuni de umor la TV, tot mai mulţi comedianţi care se apucă de această activitate şi un reviriment al cinematografiei comerciale la noi (Miami Bici, Teambuilding, Ramona VTM). Iată top 10 căutări actori şi standup:

  • Mihai Bendeac
  • Costel
  • Micutzu
  • Maia Morgenstern
  • Marcel Iureş
  • Marius Manole
  • Mihai Bobonete
  • Horaţiu Malaele
  • Tudor Chirilă
  • Oana Pellea
  • Dan Badea

Am ajuns şi poate la cel mai interesant top, cel al concertelor şi festivalurilor din anul care tocmai se încheie. Mă bucur să văd Slipknot în top 10, mai ales după 2 ani de amânări pentru concertul de la Romexpo. Şi Depeche Mode şi Iron Maiden sunt foarte căutate.

Iată top 25 căutări de concerte şi festivaluri în 2022:

  • Beach Please
  • Flight Festival
  • Neversea
  • Depeche Mode pe Arena Naţională
  • Untold
  • Iron Maiden la Romexpo
  • Sting la Cluj-Napoca
  • Mamma Mia la sala Palatului
  • Iuliana Beregoi Sala Palatului
  • Slipknot la Romexpo
  • Jazz in the Park
  • Summer in the City
  • Alternosfera Theatroll
  • Maluma la Romexpo
  • Smiley la Sala Polivalenta
  • Open Air Blues Festival Brezoi
  • Teo, Vio şi Costel la Sala Palatului
  • Discotecă 80 la Cluj-Napoca
  • Pantera la Metalhead Meeting
  • Electric Castle
  • Summer Well
  • We love music Festival
  • Rockstadt Extreme Fest
  • Symposium Festival

Trap-ul pare să fie la mare căutare judecand dupa topul de mai sus. Şi pentru că se viralizează mereu căutările haioase pe Google, eMAG etc, hai să le vedem şi pe cele mai amuzante de pe iaBilet.ro:

  • Taraful Marihuan Mexicanu (legalize it)
  • Andrei Rio (de la Constanta)
  • Erou Ramazzotti (din ciclul..Erori au fost erori sunt încă)
  • Rockstar Extrem Fest (close enough)
  • Metalgates Meeting (close enough)
  • Berarirea h (close enough)
  • Sarbaton (sarbatoni fericite)
  • Lupii lu Caragea (mare boier)
  • Lupii lui Calangea (getting there)
  • Lupii lui Calamcea (eh)
  • Galactic Monkeys (..pe-acolo)
  • Artic moneys (aşa da)
  • From Space Cluj (de pe orbită)
  • Vidul American (fără Tudor Chirilă)
  • Jan americanu de la craiova (ne hotărâm azi?)
  • Omul cu sobolanu (Dan Amariei?)
  • Viaţa de vie (cu Adrian Despot)
  • Oare sunt robot (dacă afli să ne zici)
  • Bendrac (iDraci)
  • Tutor Gheorghe (oferim şi meditaţii la sediul clientului)
  • Trafka (de Kafka)
  • ANTENELE ROMANE (de pe vremea lui Decebal şi Traian)
  • Alternosera (de castraveţi)
  • Altatmosfera (aşa mai merge)
  • Adidași cu crampoane (avem)
  • am fost la munte şi mia plăcut form (deci /Form e la munte)
  • Poveste Flok
  • Nicus Vertis
  • Nevărsi
  • Luna Mamară
  • Goodsmack
  • Gâsca Zurli
  • Carnea Junglei
  • Iron Maidan
  • Hard Rock Coffee
  • Smielly
  • Sleepknot
  • Selin Dion
  • Tanke, Ianke şi Cadar
  • Eclectic Castel
  • Romeo și julită
  • Ritchie e poveri
  • Peshoboys
  • Nosetalgia
  • Nightfish
  • Troopar
  • Tre sud est
  • Three days grays
  • Summerwell Brezoi
  • Apocalyprica
  • Behemouth
  • Blug Mafia
  • B.u.g. Magia
  • Bugimafia
  • Bobinete
  • Bleach Please
  • Biţa Biciclista

2022 a fost anul care pentru mine a adus cele mai multe concerte şi festivaluri de când mă ştiu, probabil efect al secundar al celor doi ani de pandemie în care nu prea am fost la astfel de evenimente. Aşteptăm un 2023 şi mai activ, mai ales că prima parte a lui nu va mai fi aşa lovită de pandemie cum a fost în 2022. Avem şi Depeche Mode la noi, Robbie Williams şi Sam Smith la Summer In the City, nume excelente la Rockstadt 2023, de la In Flames la Trivium, Anthrax şi Sleep Token.

Citește în continuare

Trending