Urmărește-ne în Social Media

Slipknot - Yen: Director's Cut (Bone Church)

Slipknot nu s-a ferit niciodată să etaleze valenţele de cineast ale componentului Clown (Shawn M. Crahan), care tocmai a regizat un nou scurt metraj pentru grupul american. Trupa ne oferă şi o piesă nouă, "Bone Church".

Ceea ce avem aici este un soi de scurt metraj demn de "American Horror Story", pe un soi de B-Side pentru piesa "Yen" de pe albumul din 2022. "Yen" devine "Bone Church" şi e genul acela de baladă dură, ca "Snuff", "Vermillion" sau "Circles". Poate mai dură decât "Snuff" totuşi... Chitara e plină de melancolie şi piesa e ceva mai soft decât ne-a obişnuit Slipknot, deşi şi ultimul LP, "The End, So Far".

Iată cum explică "Clown" povestea acestui clip şi inspiraţia sa:

În turneu avem un "jam room" pregătit în spatele scenei la fiecare show, acolo unde exersăm, cântăm, ne încălzim şi încercam idei noi. "Bone Church" şi-a început viaţa într-un jam room în turneul ".5: The Gray Chapter". L-am adus tot mai aproape de viaţă de atunci şi în sfârşit iată-l. Această piesa e pentru fani, o viziune mai adâncită în istoricul Slipknot, care e încă scris.

Slipknot tocmai a încheiat a treia etapă a turneului "Knotfest Roadshow", care a fost sold out în totalitate. Dar activitatea nu se termină aici: Slipknot va începe să apară ca headliner la o serie de festivaluri globale începând cu luna martie, inclusiv propriul Knotfest Australia, Japonia şi Italia. Slipknot a lansat albumul "The End, So Far" pe 30 septembrie prin Roadrunner Records, la 3 ani distanţă de la "We Are Not Your Kind" din 2019.

Am aflat între timp ca "The End, So Far" nu e finalul carierei trupei ci finalul alături de casa de discuri Roadrunner, prima care i-a semnat pe artişti în 1998. Corey Taylor a negat toate zvonurile cu privire la desfiinţarea trupei, care pluteau pe parcursul anului trecut. Între timp Corey se axează pe cariera solo şi tocmai a început să înregistreze al doilea album solo.

Slipknot a cântat în România în vara lui 2022, la Romexpo.

Comentarii

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare