Urmărește-ne în Social Media

Slipknot - Yen

Slipknot a lansat la începutul lunii august 2022 piesa "Yen" şi acum ne oferă şi un videoclip pentru acest single. Clipul aduce o raritate: îl vedem pe Corey Taylor fără mască, ceva rezervat de obicei carierei sale solo sau proiectului Stone Sour.

"Yen" este cel mai nou single de pe viitorul album Slipknot, "The End, So Far", care debutează pe 30 septembrie 2022. Trupa care a cântat pentru prima dată în România în iulie a lansat până acum single-yurile "The Dying Song (Time to Sing)", dar şi "The Chapeltown Rag". Atunci când grupul a anunţat titlul noului LP au fost speculaţii că ar indica finalul carierei trupei, care s-ar destrăma, lucru infirmat ulterior de Corey Taylor and co.

Track-ul care tocmai a primit acest clip are valenţe de baladă, fiind una dintre creaţiile mai blânde Slipknot şi amintind de "Vermillion" puţin, prin abordarea pasiv-agresivă. Ca de obicei videoclipul este regizat de maestrul videograf M. Shawn "Clown" Crahan, al cărui fiu a fondat trupa Vended împreună cu fiul lui Corey Taylor. I-am văzut de altfel pe cei de la Vended deschizând concertul Slipknot de la Bucureşti.

"The End, So Far" este un album produs de Slipknot şi Joe Barresi, disponibil la precomandă în variante de vinil. Au trecut doar 3 ani de la ultimul album lansat de Slipknot, "We Are Not Your Kind", din 2019, dar pandemia a fost sfetnic bun pentru creativitate. Acela a fost al treilea release consecutiv care ajuns pe locul întâi în topul Billboard 200 pentru grupul american. A debutat pe locul întâi în topuri din UK, Australia, Canada şi Mexic şi a prins top în Germania, Franţa, Suedia.

Discul din acest an va avea 12 piese şi este promovat printr-un turneu global, care duce în aceste zile Slipknot în America de Nord. Show-urile formaţiei au inclus numere pirotehnice, salturi spectaculoase pe scenă ale toboşarilor, lovituri ale cazanelor metalice şi interpretări de piese de pe albumul chintesenţial Slipknot "IOWA", dar şi de pe cele mai noi.

Formaţia fondată în 1995 în Des Moines, Iowa a vândut peste 30 de milioane de discuri global şi vine cu un nou percuţionist, după plecarea lui Fehn în 2019.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Slipknot a lansat EP-ul surpriză "Adderall", cu 6 piese

Slipknot continuă să ne surprindă, lansând un EP nou cu 6 piese, "Adderall" pe 9 iunie 2023. Acesta vine după un album lansat în 2022 şi altul lansat în 2019. Noul EP e mai degrabă experimental şi psihedelic.

Publicat

pe

Coperta EP Slipknot Adderall
Coperta EP Slipknot Adderall │ FOTO: Slipknot

"Adderall" este compus din track-uri instrumentale psihedeloce, precum "Death March" sau "Hard to Be Here", plus diferite variante ale piesei "Adderall". Acest track a fost iniţial un single pe albumul "The End, So Far". Corey Taylor a menţionat într-un interviu că se miră că lumea compara acea piesă cu Radiohead, deşi o vede mai degrabă ca o creaţie apropiată de Depeche Mode sau Dave Gahan solo.

Am avut în 2023 şi un single de sine stătător, "Bone Church", deci trupa americană rămâne cât se poate prolifică. În 2023 am văzut şi videoclipuri pentru piesele "Memories (Adderall - Rough Demo)" şi "Death March", ambele regizate de către fondatorul formaţiei, percuţionistul şi omul din spatele vizualurilor, M. Shawn Crahan aka "Clown".

"Bone Church" debutase în mod surprinzător în februarie, împreună cu un videoclip intitulat "Yen - Director's Cut (Bone Church)", care prelua imagini din clipul original "Yen" şi le reinterpreta. Pe 7 iunie Slipknot anunţa că s-a despărţit de omul de la clape Craig Jones (membru din 1996). El a fost înlocuit de un muzician încă necunoscut care a apărut deja pe scenă cu trupa la concertul Slipknot din Austria, în cadrul festivalului Nova Rock.

Acolo Slipknot a dat un refresh setlist-ului său, aducând înapoi pe listă piesele "The Blister Exists" şi "Purity", pentru prima dată după 8 ani. Şi piesa "Yen" s-a auzit live pentru prima dată. Se mai produc şi alte schimbări în cadrul trupei, deoarece Crahan va sări peste actualul turneu, pentru a sta acasă cu soţia sa şi a o susţine, în vreme ce are probleme de sănătate.

Slipknot a cântat în România în iulie 2022 la Romexpo, cu trupele Jinjer şi Vended în deschidere. Corey Taylor a fost plăcut impresionat de fanii din România şi a promis că va reveni în ţara noastră cu altă ocazie. Şanse mai mari să îl vedem totuşi în calitate de artist solo, Corey pregătind al doilea său LP solo şi un turneu pe măsură.

Citește în continuare

Muzică nouă

Slipknot a înlocuit un membru din trupă şi a lansat un videoclip misterios, "Death March"

În pragul împlinirii unui an de la concertul Slipknot în România avem brusc o sumedenie de veşti legate de trupă. În doar câteva zile formaţia a scos un videoclip misterios, a înlocuit un membru al trupei şi a apărut cu el într-un concert live. Avem detalii mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Slipknot Death March
Videoclip Slipknot Death March │ FOTO: Slipknot

Videoclipul "Death March" prezintă o serie de manechine pe care stau scrise numele artiştilor din trupă, legate cu pungi cu bule în jurul capului şi cu scotch în jurul membrelor. E o metaforă clară cu privire la moarte şi renaştere, posibil un teaser pentru un nou material sau o nouă identitate a trupei. Ar fi bizar, după ce am avut două albume lansate în succesiune rapidă, în 2019 şi 2022.

Clipul cel nou a fost publicat la doar ore după ce Slipknot a marcat debutul unui nou membru de trupă misterios în cadrul festivalului Nova Rock din Austria. Formaţia a lansat şi un website nou, YouCantKillMe.com, care include o opţiune pentru ca fanii să îşi introducă adresele de email, deşi nu e clar pentru ce se vor înscrie sau abona ei.

"Death Match" este prima "melodie" sau mai bine zis primul conţinut digital lansat de Slipknot din februarie încoace, când apărea "Bone Church", alături de un videoclip. Era mai degrabă un scurt-metraj, "Yen - Director's Cut (Bone Church)". A fost practic o regândire a materialului din clipul "Yen", ambele semnate Shan "Clown" Crahan.

Pe 7 iunie 2023 Slipknot anunţa că se desparte de omul de la clape, Craig Jones. Totuşi postarea respectivă a fost ştearsă rapid, ceea ce e bizar şi apoi a apărut o fotografie cu noul membru al grupului. Aceeaşi persoană neidentificată a apărut pe scena la festivalul Nova Rock, în spatele claviaturii. Fanii prezenţi acolo au avut onoarea de a auzi două piese care nu se mai auziseră de 8 ani în show-urile trupei: "The Blister Exists" şi "Purity". Au cântat şi "Liberate" pentru prima dată din 2016 şi "Yen" pentru prima dată live.

Acela este un single extras de pe albumul lansat de Slipknot în 2022, "The End So Far". În 2019 apărea albumul "We Are Not Your Kind".

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED