Urmărește-ne în Social Media

Slipknot - Yen

Slipknot a lansat la începutul lunii august 2022 piesa "Yen" şi acum ne oferă şi un videoclip pentru acest single. Clipul aduce o raritate: îl vedem pe Corey Taylor fără mască, ceva rezervat de obicei carierei sale solo sau proiectului Stone Sour.

"Yen" este cel mai nou single de pe viitorul album Slipknot, "The End, So Far", care debutează pe 30 septembrie 2022. Trupa care a cântat pentru prima dată în România în iulie a lansat până acum single-yurile "The Dying Song (Time to Sing)", dar şi "The Chapeltown Rag". Atunci când grupul a anunţat titlul noului LP au fost speculaţii că ar indica finalul carierei trupei, care s-ar destrăma, lucru infirmat ulterior de Corey Taylor and co.

Track-ul care tocmai a primit acest clip are valenţe de baladă, fiind una dintre creaţiile mai blânde Slipknot şi amintind de "Vermillion" puţin, prin abordarea pasiv-agresivă. Ca de obicei videoclipul este regizat de maestrul videograf M. Shawn "Clown" Crahan, al cărui fiu a fondat trupa Vended împreună cu fiul lui Corey Taylor. I-am văzut de altfel pe cei de la Vended deschizând concertul Slipknot de la Bucureşti.

"The End, So Far" este un album produs de Slipknot şi Joe Barresi, disponibil la precomandă în variante de vinil. Au trecut doar 3 ani de la ultimul album lansat de Slipknot, "We Are Not Your Kind", din 2019, dar pandemia a fost sfetnic bun pentru creativitate. Acela a fost al treilea release consecutiv care ajuns pe locul întâi în topul Billboard 200 pentru grupul american. A debutat pe locul întâi în topuri din UK, Australia, Canada şi Mexic şi a prins top în Germania, Franţa, Suedia.

Discul din acest an va avea 12 piese şi este promovat printr-un turneu global, care duce în aceste zile Slipknot în America de Nord. Show-urile formaţiei au inclus numere pirotehnice, salturi spectaculoase pe scenă ale toboşarilor, lovituri ale cazanelor metalice şi interpretări de piese de pe albumul chintesenţial Slipknot "IOWA", dar şi de pe cele mai noi.

Formaţia fondată în 1995 în Des Moines, Iowa a vândut peste 30 de milioane de discuri global şi vine cu un nou percuţionist, după plecarea lui Fehn în 2019.

Comentarii

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare