Urmărește-ne în Social Media

Slipknot - The Chapeltown Rag

Slipknot rămâne relevantă în 2022, odată cu lansarea videoclipului pentru cea mai nouă piesă, "The Chapeltown Rag". Track-ul lansat în noiembrie a primit doar un visualizer la debut, iar acum primeşte un "performance video", care adună reprezentaţii ale trupei din ultimele luni.

Slipknot nu s-a oprit după lansarea albumului "We Are Not Your Kind" din 2019 şi a profitat de pandemie şi izolare pentru a înregistra un nou LP. Încă nu cunoaştem numele său, dar ştim că primul single este "The Chapeltown Rag". Este o piesă intensă şi accelerată, amintind de începutul carierei Slipknot şi de legendarul album "IOWA". Membrii trupei şi-au petrecut ultimul an tot oferind teasere pentru noul album.

Noul clip a fost regizat de către toboşarul trupei, M. Shawn "Clown" Crahan, care a mai regizat şi alte clipuri ale grupului şi este responsabil cu aspectul vizual al grupului. Imaginile au fost adunate din Knotfest Roadshow, seria de concerte din 2021. Piesa a fost lansată pe 5 noiembrie 2021 şi a fost produsă de către Joe Baresi, cunoscut pentru colaborări cu Avenged Sevenfold, Queens of the Stone Age şi Chevelle.

Corey Taylor vede acest single ca o reflexie a ceea ce face media în ultima vreme, distorsionând informaţiile, care apoi circulă fără noimă în social media. Corey nu a fost sigur care parte a piesei avea să fie chorusul, dar apreciază foarte mult progresia de acorduri, cu care se jucase şi pe "Vermillion" cu ani în urmă. În ianuarie Slipknot anunţa ediţia 2022 a turneului Knotfest Roadshow, care va avea două etape şi invitaţi speciali precum In This Moment şi Jinjer.

A doua etapă îi va aduce pe scenă şi pe Cypress Hill şi HO9909. Toate concertele au loc în SUA şi Canada, iar în vară îi aşteptăm pe cei de la Slipknot în Europa, cu o oprire în România, la Romexpo la final de iulie. Acest concert trebuia să aibă loc în iulie 2020 de fapt, dar a fost amânat pentru 2021 şi apoi 2022. Ultimul album Slipknot, "We Are Not Your Kind" a fost lansat în august 2019 şi a vândut 118.000 albume în prima săptămână în SUA, ocupând locul întâi în topul Bilboard 200.

A ocupat locul întâi la debut şi în Marea Britanie, Mexic, Canada, Australia, Japponia, Irlanda, Belgia, Portgualia şi Finlanda.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 20 iulie 2022

Slipknot

Loc
Romexpo
Comentarii

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare