Urmărește-ne în Social Media

Sport & Divertisment

Show-ul de la Super Bowl 2022 a fost oferit de greii rap-ului american

Ediția din 2022 a show-ului de la Super Bowl a stat sub emblema rap-ului de "școală veche". Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent au ridicat spectatorii în picioare cu hituri precum "Still D.R.E", "Lose Yourself" și "California Love".

Publicat

pe

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022
Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022 │ FOTO: Captură YouTube

După Super Bowl-ul de anul trecut, când The Weeknd umplea un show de 14 minute doar cu hiturile sale, în 2022 publicul s-a putut bucura de o mult mai mare varietate. Lineup-ul a inclus 6 dintre cele mai mari nume ale muzicii hip-hop și R&B americane, mai exact pe acei rapperi din garda veche cu hituri atât de mari încât oricine ar fi putut recunoaște piesele din setlist.

Show-ul oferit la Super Bowl 2022 de Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent a readus în difuzoare o mulțime de melodii care au înregistrat recorduri de vânzări la momentul lansării lor. Ne referim la piese precum "No Diggity", care reușea în 1996 să ajungă Number One în Billboard Hot 100 dând la o parte "Macarena", "California Love", cel mai bine vândut single al lui 2Pac, dublu certificat cu platină în SUA, "Lose Yourself", premiat cu Oscar și certificat cu diamant pentru vânzări ce au depășit 7 milioane de copii, iar lista nu se oprește aici. Din setlist au făcut parte și hituri ca "Still D.R.E", "No More Drama", "Family Affair" și "In da Club".

Show-ul de la Super Bowl 2022 a adus o premieră în istoria finalei campionatului de fotbal american

Pentru prima oară în istoria Super Bowl, performerii principali ai show-ului au fost artiști de hip-hop. Popularitatea acestui gen muzical a fost mereu la cote ridicate în Statele Unite, însă odată cu apariția trap-ului și a artiștilor din Generația Z, cei din garda veche au început să piardă din teren. Show-ul de pe 13 februarie ar putea fi percept, astfel, ca o demonstrație de forță a clasicului hip-hop.

Eminem a îngenunchiat la Super Bowl 2022

Eminem a interpretat hitul "Lose Yourself", iar la finalul prestației sale a îngenunchiat. Acest gest are o puternică însemnătate, fostul fundaș NFL Colin Kaepernick folosindu-l ca un act de protest împotriva brutalității poliției și a discriminării rasiale.

VIDEO Super Bowl 2022: Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, Mary J. Blige & Kendrick Lamar

Întregul show de la Super Bowl 2022 poate fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al NFL. Link-ul poate fi accesat aici.

Comentează

Muzică nouă

Eminem a lansat piesa "Tobey", colaborare cu Big Sean - AUDIO

Eminem nu se mulţumeşte cu faptul că s-a întors Shady pe ultima sa piesa, "Houdini" şi plusează cu un track nou, cunoscut drept "Tobey". Primul gând a fost că e o aluzie la Tobey Maguire, care l-a jucat pe Spider-Man.

Publicat

pe

Coperta single Eminem Tobey
Coperta single Eminem Tobey │ FOTO: Eminem

Suntem la o săptămană distanţă de lansarea albumului nou al lui Eminem, "The Death of Slim Shady", care vine pe 12 iulie. După "Houdini", al doilea single de pe LP este acest "Tobey", colaborare cu Big Sean şi Babytron, rapperi din Detroit, exact ca Eminem. Apariţia lui Tobey Maguire aici este în versul "Tobey Maguire got bit by a spider but see, me? It was a goat".

Babytron şi Big Sean se ocupă cu "încălzirea" track-ului pentru Eminem şi Marshall este văzut că unul dintre top 5 rapperi care au trăit vreodată. Versurile sunt o aluzie la comentariile lui Melle Mel din 2023 că singurul motiv pentru care Eminem e în top 5 rapperi e faptul că e alb. Em a fost ocupat cu teasere pentru "The Death of Slim Shady" încă din aprilie, când a apărut la NFL Draft şi a oferit primul trailer pentru albumul său de studio cu numărul 12.

În mai artistul a dat un anunţ la rubrica de "morţi celebre" în Detroit Free Press, prin care îşi luă adio de la Slim Shady. Apoi a colaborat cu magicianul David Blaine la un video promoţional pentru noul single "Houdini". Piesa a debuta pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 şi a devenit cel mai bine cotat single al rapperului din ultimul deceniu.

Dr. Dre ar fi colaborat din nou cu Em pe acest nou LP.

Eminem, pe numele său real Marshall Bruce Mathers III, este un rapper, compozitor și producător american. Născut pe 17 octombrie 1972 în St. Joseph, Missouri, Eminem a crescut în Detroit, Michigan. Este cunoscut pentru versurile sale complexe și pentru abordarea unor subiecte personale și controversate în muzica sa.

A devenit faimos la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000 cu albume de succes precum "The Slim Shady LP," "The Marshall Mathers LP," și "The Eminem Show." Este adesea considerat unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile și a câștigat numeroase premii, inclusiv 15 premii Grammy. Eminem este cunoscut și pentru rolul său în filmul semi-autobiografic "8 Mile," care i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună melodie originală.

Eminem a avut o influență semnificativă asupra culturii pop și a industriei muzicale, aducând în prim-plan subiecte precum sărăcia, dependența de droguri și problemele familiale. De-a lungul carierei sale, a avut multiple conflicte publice și controverse, dar și-a menținut un succes constant și o bază largă de fani.

Citește în continuare

Concerte & turnee

50 Cent este cap de afiș la Summer in the City 2024

50 Cent include Bucureștiul pe harta concertelor sale și aduce un show exploziv pe 18 august, la Romaero. Evenimentul se desfășoară sub umbrela Summer in the City. Cât costă biletele, dar și alte informații despre artist găsești în articol.

Publicat

pe

50 Cent la Summer in the City 2024
50 Cent la Summer in the City 2024 │ FOTO: Summer in the City

Concertul de la București face parte din turneul "The Final Lap Tour", ce cuprinde peste 103 spectacole în 35 de țări. Călătoria muzicală a început în America de Nord și a continuat în Europa și Australia, înregistrând peste 1 milion de bilete vândute, fiind sold-out în majoritatea țărilor.

La Summer in the City, 50 Cent va interpreta live câteva dintre cele mai faimoase hit-uri, precum "In Da Club", "Candy Shop", "Just a Lil Bit" și va crea o atmosferă incendiară și memorabilă.

Povestea muzicală a lui 50 Cent

Născut în Queens, New York, 50 Cent, pe numele real Curtis Jackson, și-a început cariera muzicală în 1996. În anul 2000 a înregistrat albumul de debut - "Power of the Dollar" - împreună cu casa de discuri Columbia Records, dar materialul nu a fost lansat oficial.

În 2002, melodia "Guess Who’s Back" a fost descoperită de celebrul Eminem care l-a semnat pe 50 Cent la compania sa, Shady Records. De altfel, de-a lungul timpului, 50 Cent a colaborat cu cele mai mari nume din industrie, precum: Timbaland, Justin Timberlake, Eminem și mulți alții.

Primul său album de studio, "Get Rich or Die Tryin'", a fost lansat în 2003. Conține piesa de succes "In da club", premiată cu nouă discuri de platină de către Recording Industry Association of America. În același an, el a lansat propria casă de discuri - G-Unit Records. Cel de-al doilea album, "The Massacre" (2005), a cunoscut un succes fulminant prin melodia "Candy Shop". Au urmat mai multe albume cu sound comercial, precum "Curtis" (2007), "Before I Self Destruct" (2009) sau "Animal Ambition" (2014).

De-a lungul timpului, 50 Cent a vândut peste 30 de milioane de albume la nivel global, primind numeroase premii și nominalizări.

50 Cent - actor, producător de film și antreprenor

50 Cent și-a valorificat pe deplin atuurile de vedetă internațională pentru a se transforma din rapper în actor, producător de film și antreprenor. Și-a folosit faima și averea în scopuri nobile: a lansat Fundația G-Unity pentru a sprijini programele care promovează abilitățile sociale și de leadership ale tinerilor. A devenit autor de cărți motivaționale, lansând trei cărți: "The 50th Law", "Hustle Harder, Hustle Smarter" și "From Pieces to Weight: Once Upon...".

Din 2014, artistul s-a concentrat pe industria cinematografică și a înființat propria companie - G-Unit Films and Television Inc. - prin care a produs serialul "Power" (2014-2020), de pe Netflix. Ca actor, 50 Cent a jucat în filmul autobiografic "Get Rich or Die Tryin'" (2005), "Home of the Brave" (2006), "Righteous Kill" (2008).

În 2016, 50 Cent a primit o stea pe The Hollywood Walk of Fame și a primit un premiu NAACP la categoria "Cel mai bun regizor" pentru episodul "Forget About Dre" din serialul "Power".

Prețuri bilete Summer in the City 2024 cu 50 Cent

  • Bilete de acces se găsesc online, la prețuri cuprinse între 260 și 550 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Trending