Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

The Weeknd a făcut show la Super Bowl 2021 cu o "armată" de oameni bandajați - VIDEO

The Weeknd s-a făcut ascultat de milioanele de telespectatori ai Super Bowl 2021. Hit după hit după hit, artistul canadian a pus un reflector asupra catalogului său de piese, reamintind publicului că muzica sa are atât rezonanță, cât și mesaj. De data aceasta nu s-a mai bandajat, dar a avut o armată de oameni care au preluat gestul în locul lui.

Publicat

pe

The Weeknd @Super Bowl 2021
The Weeknd @Super Bowl 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Nedreptățit de membrii Academiei, care l-au omis pe lista nominalizărilor la Grammy, The Weeknd a folosit prestația de la Super Bowl 2021 pentru a demonstra că este un artist ce merită toată atenția. Mergând pe același fir narativ construit pe parcursul ultimelor videoclipuri, muzicianul a trecut prin cele mai cunoscute piese ale sale pentru a ajunge într-un prezent ce nu pune Hollywood-ul într-o lumină foarte bună. Relația cu faima este exploatată în toate melodiile artistului, de la obsesie și adicție, la viciu și bolnăviciune. Metafora bandajelor și a feței tumefiate, ce i-a făcut pe mulți să ridice din sprâncene, a fost explicată de The Weeknd cu subiect și predicat, pentru ca mesajul să ajungă și la cei care nu intuiseră subînțelesul, ori nu doreau să-l accepte.

The Weeknd: "A fi atractiv nu e important pentru mine"

"Semnificația bandajelor de pe cap e legată de cultura absurdă a celebrităților de la Hollywood și a celor care își schimbă aspectul și comportamentul din motive superficiale, pentru a fi apreciați și validați.

Totul este o progresie și observăm că povestea personajului evoluează, ajungând la niveluri din ce în ce mai ridicate ale pericolului și absurdității. Cred că ai putea spune că a fi atractiv nu e important pentru mine, dar o poveste bună, covingătoare, este importantă", a explicat The Weeknd cu câteva ore înaintea show-ului său de la Super Bowl.

Pentru că spectacolul de la Super Bowl este urmărit și de către copii, The Weeknd a renunțat la aparițiile cu fața însângerată, din spectrul Tarantino, dar a păstrat metafora sa pentru superficialitate. Artistul a fost acompaniat de zeci de dansatori cu fețele bandajate, care ne-au reamintit că dincolo de muzica lui dansantă e un mesaj dureros de adevărat.

Setlistul lui The Weeknd din pauza de la Super Bowl a cuprins piesele cele mai cunoscute din repertoriul său, totul culminând cu "Blinding Lights" și o coregrafie impresionantă a dansatorilor bandajați. Pe 7 februarie, stadionul Raymond James a fost acaparat de armata The Weeknd, pandemia trecând în plan secund.

Setlist The Weeknd - Super Bowl 2021:

 1. Starboy
 2. The Hills
 3. Can't Feel My Face
 4. I Feel It Coming
 5. Save Your Tears
 6. Earned It
 7. House of Balloons/Glass Table Girls
 8. Blinding Lights

VIDEO: The Weeknd la Super Bowl 2021

La ediția de anul trecut, show-ul a avut aromă latino, Shakira și Jennifer Lopez transmițând, la rândul lor, un mesaj important prin spectacolul lor.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

"Blinding Lights" a devenit prima piesă din istorie ce a rămas în Top 10 Billboard vreme de un an

The Weeknd tocmai a marcat un record în graficele muzicale. Hit-ul său de succes - "Blinding Lights" - este prima piesă ce a stat un an întreg în Top 10 al Billboard Hot 100.

Publicat

pe

Coperta single The Weeknd Blinding Lights
Coperta single The Weeknd Blinding Lights │ FOTO: The Weeknd

De când a fost înființat pentru prima dată emblematicul grafic muzical, pe 4 august 1958, nu a existat niciodată o melodie care să rămână în Top 10 timp de 52 de săptămâni, până acum. Interesant este faptul că "Blinding Lights" nu părea să aibă un astfel de succes când a fost prezentată publicului pentru prima dată. The Weeknd a lansat melodia pe 29 noiembrie 2019 ca al doilea single de pe albumul "After Hours". Piesa a debutat pe locul 11 ​​în Hot 100 în prima săptămână, apoi a scăzut cu 41 de poziții până pe locul 52 în a doua săptămână.

Pentru un artist ca The Weeknd, acel lucru nu suna deloc promițător. Cu toate acestea, 12 săptămâni mai târziu, piesa a căpătat un nou suflu și a atins numărul 10 în Hot 100. Odată ce albumul "After Hours" a fost lansat pe 20 martie, piesa a devenit un adevărat hit și o senzație globală ce aparent nu poate fi oprită.

Împreună cu recordul Billboard, The Weeknd a câștigat, de asemenea, premiul IFPI Global Digital 2020 pentru "Blinding Lights", ceea ce înseamnă că a fost cel mai bine vândut single al anului în descărcări digitale și stream-uri.

Single-ul "Blinding Lights" a debutat în noiembrie 2019, la câteva zile după un alt track, "Heartless".  Melodia îl găsește pe The Weeknd într-o stare constantă de haos din care poate scăpa doar când se află în prezența persoanei iubite. Melodia abordează o direcție electropop, infuzată de elemente muzicale specifice anilor '80.

Citește în continuare

Albume noi

Pregătit de Super Bowl Halftime Show, The Weeknd lansează "The Highlights"

The Weeknd întâmpină Super Bowl LV Halftime Show cu un proiect special, intitulat "The Highlights", ce include cele mai răsunătoare hituri ale artistului. Publicul intră astfel în atmosfera recitalului de duminică, cu care artistul promite să surprindă audiența.

Publicat

pe

The Weeknd
The Weeknd │ FOTO: Captură YouTube

Deși "The Highlights" nu este considerat un album "Greatest Hits", acest material oferă ascultatorilor o incursiune în vastul repertoriu al lui The Weeknd. Discul conține 18 piese, mai toate melodiile întrând la momentul lansării în topurile de profil.

Tracklist "The Highlights":

 1. Save Your Tears
 2. Blinding Lights
 3. In Your Eyes
 4. Can't Feel My Face
 5. I Feel It Coming (With Daft Punk)
 6. Starboy (With Daft Punk)
 7. Pray For Me (With Kendrick Lamar)
 8. Heartless
 9. Often
 10. The Hills
 11. Call Out My Name
 12. Die For You
 13. Earned It (Fifty Shades of Grey)
 14. Love Me Harder (With Ariana Grande)
 15. Acquainted
 16. Wicked Games
 17. The Morning
 18. After Hours

The Weeknd, despre show-ul de la Super Bowl: "Vrem să facem ceva ce nu s-a mai făcut până acum"

Super Bowl Halftime Show 2021 va avea loc duminică, pe 7 februarie, The Weeknd având totul pregătit. Chiar dacă pandemia nu-i va permite artistului susținerea unui show tradițional, cu zeci de mii de oameni în tribune, spectacolul va fi unul inedit.

"Din cauza pandemiei de COVID-19 și pentru siguranța sportivilor și a celor din organizare, am construit o scenă pe stadion. Vom folosi și terenul, dar vrem să facem ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Nu vreau să dezvălui mai mult de atât", a detaliat The Weeknd la o conferința de presă

Deși se obișnuiește ca la acest show artiștii să aducă și invitați surpriză, The Weeknd a anunțat că va fi doar el pe scenă. 

"Nu am avut timp să introduc și alte detalii în povestea pe care vreau să o spun cu acest show. Așa că nu, nu vor fi invitați speciali."

Finala campionatului de fotbal american este unul dintre cele mai vizionate evenimente din Statele Unite. Concertul susținut în pauza jocului este catalogat drept un puternic motor de promovare. Artiștii care au cântat în trecut au pus în scenă unele dintre cele mai spectaculoase prestații, dar și unele dintre cele mai controversate.

La show-ul din cadrul Super Bowl au cântat în anii precedenți Maroon 5, Coldplay, Katy Perry și Lenny Kravitz, Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers, Beyonce, Madonna, Shakira și Jennifer Lopez.

The Weeknd pleacă în turneu în 2022

The Weeknd a anunțat recent turneul mondial "After Hours". Turneul global de 104 de date va începe pe 14 ianuarie 2022, la Vancouver, în cadrul Pepsi Live la Rogers Arena, cu escale în Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, Paris, Londra și multe alte orase din intreaga lume, înainte de a se încheia pe 18 noiembrie 2022 la Glasgow, la SSE Hydro. Anunțul vine cu doar câteva zile înaintea spectacolului de la Super Bowl. Biletele vor fi puse în vânzare începând de luni, 8 februarie, pe platforma Ticketmaster.

Pentru a onora prima zi din "Black History Month", The Weeknd a anunțat o colaborare cu Postmates pentru colectia lor de merchandise Black-Owned. Utilizatorii Postmates vor vedea colecția în partea de sus a feedului, atunci când acestia accesează aplicația Postmates. Pentru a da startul colaborării, The Weeknd a ales un restaurant local deținut de o persoana de culoare din Tampa, Mama's Southern Soul Food, pentru a hrăni lucrătorii medicali de la AdventHealth Carrollwood (în apropiere de stadionul unde va avea loc Superbowl), care au primit 150 de mese gratuite, modalitate prin care li se recunoaște și li se recompensează eforturile lor neobosite pentru a salva vieți și a-și păstra comunitatea în siguranță.

Citește în continuare

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2021 a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID-19

Gala Premiilor Grammy 2021 nu va mai avea loc în ianuarie, așa cum a fost anunțat inițial. O nouă dată a fost stabilită, amânarea fiind determinată de numărul alarmant de cazuri de COVID-19 din Los Angeles.

Publicat

pe

Fotografie oficiala Premiile Grammy 2021
Fotografie oficiala Premiile Grammy 2021 │ FOTO: Grammy.com www.grammy.com

Evoluția îngrijorătoare a pandemiei i-a determinat pe organizatorii galei Premiilor Grammy să amâne evenimentul programat pe 31 ianuarie. Chiar dacă show-ul din 2021 urma să se desfășoare într-un cadru restrâns, la care participau doar prezentatorii și artiștii programați să susțină recitaluri, s-a luat decizia ca gala Grammy să fie reprogramată pe 14 martie. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj publicat pe site-ul oficial al Academiei.

"Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală"

"După conversații în profunzime cu experți în domeniul sănătății, vă anunțăm, gazda noastră și artiști invitați la eveniment, că reprogramăm a 63-a ediție anuală a Premiilor Grammy, gala urmând să fie difuzată duminică, 14 martie 2021. Situația agravată a răspândirii COVID-19 în Los Angeles, cu serviciile spitalicești depășite, ATI-urile ajunse la capacitate maximă, precum și noile îndrumări primite din partea autorităților de stat și locale, toate acestea ne-au condus pe toți la concluzia că amânarea galei este decizia corectă pe care trebuie să o luăm.

Nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța celor din comunitatea noastră muzicală și a sutelor de oameni care lucrează neobosit la producția spectacolului.

Vrem să le mulțumim tuturor artiștilor talentați, personalului, furnizorilor noștri și, în special, nominalizaților din acest an pentru înțelegerea, răbdarea și dorința de a lucra cu noi în timp ce ne acomodăm cu aceste vremuri fără precedent", au transmis printr-o declarație comună CEO-ul Academiei, Harvey Mason JR., Vicepreședintele Executiv Jack Sussman, reprezentanți ai CBS și producătorul executiv al galei Grammy, Ben Winston.

Gala Grammy 2021 va avea loc, așadar, pe 14 martie. Evenimentul va fi transmis online și pe canalul CBS, artiștii nominalizați urmând să accepte premiile de la distanță.

La această ediție, Beyonce a primit cele mai multe nominalizări, fiind urmată de Taylor Swift și Dua Lipa. The Weeknd s-a numărat printre artiștii omiși anul acesta, în ciuda lansării unui album aclamat de fani și critici. Artistul și-a exprimat frustrarea fără ocolișuri, numindu-i "corupți" pe membrii Academiei.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE