Urmărește-ne în Social Media

Eminem - Doomsday 2

Eminem a lansat în martie 2024 videoclipul piesei "Doomsday 2", care s-a dus direct în Trending după doar 14 zile. Are 7.3 milioane de vizualizări şi reaprinde disputa lui Em cu Benzino.

Regizat de Cole Bennett, videoclipul îl prinde pe Eminem îmbrăcat neobişnuit de elegant, parcurgând o clădire care se dezintegrează. Shady are 51 de ani şi a decis să opteze pentru un flow ceva mai lent pentru acest track, decât cel legendar de rapid de pe "Godzilla". Clipul "Doomsday 2" a fost realizat în colaborare cu Lyrical Lemonade şi cu Def Jam Recordings şi apare pe albumul "All Is Yellow".

Câştigător a 15 premii Grammy, Eminem apare în videoclip alături de câteva cameo-uri de marcă: Big Sean, Swae Lee, JID, Cordae, Babytron, Denzel Curry şi mulţi alţii. Cole Bennett, fondatorul Lyrical Lemonade este la al cincilea videoclip asociat unui single de pe albumul ce a debutat în ianuarie 2024. Până la urmă se poate spune că avem de-a face cu un disstrack la adresa lui Benzino, un rapper rival şi producător.

Eminem se duce şi mai departe şi o atacă pe fiica rapperului Benzino, Coi Leray, făcând aluzie şi la problemele sale financiare. Shady nu e străin de atacuri de genul, fiica sa fiind ţinta a multe disstrack-uri, dar care au primit şi răspuns muşcător pe măsură. Disputa dintre Eminem şi Benzino datează din 2003. Cei doi se împăcaseră totuşi public în 2022.

Cole Bennett primeşte un tribut inclusiv în versurile lui Em. El e mai regizat videoclipuri pentru piesa "Doomsday", colaborare cu Juice WRLD şi Cordae în 2023. Plus "Guitar In My Room", claborare cu Lil Durk şi Kid Kudi. Apoi şi-a pus amprenta pe "Hello There", cu Corbin la microfon, Lil Tracy şi Black Kray.

Cu puţin înainte de lansarea albumului a lansat şi un videoclip pentru "Stop Giving Me Advice", colaborare între Dave şi Jack Harlow.

Comentarii

Muzică nouă

Eminem a lansat piesa "Tobey", colaborare cu Big Sean - AUDIO

Eminem nu se mulţumeşte cu faptul că s-a întors Shady pe ultima sa piesa, "Houdini" şi plusează cu un track nou, cunoscut drept "Tobey". Primul gând a fost că e o aluzie la Tobey Maguire, care l-a jucat pe Spider-Man.

Publicat

pe

Coperta single Eminem Tobey
Coperta single Eminem Tobey │ FOTO: Eminem

Suntem la o săptămană distanţă de lansarea albumului nou al lui Eminem, "The Death of Slim Shady", care vine pe 12 iulie. După "Houdini", al doilea single de pe LP este acest "Tobey", colaborare cu Big Sean şi Babytron, rapperi din Detroit, exact ca Eminem. Apariţia lui Tobey Maguire aici este în versul "Tobey Maguire got bit by a spider but see, me? It was a goat".

Babytron şi Big Sean se ocupă cu "încălzirea" track-ului pentru Eminem şi Marshall este văzut că unul dintre top 5 rapperi care au trăit vreodată. Versurile sunt o aluzie la comentariile lui Melle Mel din 2023 că singurul motiv pentru care Eminem e în top 5 rapperi e faptul că e alb. Em a fost ocupat cu teasere pentru "The Death of Slim Shady" încă din aprilie, când a apărut la NFL Draft şi a oferit primul trailer pentru albumul său de studio cu numărul 12.

În mai artistul a dat un anunţ la rubrica de "morţi celebre" în Detroit Free Press, prin care îşi luă adio de la Slim Shady. Apoi a colaborat cu magicianul David Blaine la un video promoţional pentru noul single "Houdini". Piesa a debuta pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 şi a devenit cel mai bine cotat single al rapperului din ultimul deceniu.

Dr. Dre ar fi colaborat din nou cu Em pe acest nou LP.

Eminem, pe numele său real Marshall Bruce Mathers III, este un rapper, compozitor și producător american. Născut pe 17 octombrie 1972 în St. Joseph, Missouri, Eminem a crescut în Detroit, Michigan. Este cunoscut pentru versurile sale complexe și pentru abordarea unor subiecte personale și controversate în muzica sa.

A devenit faimos la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000 cu albume de succes precum "The Slim Shady LP," "The Marshall Mathers LP," și "The Eminem Show." Este adesea considerat unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile și a câștigat numeroase premii, inclusiv 15 premii Grammy. Eminem este cunoscut și pentru rolul său în filmul semi-autobiografic "8 Mile," care i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună melodie originală.

Eminem a avut o influență semnificativă asupra culturii pop și a industriei muzicale, aducând în prim-plan subiecte precum sărăcia, dependența de droguri și problemele familiale. De-a lungul carierei sale, a avut multiple conflicte publice și controverse, dar și-a menținut un succes constant și o bază largă de fani.

Citește în continuare