Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

David Lee Roth îşi anunţă retragerea din muzică; Solistul Van Halen încheie cariera cu o rezidenţă în Las Vegas

David Lee Roth, legendarul solist al trupei Van Halen şi-a anunţat retragerea din muzică, iar următoarele 5 concerte din Las Vegas vor fi ultimele din cariera sa. În vârstă de 66 de ani "Diamond Dave" a fost printre cei mai energici lideri de trupe care au făcut senzaţie în anii '70 şi '80.

Publicat

pe

David Lee Roth concerte Las Vegas 2021
David Lee Roth concerte Las Vegas 2021 │ FOTO: David Lee Roth

Chiar şi la această vârstă artistul a rămas plin de energie şi mereu pus pe şotii, aşa cum a dovedit-o la podcastul lui Joe Rogan din acest an. Formaţia Van Halen şi-a început drumul în muzică în timpul liceului, iar povestea a fost dusă mai departe până ce trupa s-a despărţit în 1984. Apoi a venit reuniunea din 1996 şi s-a mai încercat o reuniune în 2001, dar fără mare succes, plus acel LP neaşteptat din 2012.

Cariera solo a lui David Lee Roth a început în 1985 şi era o perioadă când primea chiar cecuri în alb de la producătorii de filme. CBS Films îi dedicase 20 de milioane de dolari, dar proiectul unui film centrat pe artist a picat. Roth avea să înfiinţeze un supergrup de artişti talentaţi în anii '80, avându-l pe Steve Vai la chitară, pe Billy Sheehan la bas şi pe Gregg Bissonette la tobe. Primul său LP alături de aceşti muzicieni a venit în iulie 1986, "Eat 'Em and Smile".

A inclus şi un neaşteptat cover după Frank Sinatra, dar şi piese cu influenţe jazz şi unele hard rock. În 1988 Roth lansa "Skyscraper", un LP experimental, care a vândut 2 milioane de unităţi în SUA. Roth a cochetat şi cu radioul, fiind gata să îl înlocuiască pe Howard Stern, bun prieten al său la Sirius Satellite Radio. Emisiunea sa a durat doar 4 luni şi s-a terminat cu un proces în 2006.

Viaţă personală a lui Roth e la fel de fascinantă ca şi cea muzicală: artistul nu a fost niciodată căsătorit, are o linie de cosmetice pentru pielea tatuată, are locuinţe în Japonia şi practică artele marţiale de 5 decenii. Este de asemenea un pictor apreciat şi are o licenţă de tehnician ambulanţier, participând la peste 200 de intervenţii. Are 6 albume cu Van Halen în perioada lor de glorie, din anii '70 şi '80 şi unul în 2012, "A Different Kind of Truth".

David Lee Roth împlineşte 67 de ani în această lună şi se pregăteşte de o rezidenţă în Las Vegas la House of Blues din cazinoul Mandalay Bay. Concertele au loc pe 31 decembrie 2021, 1 ianuarie 2022, 5, 7 şi 8 ianuarie 2022. Muzicianul considera că a dat tot ce avea de dat muzicii şi acum e momentul pentru o binemeritată odihnă odată cu retragerea sa. Pe 6 octombrie 2021 s-a împlinit un an de la moartea lui Eddie Van Halen, chitaristul formaţiei Van Halen şi forţa sa creatoare. Avea 65 de ani şi îi supravieţuieşte fiul Wolfgang Van Halen, care a cântat alături de tatăl său în trupa Van Halen.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

David Lee Roth, solistul Van Halen a lansat o piesă nouă: "Giddy-up!"

David Lee Roth, unul dintre cei mai excentrici solişti din istoria rock-ului nu se opreşte nici la 66 de ani şi tocmai a lansat o piesă nouă. Se numeşte "Giddy-Up!", care îl găseşte un pic mai cuminte decât în perioada Van Halen, mai degrabă recitând decât cântând. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single David Lee Roth Giddy Up
Coperta single David Lee Roth Giddy Up │ FOTO: David Lee Roth

David Lee Roth a lansat ultimul album solo tocmai în 2003, dar alături de Van Halen a lansat un LP numit "A Different Kind of Truth" în 2012. Îl găsim pe hexagenar în activitate în 2021, prin acest nou single, intitulat "Giddy-Up!". Este un track care primeşte o copertă ilustrată de acelaşi David Lee Roth. Melodia este jumătate poveste cu voce cool de erou al anilor '80 şi jumate imn glam ceva mai reţinut ca energie decât hiturile Van Halen. Ritmul impus de bas este cel care elevează această operă la o creaţie pe care să o poţi internaliza.

"Giddy-Up!" este una dintre cele 5 melodii care au rezultat din sesiunea The Roth Project înregistrată în toamna lui 2020. E vorba despre o serie de benzi desenate online narată de către Roth, cu muzica de la John 5 (chitarist Marilyn Manson şi Rob Zombie, care a contribuit cu bas şi chitara), Greg Bissonette (tobe) şi Brett Tuggle (clape). Luis Conte s-a ocupat de percuţie. Banda desenată cu 17 capitole include şi alte 4 piese pe care Roth le-a compus alături de John 5.

Ele au fost înregistrate de fapt cu câţiva ani în urmă la Henson Recording Studios din Hollywood, California. E vorba despre piesele "Somewhere Over the Rainbow Bar and Grill", "Alligator Pants", "Lo-Rez Sunset" şi "Manda Bala". Chitaristul John 5 a prins de fapt un gig cu David Lee Roth înainte să intre în trupele Marilyn Manson şi Rob Zombie, unde şi-a făcut un nume prin prestaţia sa. Ultimele planuri ale fostului solist Van Halen au inclus o rezistenţă în Las Vegas, amânată în primăvara lui 2020 pe termen nedeterminat.

Solistul a cântat în deschiderea concertelor de adio ale formaţiei KISS organizate în februarie şi martie 2020. În 2007 "Diamond Dave" a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Van Halen. Este activ în muzică din 1972 şi este cunoscut ca o persoană plină de energie, imprevizibilă, care tot face salturi şi tumbe pe scenă. A fost solist Van Halen în 3 etape: între 1974 şi 1985, în 1996 şi din 2006 până la desfiinţarea trupei din 2020, odată cu moartea lui Eddie Van Halen.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending