Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Kanye West a lansat în sfârşit albumul "Donda"; Unde se poate asculta

După mai multe amânări decât unele jocuri de PlayStation, Kanye West a lansat în sfârşit albumul "Donda". Debutul a venit într-o zi de duminică, 29 august 2021, iar LP-ul poartă numele mamei artistului. A primit o serie de petreceri de audiţie în ultima lună, înţesate de celebrităţi controversate. Avem detalii despre LP mai jos, plus piese noi.

Publicat

pe

Kanye West concert auditie Donda 2021
Kanye West concert auditie Donda 2021 │ FOTO: Kanye West

Ultima dată de lansare vehiculată pentru album fusese 27 august, apoi 3 septembrie. "Donda" este albumul cu numărul 10 în discografia lui Kanye West, care a depus recent actele pentru a îşi schimba numele în "Ye". Şi-a anunţat şi candidatura la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024. În plus a adus pe scenă artişti controversaţi ca Marilyn Manson şi DaBaby pentru a promova noul său disc.

Deocamdată piesele noi se pot asculta pe Spotify şi Apple Music, dar ele se pot găsi şi pe YouTube, pe contul oficial al artistului. A doua piesă de pe LP, "Jail" aduce o colaborare cu Jay-Z, dar există şi o versiune "Jail pt 2" cu DaBaby + Manson. În total noul album aduce 27 de piese noi, iar tracklist-ul îl puteţi vedea mai jos:

01. Donda Chant
02. Jail
03. God Breathed
04. Off The Grid
05. Hurricane
06. Praise God
07. Jonah
08. Ok Ok
09. Junya
10. Believe What I Say
11. 24
12. Remote Control
13. Moon
14. Heaven And Hell
15. Donda
16. Keep My Spirit Alive
17. Jesus Lord
18. New Again
19. Tell The Vision
20. Lord I Need You
21. Pure Souls
22. Come To Life
23. No Child Left Behind
24. Jail pt 2
25. Ok Ok pt 2
26. Junya pt 2
27. Jesus Lord pt 2

Judecând după numele pieselor, inspiraţia divină nu s-a oprit după lansările de materiale gospel ale fostului soţ al lui Kim Kardashian. Ye trebuia să lanseze iniţial "Donda" pe 24 iulie 2020, dar apoi a urmat o serie de amânări. Mama rapperului, care dă titlul acestui material a murit în noiembrie 2007 şi a rămas o influenţă importantă asupra vieţii şi operei muzicianului.

Campania de promovare a fost una virală, cu 3 petreceri de audiţie, Ye locuind în stadioane pentru a finaliza albumul şi chiar oferind vaccinări la petreceri. Mai nou West are o dispută, un beef cu Drake, iar locuinţa sa a fost vandalizată de asociaţi sau fani ai lui Drizzy. Ultimul LP al lui Kanye a fost "Jesus is King", lansat în 2019.

"Donda" are o copertă complet neagră, deşi cea din 2020 dezvăluia o imagine cu un soare imens şi figuri angelice în cer. Printre colaboratorii track-urilor listate mai sus se număra Playboi Carti, Lil Baby, The Weeknd, Travis Scott, Lil Yachty, Kid Cudi, Chris Brown, Roddy Ricch, DaBaby, Marilyn Manson, Ty Dolla Sign şi mulţi alţii.

Kanye vine după un mult mediatizat divorţ de Kim Kardashian şi o scurtă relaţie cu Irina Shayk. Primele recenzii ale LP-ului sunt modeste, cu 3 stele din 5 de la NME şi 4 stele de la The Sunday Times.

Comentează

Trending