Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Grey Daze, prima trupă a lui Chester Bennington va lansa un nou album cu vocea înregistrată de solist

Prima formaţie a lui Chester Bennington, Grey Daze a lansat albumul "Amends" în 2020, dar acum deja lucrează la un nou LP. Acela ar fi compus din vocile lăsate înregistrate de Chester Bennington înainte de moartea sa. Chitaristul Jane's Addiction, Dave Navarro ar fi parte din proiect.

Publicat

pe

Videoclip Grey Daze Soul Song
Videoclip Grey Daze Soul Song │ FOTO: Jaime Bennington

Grey Daze a lansat albumul "Amends" în 2020, un LP de remixuri ale pieselor din anii '90 ale formaţiei. Instrumentalul este nou, dar vocea a fost păstrată în varianta originală. Printre single-urile lansate de grup se numără "B12", "What's In the Eye", "Sickness", "Sometimes" şi "Soul Song". După o perioadă de succes alături de grup, Chester Bennington a părăsit formaţia în 1998, dar s-a reunit cu foştii colegii în 2016-2017, începând chiar înregistrările pentru un nou album.

Din păcate în 2017 Chester Bennington s-a sinucis, anulând orice speranţă de existenţă a trupei. Acum formaţia a anunţat oficial că lucrează la un nou album care va onora moştenirea lui Chester şi care va include unele track-uri vocale ale sale care nu au mai fost făcute publice. Ce e interesant la Grey Daze e că nu aduce cu Linkin Park şi cântă un soi de grunge modernizat, cu o voce sensibilă. Pe 3 aprilie Grey Daze a postat pe Instagram că "lucrează din greu pentru a aduce fanilor un nou album".

Pe 9 aprilie a venit încă un teaser, tot pe Instagram, prezentându-le pe cele două fiice ale lui Bennington, Lily şi Lila. Ele vizitau studioul şi chiar au înregistrat voci. De altfel şi fiul lui Chester, Jaime Bennington a apărut în 2020 în clipurile Grey Daze, a înregistrat voce şi a regizat chiar videoclipuri. Dave Navarro a intrat de asemenea în studio recent, iar chitaristul Jane's Addication a înregistrat la rândul său pentru LP-ul tribut. Pe 20 martie 2021 fanii i-au adus un tribut lui Chester, care ar fi împlinit 45 de ani în acea zi.

View this post on Instagram

A post shared by Grey Daze (@greydazeofficial)

Între timp trupa Linkin Park rămâne în standby, iar Mike Shinoda a fost ezitant în a spune dacă va continua proiectul cu un solist nou. Între timp artistul a lansat o serie de EP-uri compuse de alături de fani pe Twitch, după un LP care a debutat în 2018, "Post Traumatic", menit să fie catharsis-ul pierderii lui Chester. Apoi au venit 3 EP-uri "Dropped Frames" în 2020. Ultimul album Linkin Park a fost "One More Light" din 2017.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Vocea lui Chester Bennington se aude pe o piesă nouă a trupei Grey Daze, "Saturation"

Înainte de a face istorie cu Linkin Park, Chester Bennington a fost solistul unei formaţii numite Grey Daze. Trupa cânta mai degrabă grunge decât rock alternativ şi surprinde prin lansarea de material discografic nou, în frunte cu single-ul "Saturation", care se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Grey Daze fotografie presa 2017
Grey Daze fotografie presa 2017 │ FOTO: Grey Daze

Înainte de moartea sa în 2017, Chester Bennington înregistrase câteva piese noi alături de foştii colegi de trupă, care aveau să se regăsească în parte pe albumul "Amends" lansat în 2020. Acum apare un al doilea album postum Grey Daze, numit "The Phoenix" şi care urmează să vină pe 17 iunie prin casa de discuri Lorna Vista Recordings. Toboşarul Sean Dowdwell a explicat că "Amends" a fost plin de emoţie şi reflecţie, în vreme ce noul disc va fi ceva mai intens şi mai accelerat.

Pe noul LP vom auzi nume mari, de la Dave Navarro de la Jane's Addiction până la Richard Patrick de la Filter şi fiicele lui Bennington, Lily şi Lila. "The Phoenix" are rolul de a surprinde energia şi angoasa lui Chester, cele de care lumea s-a îndrăgostit. E un album cu mult mai multe ţipete prelungite şi vocalize aşa cum îi plăcea artistului să facă. Videoclipul primului single, "Saturation (Strange Love)" este regizat de către Marc Silverstein.

În clip îl vedem pe Chester cu plete, în anii '90, când era un tânăr plin de speranţe, aspiraţii, dar şi nesiguranţă. Abilitatea sa de a genera acele ţipete prelungite pe note era unică în lumea rock şi pentru asta l-a adorat publicul. Grey Daze a avut o primă versiune între 1994 şi 1997, perioadă în care a înregistrat şi lansat 2 albume. În 2016 şi 2017 Chester reunea trupa şi începea lucrul la material nou. În 2017 solistul şi-a luat viaţa, o pierdere inestimabilă pentru muzică şi cei dragi.

"The Phoenix" are 10 piese:

  1. Saturation (Strange Love)
  2. Starting To Fly
  3. Be Your Man
  4. Holding You (featuring Dave Navarro)
  5. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
  6. Drag
  7. Believe Me (featuring Richard Patrick)
  8. Anything, Anything
  9. Spin
  10. Wake Me

Într-un interviu din anul 2001 cu revista Revolver, Chester descria muzica Grey Daze ca un rock de început de ani '90. Era undeva între grunge şi rock pur. Între timp Linkin Park rămâne în standby, cu zero intenţii de a găsi un nou solist şi de a cânta fără Chester. În ultima vreme fanii l-au propus pe solistul Sum 41, Deryck Whibley ca înlocuitor.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending