Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Cât s-a licitat pentru piesa NFT a Deliei "Racheta" şi ce extra-uri sunt incluse; Ascultă melodia

Delia a avut o premieră pe piaţa locală pe 22 martie 2021, lansând prima piesă mainstream via NFT. NFT înseamnă Non Fungible Token şi este o unitate de Blockchain, cel din spatele lui Ethereum. Se poate licita pentru acel bun digital orice sumă, iar în articol aflaţi la cât este evaluată opera Deliei.
Delia NFT single Racheta

Delia NFT single Racheta │ FOTO: Delia

Piesa "Racheta" inaugurează un nou trend în rândul artiştilor de la noi, cel NFT. DJ Shiver este un alt artist local care a lansat muzică prin acest instrument digital. Un NFT (non fungible token) este un obiect digital unicat, care nu se poate înlocui şi poartă în Blockchain semnătura originală a artistului. El autentifică operă de artă şi ar putea schimba modul în care percepem şi consumăm artă pe viitor, dar şi modul în care vor fi remuneraţi artiştii. Iubita lui Elon Musk, Grimes a făcut deja milioane de dolari din NFT, iar meme-uri şi GIF-uri celebre au strâns la rândul lor zeci milioane de dolari.

Trupa Kings of Leon a devenit în martie 2021 prima formaţie care a lansat un album sub formă de NFT, "When You See Yourself". Fondatorul Twitter şi-a vândut primul tweet ca NFT, iar celebrul GIF Nyan Cat a strâns aproape 600.000 de dolari. Printre pieţele digitale de vânzare NFT se numără OpenSea, Zora, SuperRare şi Nifty Gateway.

Revenind la piesa Deliei, "Racheta" se găseşte pe platforma OpenSea, în două versiuni. Una este o ediţie limitată de 100 de unităţi, iar cealaltă este o ediţie Ultra Luxury, pentru care s-a licitat până acum maxim 1706 dolari. Mai sunt 5 zile de licitaţie deschisă. Iată ce include pachetul Deluxe:

  • piesa "Delia- Racheta", versiunea acustică
  • o sesiune "Meet and Greet" cu Delia", artista predând personal NFT-ul posesorului
  • o casetă audio şi Walkman personalizat
  • 3 desene în creion aparţinând Deliei
  • colecţie de autocolante personalizate
  • colecţie de fotografii inspirate de tema piesei

Delia a insistat să ofere şi o casetă audio ca tribut adus lui Lou Ottens, invetatorul casetei audio, care a murit recent. Melodia "Racheta" se poate asculta AICI. Artista a apărut pe piesa nouă Taxi "Inadaptat" şi poate fi văzută în fiecare zi de miercuri pe Antena 1, ca jurat iUmor.

Preview piesa:

Citește mai multe despre Delia Matache
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Întregul sector cultural cere sprijinul Președintelui României într-o scrisoare deschisă: "Noi, artiștii și operatorii culturali, ne simțim îngrădiți de la dreptul fundamental al muncii"

O scrisoare deschisă, redactată în numele întregului sector cultural, i-a fost adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, în speranța implementării unei...

Închide