Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Bean MC de la Subcarpaţi a vorbit despre NFT-uri şi folclor la podcastul lui Mihai Bobonete

Episodul de pe 18 februarie al podcastului "Da Bravo!" al lui Mihai Bobonete l-a avut ca invitat pe MC Bean, de la Subcarpaţi. Prezenţa sa la podcast vine pe fondul lansării NFT-urilor Subcarpaţi, care s-au vândut foarte rapid. Despre acestea şi despre relaţia dintre gazdă şi invitat aflaţi mai multe în podcast.

Publicat

pe

MC Bean podcast Mihai Bobonete Da Bravo
MC Bean podcast Mihai Bobonete Da Bravo │ FOTO: Mihai Bobonete

Pe numele său real Alexe Marius Andrei, artistul a fost descris de Mihai Bobonete drept "un campion". Am aflat şi că lansarea de NFT-uri Subcarpaţi s-a nimerit fix pe 14 februarie, ziua de naştere a lui MC Bean. E vorba despre 10.000 de NFT-uri unice cu măşti Subcarpaţi reprezentate digital şi vândute la aproximativ 150 de dolari bucata. Mihai Bobonete a primit unul dintre primele NFT-uri cadou.

Cei doi au spart gheaţa vorbind despre folclor, dar şi despre momentul când erau vecini, undeva aproape de Baba Novac, în Bucureşti. Mihai Bobonete avea şansa de a auzi cele mai noi beat-uri Şuie Paparude sau Subcarpaţi, locuind faţă în faţă cu blocul lui Bean. Am aflat şi că invitatul nu e fan vin, după o beţie din copilărie, dar preferă oricând tăria, mai ales pe cea din popor, o palincă bună.

S-a vorbit despre "Festival", producţie aflată pe Netflix, o colecţie de concerte Golan, Viţa de Vie şi Subcarpaţi, care a ţinut loc de Electric Castle în pandemie. Bean a pus succesul trupei pe seama colegilor de trupă, povestind ce aduce special în ecuaţie fiecare coleg. Bobonete a avut şi un laitmotiv al colegului Dodo al lui MC Bean, care se ocupă cu voice over pentru audiobook-uri.

Una dintre enigmele legate de solistul Şuie Paparude şi Subcarpaţi este provenienţa numelui său de scenă. Se pare că artistul era foarte glumeţ când era mic şi îl imită foarte bine pe Mr. Bean, de aici şi porecla întâi şi apoi numele de scenă. Am rămas surprins să aflu că şi acest muzician a fost sportiv, făcând parte din lotul naţional de polo. Spun "surprins", deoarece am aflat şi de la un podcast cu Teo Vio şi Costel cu Macanache invitat că el a făcut gimnastică, cu exerciţii chiar demne de olimpiadă.

S-a mai vorbit la podcast despre activităţile din lockdown, ce influenţe arhitecturale are casa lui Bean, dar şi reacţia românilor când au auzit melodia Subcarpaţi cu Surorile Osoianu de 1 decembrie la Londra. Bobonete era acolo pentru un show, deschis de acea melodie, care a adus lacrimi în ochii celor prezenţi, stricând puţin atmosfera comică. Încă un podcast savuros marca Mihai Bobonete.

Comentează

Concerte & turnee

"Românii au talent" ajunge la sezonul 15; Află cine va fi în juriu

Au început filmările pentru cel de-al 15-lea sezon "Românii au talent". Smiley și Pavel Bartoș surprind pentru încă o ediție emoțiile concurenților din culise, PRO TV anunțând și componența juriului.

Publicat

pe

Smiley și Pavel Bartoș
Smiley și Pavel Bartoș │ FOTO: PRO TV

Timp de 14 sezoane, emisiunea "Românii au talent" a schimbat viețile a mii de oameni talentați, oferindu-le șansa de a apărea în fața întregii țări pentru a-și demonstra aptitudinile. Cea mai mare scenă din România este pregătită acum să primească noi concurenți, ce vor da totul pentru a obține marele premiu și titlul de cel mai talentat român.

Cine sunt jurații sezonului 15 "Românii au talent"

Dornici să fie martorii unor momente de neuitat în noul sezon, Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete revin la masa juriului și sunt determinați să descopere cele mai neașteptate talente. În acest an, așteptările lor sunt la cel mai înalt nivel, iar concurenții trebuie să vină pregătiți să cucerească scena, publicul și să îi impresioneze pe cei patru, în speranța de a obține "DA-urile" care îi califică în etapa următoare.

Ce spun prezentatorii Smiley și Pavel Bartoș

Prezentatorii Smiley și Pavel Bartoș sunt și ei pregătiți și entuziasmați: "Românii au talent" ajunge la sezonul 15.

"Am ajuns la sezonul 15! Nu-mi vine să cred! Chiar că va fi de poveste! Ca de obicei, Românii au talent mă va surprinde. E un show uimitor, n-ai ce-i face, așa s-a născut el! Mă bucur că este așa. Abia aștept să fiu, din nou, cu Smiley, să fim surprinși de poporul talentat în sezonul 15", a declarat Pavel Bartoș.

"Eu pot spune clar, răspicat, asumat, verificat în mulți ani, după nenumărate "Bă, ești nebun?!" și 15 sezoane: românii au talent non-stop, inepuizabil, mereu suprinzător. Dacă cineva mai are vreun dubiu că talentele României sunt cu fiecare an altele, mai fresh, mai variante, mai spectaculoase, îl invit să fie alături de noi în noul sezon „Românii au talent”.

Vă spun doar că va fi de poveste și mai ales de povestit. Ne întâlnim în jurul butonului auriu pe care îl apăs împreună cu Pavel și în numele telespectatorilor!", a afirmat Smiley.

Noul sezon "Românii au Talent" #15depoveste pregătește telespectatorilor o mulțime de surprize. Filmările au început.

Citește în continuare

Tehnologie

Începe iMapp Bucharest 2024 - program și activități

iMapp Bucharest revine în Piața Constituției cu o ediție specială, ce va celebra, printre altele, 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Te invităm să afli mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Proiecție iMapp Bucharest
Proiecție iMapp Bucharest │ FOTO: iMapp Bucharest imapp.ro

Pe 21 și 22 septembrie va avea loc iMapp Bucharest - concursul internațional de 3D video mapping, alături de DJ sets și concerte live, artiști stradali și activități pentru toată familia, zone de street food și lounge. Accesul va fi gratuit.

Ajuns la cea de-a noua ediție, iMapp Bucharest - Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual la nivel internațional și un fenomen al artelor vizuale, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei.

Tema din acest an a evenimentului este Legacy - onorează bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice ale fiecăreia, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului. Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

Program concerte iMapp Bucharest 2024

Sâmbătă, 21 septembrie

  • 16:00 - 18:30 - CS84
  • 18:30 - 20:00 - Adrian Șaguna B2B Deny
  • 20:00 - 21:30 - Mahmut Orhan
  • 21:30 - Video Mapping Contest

Duminică, 22 septembrie

  • 14:00 - 16:30 - Paul Damixie
  • 16:30 - 19:00 - Silvyo
  • 19:15 - 20:15 - Floare de Maidan
  • 20:30 - 22:00 - Subcarpați

Activități pentru toate gusturile la iMapp Bucharest 2024

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival - special edition by iMapp va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, invitând participanții să le descopere și să le savureze.

Atmosfera va fi animată de artiști stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor transforma fiecare colț într-o mini-petrecere.

Concertele vor reuni ritmuri variate. DJ îndrăgiți vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment. Mai mult decât atât, trupe cunoscute și apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live și vor crea o atmosferă electrizantă, plină de bucurie și entuziasm.

Citește în continuare

Trending