Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Câștigătorii Eurovision 2022 au scos la licitație marele trofeu

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câștigat cea de-a 66-a ediție Eurovision, a scos la licitație marele trofeu. Află din articol pentru ce sumă s-a vândut trofeul și la ce vor folosi banii.

Publicat

pe

Kalush Orchestra (Ucraina) a câștigat Eurovision Song Contest 2022
Kalush Orchestra (Ucraina) a câștigat Eurovision Song Contest 2022 │ FOTO: EBU / CORINNE CUMMING

Trupa ucraineană Kalush Orchestra și-a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari. Banii strânși vor fi folosiți la achiziționarea unor drone pentru forțele armate ale țării ce luptă împotriva invaziei Rusiei.

Duminică, Kalush Orchestra a vândut microfonul de cristal cu care au fost premiați la Torino. Licitația a avut loc pe Facebook și a fost găzduită de prezentatorul TV ucrainean Serhiy Prytula. Suma de 900.000 de dolari va fi folosită pentru cumpărarea a trei drone PD-2 fabricate în Ucraina.

"Prieteni, sunteți minunați! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a achiziționat trofeul pentru 900.000 de dolari și acum sunt proprietarii de drept ai acestuia. Glorie Ucrainei! Glorie forțelor armate ale Ucrainei!" a transmis Kalush Orchestra pe pagina de Facebook.

Licitația de duminică a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil din Berlin, al cărui scop a fost să strângă bani pentru îngrijiri medicale și materiale esențiale. Potrivit BBC, Oleh Psiuk, unul dintre membrii trupei, i-a îndemnat pe oameni să nu se obișnuiască cu războiul început de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Kalush Orchestra a reprezentat Ucraina la Eurovision cu piesa "Stefania", o combinație de rap cu elemente folclorice. Orchestra a primit cel mai mare punctaj din partea publicului internațional, dând peste cap ordinea intermediară stabilită în urma punctajului juriilor de specialitate. Fiecare tip de notare a avut o pondere de 50% în stabilirea clasamentului final.

Trending