Urmărește-ne în Social Media

Kings Of Leon - Stormy Weather

Kings of Leon a lansat cel mai nou album al său pe 5 martie, "When You See Yourself" având un debut legat de lumea tehnologiei şi blockchain. De pe acest LP a sosit şi single-ul "Stormy Weather", care a primit un videoclip cu filtru old school şi un puternic vibe de ani '80. Îl puteţi viziona în articol.

Garage rockerii ne încântă la început de martie cu al optulea album din carieră, "When You See Yourself". Cel mai nou single de pe disc este "Stormy Weather", care primeşte un videoclip regizat de Casey Mcgrath. Cu un aspect 4:3 şi mult "film grain". Artiştii apar în multiple ipostaze singuratice, fie într-un port plin de mărfuri, în ruinele unei case din pădure sau colindând oraşe părăsite. Îi însoţesc unghiuri generoase de cameră, filmări de deasupra, sau unele foarte intime de aproape.

Artiştii par a trăi într-un univers intern, complet izolaţi de lumea exterioară şi străbătând neantul complet singuri. Nimic nu mişcă în mediile vizitate, fie ele depozite de mărfuri sau zgârie nori din sticlă şi metal. E o angoasă şi o apatie în fiecare atingere de instrument, iar clipul are un "ceva" de toamnă sau o iarnă neîmplinită, fără zăpadă.

De pe noul album am mai putut asculta până acum single-urile "Echoing", "100,000 People" şi "The Bandit". Rockerii din Nashville au unit muzica cu tehnologia odată cu acest release. Au intrat în istorie, pentru că sunt primul artist sau trupă din lume care lansează un album ca o formă de criptomonedă. E de fapt vorba despre un NFT (non fungible token), cea mai trendy modalitate de a lansa artă sau licita pentru artă în ultima vreme. E vorba despre un token care poate fi folosit ca monedă doar în propriul ecosistem. În acest caz sunt implicate oferte speciale pentru merch şi bilete la concerte.

Pe viitor acest token va asigura fanilor loc în faţă la concerte, opere de artă audiovizuală inspirate de albume şi alte beneficii. Totul este pus în mişcare de tehnologia Blockchain, iar albumul va fi disponibil ca NFT doar timp de 2 săptămâni. După acea perioadă va deveni un obiect digital colecţionabil şi monedă de schimb.

Kings of Leon a cântat în România în iunie 2017, promovând albumul "Walls". Show-ul a fost deschis de LP şi Golan, iar publicul a putut asculta hituri precum "Sex on Fire" şi "Use Somebody".

Comentarii

Muzică nouă

Kings of Leon a lansat balada "Split Screen" și pregătește un album nou

Kings of Leon va oferi fanilor săi un nou album în 2024, iar un single de pe acel nou album este "Split Screen". Melodia tocmai a debutat și primește un videoclip cu versuri, care se vede mai jos.

Publicat

pe

Concert Kings of Leon pe Arena Națională 17 iunie 2017

Avem de-a face cu al doilea single de pe LP, după "Mustang", lansat în februarie 2024. Noul disc se numește "Can We Please Have Fun", iar melodia "Split Screen" ne induce într-o stare melancolică, toamnică aproape. Odată cu LP-ul care se lansează pe 10 mai, formația ajunge la 9 materiale discografice. Cât privește single-ul proaspăt lansat, el mizează pe introspecție, cu versuri ca "Is this a middle of a life thought; A revelation on split screen?".

Chitara se aude ușor în surdină, ca într-o baladă atemporală de la Placebo sau Muse, de la începutul de mileniu. Într-un interviu recent cu iHeart Radio, solistul trupei, Caleb Followill a dezvăluit că "Split Screen" a fost piesa pe care a așteptat să o cânte live cu cea mai mare nerăbdare. O consideră un moment romantic perfect.

Au trecut 3 ani de la albumul Kings of Leon din 2021, "When You See Yourself". Succesorul său a fost produs de colaboratorul nou, Kid Harpoon.

Iată tracklist-ul lui "Can We Please Have Fun":

1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen

Ce urmează pentru grup? Un turneu în Marea Britanie și Irlanda, cu opriri de asemenea în America de Nord.

Kings of Leon a cântat în România în 2017, având-o pe LP în deschidere. Pe atunci se afla în turneul "Walls" și din setlist nu au lipsit "Sex on Fire", "Use Somebody" sau "Notion". Kings of Leon este activă din anul 1999 și abordează genuri ca rock alternativ, southern rock, indie rock și garage rock revival. Albumul "Only By the Night" din 2008 a primit discul de platină în SUA și 9 discuri de platină în Australia.

Citește în continuare