Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Piesa "Chop Suey" de la System of a Down a depăşit 1 miliard de vizualizări

Una dintre cele mai cunoscute piese metal de la inceptul acestui mileniu este "Chop Suey" de la System of a Down. Melodia, care cred că are jumătate din faima recentă generată de versuri auzite greşit a atins la final de noiembrie 2020 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Intră astfel într-un club select al pieselor rock populare. Evoluţia şi istoricul său pot fi aflate în articol.

Publicat

pe

Videoclip System of a Down Chop Suey
Videoclip System of a Down Chop Suey │ FOTO: SOAD

"Chop Suey!" este primul single al trupei System of a Down de pe al doilea album din carieră, "Toxicity". Este melodia definitorie pentru SOAD şi se auzea la toate rockotecile din România în anii 2003-2007. E ideală pentru pogo, dar şi pentru meditaţie asupra condiţiei umane în părţile mai blânde. I-a adus trupei prima nominalizare la Grammy în anul 2002, iar creierul din spatele său, chitaristul Daron Malakian are o explicaţie interesantă despre single.

Versurile sunt despre modul în care oamenii sunt priviţi diferit în funcţie de modul în care mor. Chitaristul a dat exemplul unei persoane care face abuz de substanţe narcotice şi care pentru unii merită să moară (aluzie la versul "angels deserve to die"). Iniţial titlul piesei era "Suicide", dar SOAD a fost nevoită să îl schimbe din cauza controversei provocate. De fapt, dacă ascultaţi cu atenţie primele secunde, înainte de legendarele acorduri de chitară, se aude vocea lui Serj Tankian spunând "we're rolling Suicide".

Videoclipul piesei a fost regizat de către Marcos Siega şi acţiunea se petrece într-o parcare a hotelului Oak Tree Inn din Los Angeles. Artiştii cântă piesa înconjuraţi de 1500 de fani, iar efecte speciale au fost folosite pentru a face să pară că muzicienii trec unul prin altul. Efectele aduc cu cele utilizate în clipul Red Hot Chili Peppers, "Around the World". În acest moment, pe final an 2020, videoclipul piesei "Chop Suey" are 1 miliard de vizualizări.

De remarcat că acest clip a fost postat în octombrie 2009 şi are o rezoluţie maximă ce merge doar până la 480p. Nenumărate legende au fost ţesute în jurul versurilor, conotaţiilor şi mesajului acestei piese. Acordurile de chitară de la început au fost încercate de generaţii de rockeri, fiind destul de simple, dar foarte catchy şi definitorii pentru sunetul SOAD. System of a Down a lansat în noiembrie 2020 primele piese din ultimii 15 ani, "Protect the Land" şi "Genocical Humanoidz". Ambele au de-a face cu conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan cu privire la regiunea Artsakh.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

System of a Down ar putea anunţa un album nou în 2023

Serj Tankian, solistul System of a Down a acordat recent un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre viitorul trupei System of a Down. După cum probabil ştiţi, aceasta nu a mai lansat vreun album nou din 2005 încoace şi ne-a oferit doar 2 piese în 2019.

Publicat

pe

Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: SOAD

Serj Tankian, foarte prolificul solist System of a Down a stat de vorbă cu Kyle Meredith, iar din interviu am aflat că vom vedea ceva special în 2023. Am aflat doar că SOAD va "face un anunţ special în 2023". Trupa intra în "hiatus" în 2011 şi a avut mici perioade în care pleca în turneu, dar uneori apărea pe site-urile de specialitate din cauza unor conflicte în grup. De obicei aveau de-a face cu disensiuni între chitaristul Daron Malakian şi solistul Serj cu privire la meritele pieselor scrise până acum.

Sau dispute cu toboşarul John Dolmayan cu privire la faptul că e fan Trump. Ultimele piese lansate de System of a Down veneau în noiembrie 2020 şi e vorba despre track-urile "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Ambele au o încărcătură socială şi politică, cu aluzii la conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia pentru teritoriile Artsakh. Veniturile generate de melodii au mers de altfel spre familiile celor răniţi în confruntare.

În 2018 chitaristul Daron Malakian l-a acuzat public pe Tankian că nu vrea să înregistreze un album nou. Tankian a citat "probleme creative şi financiare cu Malakian". Chitaristul a fost la rândul său activ în cariera solo în toţi aceşti ani, cu trupa Scars on Broadway. Basistul Shavo Odadjian a avut multiple colaborări, dar mai degrabă în spectrul hip-hop, decât în metal alternativ.

Ultimele discuri scoase de System of a Down sunt "Mezmerize" şi "Hypnotize", părţi ale unui album dublu ce apăreau în 2005. Fanii sunt nerăbdători, dar grupul a depăşit deja hiatusul celor de la TOOL şi Guns 'N Roses când vine vorba de albume aşteptate. Din păcate Serj a dat de înţeles în acelaşi interviu nou că nu o să îl vedem în turneu prea curând, având probleme serioase cu spatele. Între timp el pregăteşte un nou EP Solo, "Perplex Cities", care apare în câteva zile.

Interviul cu Serj Tankian:

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending