Urmărește-ne în Social Media

System of a Down - Genocidal Humanoidz

System of a Down a lansat videoclipul piesei "Genocidal Humanoidz" în seara de 30 ianuarie 2021, în cadrul unui live stream în scop caritabil. Stream-ul a inclus apariţii ale unor nume mari din comunitatea armeană din SUA, dar şi cea globală. Videoclipul include animaţii legate de războiul dintre Armenia şi Azberbaidjan şi se vede în articol.

System of a Down a revenit pe scena muzicală în noiembrie 2020 odată cu noile single-uri "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Primul a primit un videoclip la acel moment, iar acum şi al doilea single are parte de propriul clip. Acesta prezintă două ipostaze: artiştii din truplă cântând frenetic pe ritmul noului single, alături de cadre animate în alb negru cun tânăr băiat care merge printre ruinele zonei devastate de conflictul armeano-azer.

În 2020 s-a reaprins disputa între Armenia şi Azerbaidjan cu privire la regiunea Nagorno-Karabakh, revendicată de ambele ţări. System of a Down a fost un aprig susţinător al Armeniei în conflict şi a strâns fonduri pentru soldaţii răniţi în conflagraţie. Inclusiv noul videoclip are un segment de strângere de fonduri, având venituri donate spre fundaţia non profit Armenia Fund. Până acum SOAD şi fanii săi au strâns peste 600.000 de dolari. Aceste două noi piese sunt primele lansate de trupă din 2005 încoace, atunci când a lansat ultimul său LP, "Hypnotize", companion pentru "Mezmerize", lansat în acelaşi an.

Ulterior trupa părea gata să ia o pauză, pentru că Serj şi-a început cariera solo, iar Daron Malakian a scos două albume cu trupa proprie, Scars on Broadway. Basistul Shavo Odadjian a avut multiple proiecte hip-hop. Toboşarul John Dolmayan a fost des subiect de ştiri pentru site-urile axate pe muzică, pentru faptul că l-a susţinut pe Donald Trump şi a reuşit totuşi să rămână în relaţii bune cu colegii de trupă, care erau anti Trump. Având în vedere faptul că artiştii au găsit o cale să conlucreze pentru noile piese, ne putem aştepta şi la un nou album.

Problema care i-a separat pe cei 4 a fost asumarea de merite, credite pentru compoziţie şi împărţirea banilor. Daron Malakian a fost principalul autor de piese, dar Serj Tankian devenise liderul neoficial al trupei, ca orice solist. Cei doi trebuie să ajungă la un consens pentru ca formaţia să mai lanseze materiale. De altfel şi noile single-uri sunt pregătite de Daron pentru trupa sa Scars, dar reconvertite pentru SOAD. Şi Serj avea piese gata pentru SOAD, dar le-ar lansa în acest an sub nume propriu.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

System of a Down va lansa un nou videoclip pe 30 ianuarie, când va transmite şi un eveniment live

System of a Down pare a îşi continua activitatea după cele două single-uri lansate la final de an 2020. Trupa a anunţat că pe 30 ianuarie va lansa un nou videoclip şi că pregăteşte şi un eveniment online caritabil, care strânge fonduri pentru soldaţii din Armenia. Detalii despre iniţiativele trupei aflaţi în articol.

Publicat

pe

Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: System of a Down

Pentru a susţine trupele din Armenia rănite în conflictul din 2020 cu armata din Azerbaidjan System of a Down va organiza un eveniment live pe 30 ianuarie. Acesta va începe cu un live stream al videoclipului nou lansat "Genocidal Humanoidz", urmat de un stream ce include apariţii surpriză şi reprezentaţii live. Scopul este de a strânge bani pentru soldaţii care şi-au pierdut membre, au fost grav răniţi sau au suferit arsuri chimice în luptă. Trupa s-a implicat activ în mişcările de conştientizare a conflictului armeano-azer din 2020.

Cele două ţări îşi dispută regiunea Nagorno-Karabakh, care în acest moment face parte din Azerbaidjan. În anii '80 acolo a avut loc un război, după ce locuitorii au votat ca teritoriul să facă parte din Armenia, iar regiunea a fost controlată de separatişti armeni de atunci. Revenind la muzică, SOAD a lansat în noiembrie 2020 două piese, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Prima a primit deja un videoclip, iar a două o va face în cadrul livestream-ului de pe 30 ianuarie.

El va fi transmis pe canalul oficial YouTube al formaţiei în exclusivitate. Totul începe la ora României 19:00, iar pe lista de oaspeţi se află reprezentanţi ai fondului Armenia USA Maria Mehranian, muzicianul armean-american Sebu Simonian, Araksya Karapetyan de la "Good Day LA", doctorul Lilit Garibyan şi parlamentarul armean Narek Mkrtchyan. Va apărea în livestream şi Adam Mason, de la Deep Sky Animation, care a regizat videoclipul noului single.

Trebuie spus şi că acele două single-uri lansate în 2020 au avut toate veniturile generate, inclusiv cele de pe YouTube şi Bandcamp donate spre asociaţia non profit Armenia Fund. Artiştii au strâns peste 600.000 de dolari. Piesele noi au fost produse de către chitaristul şi solistul Daron Malakian, care a scris şi versurile. Iniţial "Protect the Land" trebuia să ajungă pe viitorul album al formaţiei separate a chitaristului, Scars on Brodway. "Genocidal Humanoidz" a fost compusă cu 3 sau 4 an în urmă, atunci când SOAD a avut un jam session care a generat câteva piese pentru un potenţial album nou.

Au trecut 16 ani de la ultimul album System of a Down şi sunt semne că am putea vedea un nou LP în acest ritm.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4