Urmărește-ne în Social Media

System of a Down - Genocidal Humanoidz

System of a Down a lansat videoclipul piesei "Genocidal Humanoidz" în seara de 30 ianuarie 2021, în cadrul unui live stream în scop caritabil. Stream-ul a inclus apariţii ale unor nume mari din comunitatea armeană din SUA, dar şi cea globală. Videoclipul include animaţii legate de războiul dintre Armenia şi Azberbaidjan şi se vede în articol.

System of a Down a revenit pe scena muzicală în noiembrie 2020 odată cu noile single-uri "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Primul a primit un videoclip la acel moment, iar acum şi al doilea single are parte de propriul clip. Acesta prezintă două ipostaze: artiştii din truplă cântând frenetic pe ritmul noului single, alături de cadre animate în alb negru cun tânăr băiat care merge printre ruinele zonei devastate de conflictul armeano-azer.

În 2020 s-a reaprins disputa între Armenia şi Azerbaidjan cu privire la regiunea Nagorno-Karabakh, revendicată de ambele ţări. System of a Down a fost un aprig susţinător al Armeniei în conflict şi a strâns fonduri pentru soldaţii răniţi în conflagraţie. Inclusiv noul videoclip are un segment de strângere de fonduri, având venituri donate spre fundaţia non profit Armenia Fund. Până acum SOAD şi fanii săi au strâns peste 600.000 de dolari. Aceste două noi piese sunt primele lansate de trupă din 2005 încoace, atunci când a lansat ultimul său LP, "Hypnotize", companion pentru "Mezmerize", lansat în acelaşi an.

Ulterior trupa părea gata să ia o pauză, pentru că Serj şi-a început cariera solo, iar Daron Malakian a scos două albume cu trupa proprie, Scars on Broadway. Basistul Shavo Odadjian a avut multiple proiecte hip-hop. Toboşarul John Dolmayan a fost des subiect de ştiri pentru site-urile axate pe muzică, pentru faptul că l-a susţinut pe Donald Trump şi a reuşit totuşi să rămână în relaţii bune cu colegii de trupă, care erau anti Trump. Având în vedere faptul că artiştii au găsit o cale să conlucreze pentru noile piese, ne putem aştepta şi la un nou album.

Problema care i-a separat pe cei 4 a fost asumarea de merite, credite pentru compoziţie şi împărţirea banilor. Daron Malakian a fost principalul autor de piese, dar Serj Tankian devenise liderul neoficial al trupei, ca orice solist. Cei doi trebuie să ajungă la un consens pentru ca formaţia să mai lanseze materiale. De altfel şi noile single-uri sunt pregătite de Daron pentru trupa sa Scars, dar reconvertite pentru SOAD. Şi Serj avea piese gata pentru SOAD, dar le-ar lansa în acest an sub nume propriu.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

System of a Down ar putea anunţa un album nou în 2023

Serj Tankian, solistul System of a Down a acordat recent un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre viitorul trupei System of a Down. După cum probabil ştiţi, aceasta nu a mai lansat vreun album nou din 2005 încoace şi ne-a oferit doar 2 piese în 2019.

Publicat

pe

Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: SOAD

Serj Tankian, foarte prolificul solist System of a Down a stat de vorbă cu Kyle Meredith, iar din interviu am aflat că vom vedea ceva special în 2023. Am aflat doar că SOAD va "face un anunţ special în 2023". Trupa intra în "hiatus" în 2011 şi a avut mici perioade în care pleca în turneu, dar uneori apărea pe site-urile de specialitate din cauza unor conflicte în grup. De obicei aveau de-a face cu disensiuni între chitaristul Daron Malakian şi solistul Serj cu privire la meritele pieselor scrise până acum.

Sau dispute cu toboşarul John Dolmayan cu privire la faptul că e fan Trump. Ultimele piese lansate de System of a Down veneau în noiembrie 2020 şi e vorba despre track-urile "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Ambele au o încărcătură socială şi politică, cu aluzii la conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia pentru teritoriile Artsakh. Veniturile generate de melodii au mers de altfel spre familiile celor răniţi în confruntare.

În 2018 chitaristul Daron Malakian l-a acuzat public pe Tankian că nu vrea să înregistreze un album nou. Tankian a citat "probleme creative şi financiare cu Malakian". Chitaristul a fost la rândul său activ în cariera solo în toţi aceşti ani, cu trupa Scars on Broadway. Basistul Shavo Odadjian a avut multiple colaborări, dar mai degrabă în spectrul hip-hop, decât în metal alternativ.

Ultimele discuri scoase de System of a Down sunt "Mezmerize" şi "Hypnotize", părţi ale unui album dublu ce apăreau în 2005. Fanii sunt nerăbdători, dar grupul a depăşit deja hiatusul celor de la TOOL şi Guns 'N Roses când vine vorba de albume aşteptate. Din păcate Serj a dat de înţeles în acelaşi interviu nou că nu o să îl vedem în turneu prea curând, având probleme serioase cu spatele. Între timp el pregăteşte un nou EP Solo, "Perplex Cities", care apare în câteva zile.

Interviul cu Serj Tankian:

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5