Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Chitaristul System of a Down, Daron Malakian lansează piesa "Lives", anunţă un nou album

Chiar dacă System of a Down nu dă semne că va scoate un album nou prea curând, componenţii săi sunt mai activi ca niciodată. Serj Tankian e profund implicat în lupta socială din Armenia şi are la activ multiple albume, iar chitaristul SOAD, Daron Malakian tocmai a lansat un nou single, intitulat "Lives". Vă invităm să îi urmăriţi videoclipul mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Daron Malakian and Scars on Broadway Lives
Videoclip Daron Malakian and Scars on Broadway Lives │ FOTO: Daron Malakian

Au trecut 10 de ani de la primul LP al formaţiei lui Daron, Scars on Broadway. Trupa a avut o viaţă foarte scurtă, desfiinţându-se tot în 2008 şi reformându-se în 2010 şi 2012, dar fără succes. Multă lume a văzut acest grup ca succesor spiritual pentru SOAD, mai ales că avea acelaşi chitarist, basist şi toboşar.

Iată-ne 10 ani mai târziu, iar Daron Malakian a activat formaţia sub numele de "Daron Malakian and Scars On Broadway", schimbându-i total componenţa. A motivat decizia prin faptul că doreşte un sound nou. "Lives" sună totuşi în stilul clasic System of a Down şi clasic Daron, cu influenţe orientale puternice şi reuşind ineditul de a cânta despre teme geopolitice, pe un ritm aproape dansabil.

Riffuri puternice şi catchy abundă în piesă, dar ce lipsesc sunt solo-urile pline de energie pentru care este cunoscut Daron Malakian. Videoclipul este plin de covoare persane, dansuri şi tradiţii armeneşti, muzicianul fiind foarte mândru de moştenirea şi originile sale. Acest release prefaţează al doilea album de studio al formaţiei, "Dictator", care va sosi pe 20 iulie.

Artistul din spatele acestei trupe avea toate aceste piese gata din 2012 şi le-ar fi pregătit pentru un album System of a Down. Cum acesta nu s-a concretizat, a decis să le înregistreze sub numele formaţiei proprii. Pe de altă parte în interviuri recente Daron a subliniat că şi SOAD e gata să producă un nou LP. Trupa extrem de apreciată la început de mileniu nu a mai lansat un album nou de 12 ani.

Şi Daron nu se opreşte aici, promiţând să intre în studio în 4 luni, pentru a înregistra încă un disc Scars on Broadway. Motivul pentru care piesa cea nouă a sosit pe 24 aprilie este faptul că aceea este data la care poporul armean îşi comemorează genocidul care i-a schimbat istoria. A fost o perioadă de nelinişti locale şi proteste care s-au lăsat cu o demisie de prim ministru armean la începutul săptămânii curente.

Una dintre forţele motivante din spatele său a fost campania lui Serj Tankian, solist System of a Down. Armenii rămân mai implicaţi ca oricând în viaţa ţării de baştină şi asta se reflectă şi în muzica lor.

Comentează

Trending