Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Quentin Tarantino va scrie un roman bazat pe filmul "Once Upon a Time in Hollywood"

Cunoscutul regizor a semnat un contract cu editura HarperCollins pentru două cărți, dintre care una va fi lansată anul viitor. Primul roman al lui Tarantino va fi o adaptare a filmului său din 2019, "Once Upon a Time in Hollywood". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood"
Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood" │ FOTO: captură YouTube / Sony Pictures Entertainment

Romanul este programat să apară în vara anului 2021. La fel ca filmul, cartea îi are ca protagoniști pe actorul Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) și pe dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt), pe fundalul unui Hollywood din 1969 și al crimelor comise de adepții lui Charles Manson. Romanul va fi lansat în ediţie imprimată, dar şi în format ebook şi audiobook.

Pentru Tarantino, o transformare în roman a filmului său câștigător de Oscar este precum o odă adusă unui subgen de literatură care a fost fundamental pentru interesul său în arta povestirii:

"În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit. Şi astăzi încă am o aplecare pentru acest gen. Aşadar, ca pasionat de astfel de scrieri, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit", a declarat Tarantino într-un comunicat de presă.

Lungmetrajul "Once Upon a Time in Hollywood", a avut premiera pe 21 mai 2019 la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula a primit 10 nominalizări la Oscar, 10 la premiile BAFTA și 5 nominalizări la Globurile de Aur. Brad Pitt a câștigat un premiu Oscar la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar".

Cea de-a doua carte a lui Tarantino va fi un volum de non-ficţiune intitulat "Cinema Speculation". Cartea scoate în evidență dragostea lui Tarantino pentru cinematografia anilor '70. Toate filmele sale aduc un omagiu stilului acelei ere. "Cinema Speculation" va cuprinde eseuri, review-uri şi scrieri personale ale cineastului. Momentan, acest volum nu are anunțată o dată de lansare.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Leonardo DiCaprio i-a scris lui Joe Biden despre criza climatică. Citește-i scrisoarea deschisă

Leonardo DiCaprio demonstrează încă o dată că implicarea sa în combaterea problemelor climatice nu este de fațadă. Actorul a redactat o scrisoare deschisă în care vorbește despre urgența rezolvării crizei cu care ne confruntăm, adresându-i-o președintelui Statelor Unite, Joe Biden.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Fondator al unei organizații non-profit ce informează publicul cu privire la problemele de mediu, Leonardo DiCaprio își continuă misiunea de a încerca să aducă o schimbare în bine trimițându-i o scrisoare deschisă lui Joe Biden pe tema crizei climatice. Actorul premiat cu Oscar îi amintește președintelui proaspăt învestit că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

"Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum", a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram. "Mă alătur astăzi liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită."

Leonardo DiCaprio: "Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice"

Scrisoarea a fost semnată de persoane din industria divertismentului, oameni de știință, fizicieni, personalități din televiziune, ONGiști și activiști.

"Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani - toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice", a scris Leonardo DiCaprio.

Întregul text al scrisorii poate fi citit mai jos.

Leonardo DiCaprio a vorbit despre criza climatică chiar și în unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale, respectiv la gala premiilor Oscar din 2016, când a fost premiat în categoria "Cel mai bun actor în rol principal". Discursul lui Leo susținut la acceptarea primului său Oscar se apropie de 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending