Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Quentin Tarantino va scrie un roman bazat pe filmul "Once Upon a Time in Hollywood"

Cunoscutul regizor a semnat un contract cu editura HarperCollins pentru două cărți, dintre care una va fi lansată anul viitor. Primul roman al lui Tarantino va fi o adaptare a filmului său din 2019, "Once Upon a Time in Hollywood". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood"
Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood" │ FOTO: captură YouTube / Sony Pictures Entertainment

Romanul este programat să apară în vara anului 2021. La fel ca filmul, cartea îi are ca protagoniști pe actorul Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) și pe dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt), pe fundalul unui Hollywood din 1969 și al crimelor comise de adepții lui Charles Manson. Romanul va fi lansat în ediţie imprimată, dar şi în format ebook şi audiobook.

Pentru Tarantino, o transformare în roman a filmului său câștigător de Oscar este precum o odă adusă unui subgen de literatură care a fost fundamental pentru interesul său în arta povestirii:

"În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit. Şi astăzi încă am o aplecare pentru acest gen. Aşadar, ca pasionat de astfel de scrieri, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit", a declarat Tarantino într-un comunicat de presă.

Lungmetrajul "Once Upon a Time in Hollywood", a avut premiera pe 21 mai 2019 la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula a primit 10 nominalizări la Oscar, 10 la premiile BAFTA și 5 nominalizări la Globurile de Aur. Brad Pitt a câștigat un premiu Oscar la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar".

Cea de-a doua carte a lui Tarantino va fi un volum de non-ficţiune intitulat "Cinema Speculation". Cartea scoate în evidență dragostea lui Tarantino pentru cinematografia anilor '70. Toate filmele sale aduc un omagiu stilului acelei ere. "Cinema Speculation" va cuprinde eseuri, review-uri şi scrieri personale ale cineastului. Momentan, acest volum nu are anunțată o dată de lansare.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

O nouă specie de arbore a fost botezată după Leonardo DiCaprio

Pe lângă rolurile memorabile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, Leonardo DiCaprio a devenit o voce puternică în ceea ce privește problemele de mediu. Eforturile actorului au fost acum onorate de specialiștii de la Royal Botanic Gardens. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Potrivit BBC, un copac recent descoperit a fost botezat de specialiştii de la Royal Botanic Gardens în onoarea actorului şi activistului de mediu Leonardo DiCaprio. Denumit oficial "Uvariopsis dicaprio", copacul crește doar în pădurea Ebo din Camerun și este în pericol de extincție. Micul arbore face parte din familia ylang ylang, este veșnic verde și prezintă flori galbene și lucioase.

Pădurea Ebo, una dintre cele mai mari păduri tropicale din Africa Centrală, s-a aflat la un pas să fie deschisă pentru exploatare înainte ca DiCaprio să-și folosească "vocea" pe rețelele de socializare pentru a împiedica această inițiativă, în timp ce experții internaționali au trimis o scrisoare guvernului în care explică importanța conservării speciilor de plante și animale.

Dr. Martin Cheek de la Royal Botanic Gardens a declarat pentru BBC că oamenii de știință au numit copacul după Leonardo DiCaprio deoarece "credem că a fost esențial în a ajuta la oprirea tăierilor forestiere din Pădurea Ebo". 

Numirea noii specii de copac vine după ce DiCaprio a prezentat publicului larg aplecarea sa pentru problemele de mediu prin intermediul filmului "Don't Look Up". Pelicula a fost lansată în decembrie 2021 și vorbește despre impactul unei comete cu Terra, lucru care duce la sfârșitul lumii. De asemenea, este de menționat faptul că în 1998 Leonardo DiCaprio a înființat o fundație ce are ca scop protejarea mai multor habitate naturale.

Citește în continuare

Trending