Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Quentin Tarantino va scrie un roman bazat pe filmul "Once Upon a Time in Hollywood"

Cunoscutul regizor a semnat un contract cu editura HarperCollins pentru două cărți, dintre care una va fi lansată anul viitor. Primul roman al lui Tarantino va fi o adaptare a filmului său din 2019, "Once Upon a Time in Hollywood". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood"
Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în trailerul filmului "Once Upon a Time in Hollywood" │ FOTO: captură YouTube / Sony Pictures Entertainment

Romanul este programat să apară în vara anului 2021. La fel ca filmul, cartea îi are ca protagoniști pe actorul Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) și pe dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt), pe fundalul unui Hollywood din 1969 și al crimelor comise de adepții lui Charles Manson. Romanul va fi lansat în ediţie imprimată, dar şi în format ebook şi audiobook.

Pentru Tarantino, o transformare în roman a filmului său câștigător de Oscar este precum o odă adusă unui subgen de literatură care a fost fundamental pentru interesul său în arta povestirii:

"În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit. Şi astăzi încă am o aplecare pentru acest gen. Aşadar, ca pasionat de astfel de scrieri, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit", a declarat Tarantino într-un comunicat de presă.

Lungmetrajul "Once Upon a Time in Hollywood", a avut premiera pe 21 mai 2019 la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula a primit 10 nominalizări la Oscar, 10 la premiile BAFTA și 5 nominalizări la Globurile de Aur. Brad Pitt a câștigat un premiu Oscar la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar".

Cea de-a doua carte a lui Tarantino va fi un volum de non-ficţiune intitulat "Cinema Speculation". Cartea scoate în evidență dragostea lui Tarantino pentru cinematografia anilor '70. Toate filmele sale aduc un omagiu stilului acelei ere. "Cinema Speculation" va cuprinde eseuri, review-uri şi scrieri personale ale cineastului. Momentan, acest volum nu are anunțată o dată de lansare.

Muzică și film

Leonardo DiCaprio îl va juca pe Frank Sinatra, într-un film regizat de Martin Scorsese

Echipa de aur a cinematografiei moderne, compusă din Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese e gata să se reunească, de această dată pentru un proiect biografic. E vorba despre viaţa şi cariera lui Frank Sinatra, iar mai multe detalii aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Martin Scorsese a demarat un proiect cinematografic despre Frank Sinatra, iar în film Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe legendarul muzician. Se pare că Jennifer Lawrence este la rândul său asociată proiectului, în rolul celei de-a două soţii a lui Sinatra, Ava Gardner. DiCaprio şi Scorsese au colaborat la filmul lansat în 2023 "Killers of the Flower Moon", dar au multiple alte colaborări de-a lungul anilor.

Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese au lucrat la mai multe filme de-a lungul anilor. Iată o listă a filmelor la care au conlucrat:

1. "Gangs of New York" (2002) - DiCaprio a jucat rolul principal al lui Amsterdam Vallon în această dramă istorică regizată de Scorsese.
2. "The Aviator" (2004) - DiCaprio a interpretat rolul legendarului miliardar și aviator Howard Hughes în acest biopic regizat de Scorsese.
3. "The Departed" (2006) - DiCaprio a jucat rolul detectivului Billy Costigan în acest thriller de crimă, filmul a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film, regizat de Scorsese.
4. "Shutter Island" (2010) - DiCaprio a interpretat rolul inspectorului Teddy Daniels în acest thriller psihologic regizat de Scorsese.
5. "The Wolf of Wall Street" (2013) - DiCaprio a portretizat pe Jordan Belfort în această dramă criminală despre lumea financiară, regizată de Scorsese.

Până să apară filmul despre Sinatra, Scorsese pregăteşte şi o adaptare a lui "Life of Jesus", carte a lui Shusaku Endo din 1973. Producţia despre Frank Sinatra a atras deja atenţia Apple, dar Sony e în pole position totuşi pentru a prelua proiectul. Apple a finanţat "Killers of the Flower Moon" cu 215 milioane de dolari. Problema e ca totul trebuie aprobat de moştenirii lui Sinatra, mai ales fiica sa, Tina.

Pentru "Life of Jesus" Scorsese i-a ochit pe Andrew Garfield sau Miles Teller.

Citește în continuare

Trending