Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Eddie Vedder lansează două noi piese solo, "Matter of Time" şi "Say Hi"

Eddie Vedder, vocea numărul 1 din grunge la ora actuală a lansat două noi single-uri solo, "Matter of time" şi "Say Hi". Prima piesă a solistului Pearl Jam a primit şi un videoclip animat, pe care îl puteţi viziona în articol. Este o piesă sensibilă despre relaţiile interumane, cu un pian excelent conectat la vocea lui Vedder.

Publicat

pe

Video Eddie Vedder Matter of Time
Video Eddie Vedder Matter of Time │ FOTO: Eddie Vedder

Eddie Vedder, solistul Pearl Jam a lansat cele două piese, "Matter of Time" şi "Say Hi" în cadrul unui eveniment caritabil virtual. Evenimentul este despre EB Research Partnership, o fundaţie susţinută de soţii Eddie şi Jill Vedder. Videoclipul animat al primei piese este regizat de către Matt Finlin şi Jeff Lermire, iar "Say Hi" a sosit împreună cu un videoclip al reprezentaţiei live. Acest single a fost compus special pentru Eli Meyer, un băiat de 6 ani care se confruntă cu boala Junctional Epidermolysis Bullosa, studiată de organizaţia caritabilă mai sus menţionată.

Boala afectează 500.000 de persoane la nivel global, în special copii, făcându-le pielea la fel de fragilă ca aripile unui fluture. Încă nu există tratament. "Say Hi" este o piesă cu o chitară acustică tipică de baladă, peste care se aşterne vocea gravă a lui Eddie Vedder, care cântă cu al său tremolo special despre imperfecţiuni şi "lumina care străluceşte în toate direcţiile". Piesa a fost inspirată de #ComeSayHi, o iniţiativă pornită de rudele lui Eli Meyer, pentru a atrage conştientizarea gravităţii bolii la nivel global.

Vedder şi echipa sa strâng fonduri şi contribuţii ale cercetătorilor pentru a descoperi un leac. Ambele piese solo se găsesc pe platformele de streaming şi vor sosi şi pe o ediţie limitată de vinil de 7 inch. Evenimentul caritabil a inclus şi apariţii din partea lui Billie Eilish, David Letterman, Adam Sandler, Judd Apatow şi mulţi alţii. Vedder a discutat la începutul lunii la emisiunea lui Howard Stern de pe Sirius XM despre efectul morţii lui Chris Cornell şi starea actuală a muzicii grunge.

Anul 2020 a început în forţă pentru trupa lui Eddie, Pearl Jam lansând albumul "Gigaton", după aproape 7 ani de pauză. Este un LP care include un discurs al Gretei Thunberg şi pune mare accent în versuri pe probleme climatice, teme sociale şi politice, dar şi tragedii personale. În octombrie am putut asculta single-ul "Get it Back", iar în vară am putut viziona pentru prima oară varianta necenzurată a clipului "Jeremy", care a transmis un mesaj puternic despre violenţa armată la începutul anilor '90.

Alte single-uri din 2020 ale trupei sunt "Retrograde" şi "Quick Escape".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Eddie Vedder lansează piesa solo "Long Way"; Solistul Pearl Jam anunţă un nou album

Eddie Vedder rămâne prolific şi relevant şi în 2021, când sărbătorim 30 de ani de la lansarea primului album Pearl Jam. Muzicianul îşi continuă cariera solo prin lansarea unui single intitulat "Long Way", care prefaţează şi un nou album solo, "Earthling". Noua piesă se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Eddie Vedder Long Way
Coperta Single Eddie Vedder Long Way │ FOTO: Eddie Vedder

"Long Way" a debutat prin casele de discuri Seattle Surf şi Republic Reccords, iar la acest track Eddie Vedder a lucrat cu producătorul Andrew Watt. Acesta e omul care a colaborat cu Post Malone şi Ozzy Osbourne pe piesele lor comune şi cel care şi-a pus amprenta pe ultimul material scos de Ozzy. Acum a lucrat pentru prima dată cu solistul Pearl Jam, pentru o melodie încărcată de emoţie.

Acest release are un aer baladesc, reuşeşte să sune simultan ca Pink Floyd, dar şi country. Vocea e totuşi cea care separă aceasta creaţie de restul, prin acel uşor tremolo şi încărcătura pe care o ascunde orice melodie marca Vedder. Simţim şi ceva influenţe de la Tom Petty, poate chiar şi Springsteen, solo-uri a la War on Drugs şi o orgă puternică. Noul LP nu are încă o dată de lansare, dar fanii pot precomanda deocamdată o ediţie specială de vinil de 7 inch cu acest single, care include şi un B Side, "The Haves". Şi acea piesă va fi lansată în curând pe reţelele de streaming.

Eddie a fost ocupat în ultima vreme, colaborând cu Glen Hansard la 8 noi compoziţii pentru "Flag Day Original Motion Picture Soundtrack", companion muzical pentru filmul care a fost deja selectat la Cannes drept una dintre cele mai bune producţii. Este regizat de Sean Penn şi în el joacă Dylan Penn, fiica actorului.

Vedder se pregăteşte să plece în turneu cu Pearl Jam, apărând la o serie de festivaluri, printre care şi Sea.Hear.Now pe 18 septembrie, dar şi Ohana Festival pe 26 septembrie. Toate acestea vin după albumul "Gigaton" lansat de Pearl Jam în 2020, care a fost apreciat de fani şi critici şi a debutat în top 5 Billboard 200. Ne-a oferit 57 de minute de muzică, o combinaţie de rock experimental, grunge şi post punk, cu mesaj pe alocuri ecologist, aşa cum arată şi coperta cu gheţari care se topesc.

Acelaşi solist se pregăteşte să apară pe noul album colaborativ al lui Elton John, "The Lockdown Sessions", pe piesa "E-Ticket".

Citește în continuare

Muzică nouă

Bruce Springsteen, Eddie Vedder şi Tom Morello cântă piesa AC/DC "Highway to Hell" - AUDIO

Coverul neaşteptat al săptămânii vine de la 3 monştri sacri ai muzicii rock, care au decis să dea un nou suflu piesei AC/DC "Highway to Hell". E vorba despre chitaristul Rage Against the Machine Tom Morello, despre solistul Pearl Jam, Eddie Vedder şi legendarul Bruce Springsteen. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell
Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell │ FOTO: Tom Morello

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a coagulat aceste talente în jurul noului single. Coverul este doar un preview pentru noul album solo al lui Morello, "The Atlas Underground", care s-a azit în premieră pe canalele SiriusXM, unde lumea îl ascultă pe Howard Stern. Revenind la "Highway to Hell", Bruce Springsteen domină acest cover cu vocea sa impunătoare, iar Eddie Vedder de la Pearl Jam i se alătură pentru un plus de dramatism.

Pe lângă chitara clasică AC/DC, auzim şi câteva floricele specifice lui Morello, poate cu mai puţină pedală Wah decât ne-am fi aşteptat. Spre final apare totuşi o secţiune rock alternativ delicioasă pentru fanii RATM şi nu numai. Noul album va sosi pe 15 octombrie prin casa de discuri Mom + Pop Music. Include 12 piese, printre care colaborări cu Bring Me the Horizon, Phantogram, Chris Stapleton, Mike Posner şi Grandson.

Iată ce a declarat Morello despre coverul AC/DC:

Versiunea noastră de "Highway" to Hell" aduce un omagiu celor de la AC/DC, dar cu Bruce Springsteen şi Eddie Vedder, am adus această melodie legendară în viitor. Unul dintre cele mai mari cântece rock 'n' roll din toate timpurile cântat de către doi dintre cei mai mari muzicieni rock 'n' roll din toate timpurile. Şi apoi apar eu cu un solo cu shredding. Vă mulţumesc şi noapte bună!

Albumul solo a fost înregistrat în pandemie, în lockdown, cu idei şi secţiuni de chitară pe care Morello le păstrase pe telefon. Tom nu e la primul cover după AC/DC, el având în repertoriu şi o variantă de "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", pentru compilaţia din 2018 "Appleseed's 21st Anniversay: Roots and Branches". Chitaristul RATM are şi propria emisiune la SiriusXM, "Tom Morello's Radio Comandante", cu câte o temă muzicală diferită săptămânal.

În plus are şi podcastul "Tom Morello's Maximum Firepower".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Trending