Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Elena Gheorghe a amânat concertul de la Sala Palatului; s-a revanșat față de fani cu lansarea concertului integral "Lunâ Albâ"

"Armâna Mea", show-ul Elenei Gheorghe de la Sala Palatului, a suferit o nouă amânare. Concertul va avea loc pe 24 mai 2021, la exact un an de la data stabilită inițial. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elena Gheorghe în concertul "Lunâ Albâ"
Elena Gheorghe în concertul "Lunâ Albâ" │ FOTO: captură YouTube / Elena Gheorghe

Elena Gheorghe s-a văzut nevoită să reprogrameze concertul său de muzică armânească. Cântăreața le-a adus, totuși, fanilor o bucurie și a lansat pe canalul său de YouTube concertul integral din 2019 de la Sala Palatului. Intitulat "Lunâ Albâ", spectacolul s-a bucurat de un succes neașteptat, iar Elena își dorește să pornească o tradiție de concerte cu muzică armânească la Sala Palatului.

"Dragii mei,

Dată fiind situația epidemiologică actuală, ne vedem nevoiți să mutăm spectacolul pentru data de 24 mai 2021. Biletele achiziționate rămân valabile. Vă mulțumim pentru faptul că ne-ați susținut și ați achiziționat și păstrat biletele la acest spectacol, în ciuda perioadei dificile pe care o traversam cu toții.
Am postat pe canalul meu de youtube concertul <<Luna alba>> integral ca să vă aducă un pic de bucurie!
Vă îmbrățișez și abia aștept ziua în care vă voi cânta cu tot sufletul!
Cu dragoste, a voastră
Elena", le-a transmis artista fanilor.

Concertul "Lunâ Albâ" a avut loc pe 23 mai 2019. În cadrul acestuia, Elena a lansat un album de muzică armânească ce conține 11 piese, atât melodii tradiționale și readaptări în manieră modernă, cât și piese noi. Inspirația pentru concert a venit de la piesa "Lunâ Albâ", care a depășit 11 milioane de vizualizări pe YouTube în primele două două luni. Spectacolul a fost  grandios, atât prin interpretarea artiștilor, muzică, dans și tradiții armânesti, dar și prin producția vizuală.

Alături de Elena au mai urcat pe scenă cei mai iubiți interpreți de muzică armânească: Gicu Coadă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai aromânilor de pretutindeni, Sirma Guci, poetă, textieră și compozitoare de marcă a comunității armane și formația Steaua di Vreari, care de 19 ani bucură prin muzica ei inimile oamenilor. Atât Gicu Coada, cât și Steaua di Vreari sunt unii dintre artiștii care au colaborat cu Elena și în anul 2008, atunci când artista a lansat pe piață primul ei album de muzica aromână. De asemenea, ansamblul Vanghelizmo readuce în inimile publicului flacăra vie a unui folclor nemuritor, menținut viu prin cultura orală secole la rând.

În ceea ce privește concertul de anul viitor de la Sala Palatului, Elena Gheorghe a comentat:

"Conceptul spectacolului păstrează tradiția, dar vine cu ceva nou față de ce a fost anul trecut. Îmi place ca oamenii să trăiască muzica la show-urile mele, nu doar să o asculte. Lucrez mereu la fiecare detaliu, de la ținute la scenografie și regie, pentru ca experiența celor din sală să fie una completă și de neuitat. Îmi place ca la final cei prezenți să simtă că au fost la un show, nu doar la un concert. <<Armâna Mea>> va fi un spectacol care îți va face sufletul să vibreze, iar ritmul muzicii te va ridica cu siguranță la dans".

Prețurile biletelor pentru concertul "Armâna Mea" variază între 72 și 240 de lei, în funcție de categorie. Consultă agenda InfoMusic și cumpără bilete.

Urmărește concertul integral Elena Gheorghe - "Lunâ Albâ" de la Sala Palatului

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 24 mai 2022

Elena Gheorghe - Armâna Mea

Loc
Sala Palatului

Concerte & turnee

Delia, Elena Gheorghe, Emilian cântă în weekendul de debut al Târgului de Crăciun București 2023

Povestea sărbătorilor de iarnă începe joi, 30 noiembrie, cu cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției. Concerte, activități și ateliere de creație sunt doar câteva dintre atracțiile propuse de organizatori.

Publicat

pe

Târgul de Crăciun București
Târgul de Crăciun București │ FOTO: CreArt

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, se deschide joi, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, în zi de mare sărbătoare - Sfântul Apostol Andrei. În aceeași seară, de la ora 18:00, din Piața Constituției se va aprinde iluminatul festiv în Capitală, transformând Bucureștiul într-o poveste de iarnă.

Program general Târgul de Crăciun București 2023

  • Debut - 30 noiembrie: 16:00 - 22:00
  • Vineri, 1 decembrie: 10:00 - 22:00
  • Luni, 25 decembrie: 12:00 - 22:00
  • Marți, 26 decembrie: 10:00 - 22:00

În restul zilelor:

  • Luni - Vineri: 12:00 - 22:00
  • Sâmbătă - Duminică: 10:00 - 22:00

Concert Delia în seara de debut a Târgului de Crăciun

Simbol internațional al sărbătorilor, Caravana Coca-Cola ajunge în Târgul de Crăciun București, chiar în ziua de deschidere a acestuia, unde va staționa și va putea fi admirată de vizitatori, înainte de a-și continua parada prin oraș. Prieten tradițional al evenimentului, Coca-Cola oferă, de asemenea, o experiență unică, în seara de debut, prin concertul Deliei. Caravana va continua să aducă magia în Piaţa Constituţiei și în zilele de 1 și 2 decembrie, de această dată, cu o serie de activări speciale: de la jocurile cu bulgări de zăpadă, la atelierele de creație pentru realizarea de cadouri sau felicitări de Crăciun.

Program artistic de 1 decembrie

Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită și în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiția și identitatea. Programul artistic va fi pus în scenă de zece soliști vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar și de grupul vocal "Burnasul" din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist "Cununa Carpaților", dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului "Iholu" din Constanța - comunitatea aromână, precum și ale Ansamblului "Asteria" din București - minoritatea greacă.

Recitaluri și DJ Set

  • Sâmbătă și duminică, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, fiind precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.
  • Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală, asigurată de Magic FM.

Activități pentru întreaga familie

Weekendul continuă cu activități pentru întreaga familie, într-o atmosferă magică, în intervalul orar 10:00 - 22:00. Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange.

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiridușii îi așteaptă pe cei mici, pentru a-și realiza propriile scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului.

Citește în continuare

Trending