Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Dr. Dre a finalizat un nou album, are o piesă cu Eminem pe LP

Dr. Dre a devenit definiţia succesului în rap, evoluând la statutul de mogul muzical asociat căştilor Beats. În ultimii ani nu a mai lansat albume atât de des, preferând latura de producător şi de om de afaceri a carierei sale, dar iată că revine şi pe scena muzicală. Artistul ar avea un nou disc pregătit, care include o mult aşteptată colaborare cu Eminem.

Publicat

pe

Dr. Dre în interviu cu Jimmy Iovine (captură ecran)
Dr. Dre în interviu cu Jimmy Iovine (captură ecran)

Aluziile la un nou LP de la Dre au apărut recent de la un rapper din Detroit pe numele său Page Kennedy. Page a postat pe Twitter pe 16 noiembrie un indiciu că ar fi ascultat deja al patrulea album de studio al lui Dre. Acesta ar fi primul din 2015 încoace, când a lansat "Compton". Apoi Kennedy a confirmat un featuring cu Eminem la întrebarea unui fan pe aceeaşi reţea de socializare. "Compton" a fost axat în bună parte pe colaborări, incluzând numai nume mari, de la Kendrick Lamar la Eminem şi de la The Game la Snoop Dogg.

Cu 5 ani în urmă Dr. Dre îi dădea o şansă şi lui Anderson .Paak, aflat la început de carieră şi ajuns nume mare între timp. În 2020 rapperul a decis să ofere pentru prima oară pe reţelele de streaming primul său album solo, "The Chronic". El debuta în 1992 şi a fost pus pe Spotify, Apple Music şi YouTube Music pentru a sărbători "4.20", dată la care lumea celebrează cultura ganja şi cannabis-ul. "Compton", albumul din 2015 a fost un soi de coloană sonoră pentru filmul "Straight Outta Compton", deci practic nu prea am mai văzut un album creat special pentru ascultători cam de 2 decenii.

Precedentul release fusese "2001", lansat în 1999. Fanii adevăraţi ai lui Dre aşteaptă de o veşnicie legendarul album mereu anulat şi amânat "Detox", la fel cum fanii lui Lil Wayne încă au aşteptat albumul "The Carter V" o bună perioadă de timp. Surse din industrie afirmau în 2019 că încă se lucrează la "Detox" şi că ar fi un sequel la "Compton".

Dr. Dre a colaborat în ultimii ani cu Eminem, inclusiv pe noul abum "Music to be Murdered By", dar şi cu Xzibit, Busta Rhymes şi cu Quavo de la Migos. Eminem a apărut în 2020 pe o piesă alături de Kid Cudi, "The Adventures of Moon Man & Slim Shady", iar în martie a lansat o piesă alături de Jessie Reyez, "Coffin". Artistul începuse anul cu o reprezentaţie la gala Oscar 2020.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Dr. Dre a lansat 6 piese noi în jocul GTA Online, inclusiv colaborări cu Eminem şi Snoop Dogg

Trăim un reviriment al numelor mari din rap din anii '90, iar după noul album al lui Snoop Dogg, acum a revenit şi Dr. Dre, dar într-un mod atipic. Artistul a lansat 6 piese noi în jocul GTA Online, mai precis în proaspăt lansatul expansion "The Contract". Le puteţi asculta mai jos.

Publicat

pe

Dr. Dre in GTA Online The Contract
Dr. Dre in GTA Online The Contract │ FOTO: Rockstar

Pe 15 decembrie 2021 Rockstar a lansat expansion-ul The Contract pentru jocul GTA Online, care include conţinut muzical de la câteva nume mari. Avem piese noi de la Dr. Dre, un post radio unde MC este Rosalia şi unde apare şi Arca. Atunci când gamerii îşi fac de cap în Los Santos vor lua chiar contact cu Dr. Dre ca personaj în joc. Trebuie să îl ajute pe rapper să îşi recupereze muzica furată şi cu această ocazie putem asculta piesele noi.

Sunt 6 noi melodii ale lui Dre, inclusiv colaborări cu Eminem, Anderson .Paak şi Snoop Dogg. Iată o listă:

  • Falling Up
  • Gospel (Feat. Eminem)
  • Black Privilege
  • Diamond Mind (Feat. Nipsey Hussle, Ty Dolla $ign)
  • ETA (Feat. Snoop Dogg, Anderson .Paak)
  • The Scenic Route (Feat. Rick Ross, Anderson .Paak)

Gamerii vor putea explora şi studiourile Record A Studios, acolo unde Dre face înregistrări.. În plus, dacă terminaţi o serie de quest-uri puteţi debloca demo-uri şi piese nemaiauzite de la Dre până acum. Expansion-ul The Contract este disponibil de pe 15 decembrie 2021 şi e complet gratuit pentru posesorii lui GTA V pe toate platformele.

Dre este într-o creştere de popularitate, înainte de super reprezentaţia la care va participa la început de an 2022. Rapperul, alături de Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar vor cânta în cadrul concertului de la pauza Super Bowl. Evenimentul are loc pe stadionul SoFi în California, pe 13 februarie 2022. Anul începuse dramatic pentru Dr. Dre, care a suferit un anevrism cerebral şi a fost internat de urgenţă în ianuarie. În vârstă de 56 de ani muzicianul avea să îşi revină complet şi să rămână fără sechele.

Pe numele său real Andre Romelle Young, muzicianul este apreciat şi ca producător şi antreprenorul din spatele succesului căştilor audio Beats. Brandul avea să fie cumpărat de Apple în 2014 pentru 3 miliarde de dolari. Artistul a făcut parte din trupa NWA alături de Ice Cube în anii '80.

Citește în continuare

Muzică și film

Eminem apare pe o nouă piesă pentru coloana sonoră a lui "Venom 2", "Last One Standing"

Primul film "Venom" a depăşit toate aşteptările, cu încasări globale uriaşe în ciuda recenziilor criticilor. A ajutat foarte mult şi piesa lui Eminem "Venom" de pe coloana sa sonoră, iar rapperul revine pe un nou track numit "Last One Standing", de această dată într-un featuring cu Skylar Grey. Piesa a fost compusă pentru "Venom 2" şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Skylar Grey Eminem Last One Standing
Coperta single Skylar Grey Eminem Last One Standing │ FOTO: Eminem

"Venom 2" sau mai bine zis "Venom: Let There be Carnage" are premiera pe 1 octombrie 2021 în SUA (15 octombrie în România) şi îi pune faţă în faţă pe Tom Hardy în rolul lui Eddie Brock/ Venom şi pe Woody Harrelson în rolul lui Carnage. Woody joacă de fapt rolul unui criminal în serie, care îl muşcă pe Eddie Brock, venit în calitate de jurnalist pentru a îi lua un interviu celui încarcerat. Odată cu sângele lui Brock ajunge în criminal şi ADN-ul lui Venom şi astfel ia naştere un alt simbiot, Carnage.

Pe 30 septembrie a apărut piesa "Last One Standing", de pe coloana sonoră a filmului, o melodie a lui Skylar Grey, pe care apar şi Polo G, Mozzy şi Eminem. Marshall intră pe vers la minutul 2:30 cu un stil sacadat adoptat pe ultimele 3 albume, convertit apoi în acel flow care a intrat în Cartea Recordurilor. Piesa e destul de romantică şi cuminte pentru un soundtrack de film cu anti eroi şi cu tentă horror. "Venom" era ceva mai muşcătoare acum 3 ani.

Eminem a mai colaborat cu Skylar Grey pe hitul "I Need a Doctor", pe care apărea şi Dr. Dre cu fix 10 ani în urmă. În 2016 i-am găsit din nou pe Em şi Skylar pe un track apreciat, "Kill For You". Eminem a fost subiect de ştiri în ultima lună după ce a deschis lanţul de restaurante Mom's Spaghetti în Detroit şi a surprins fanii pe 29 septembrie servindu-i chiar el la tejgheaua localului.

Numele restaurantului este inspirat de versurile hitului din 2002 "Lose Yourself", care a apărut pe coloana sonoră a filmului "8 Mile". Ultimul album al rapperului este "Music to be Murdered By", care a fost lansat în ianuarie 2020 şi a inclus apreciatul single "Godzilla" cu un flow fantastic.

Citește în continuare

Trending