Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Eminem explică de ce a cântat la gala Oscar 2020

După apariția neașteptată de pe scena galei Oscar 2020, Eminem a oferit explicații cu privire la momentul surpriză care i-a lăsat înmărmuriți pe unii dintre actorii și artiștii prezenți la eveniment. Rapper-ul a acordat un interviu revistei Variety în care dezvăluie ce l-a determinat să facă acest gest.

Publicat

pe

Videoclip Eminem Venom
Videoclip Eminem Venom │ FOTO: Eminem

Nimeni nu a înțeles de ce a cântat Eminem la gala Oscar de anul acesta, însă cei mai mulți s-au bucurat de prezența sa. Au fost și câteva cazuri izolate de actori și cântăreți surprinși de camere în stare de șoc, însă majoritatea celor aflați la Dolby Theatre din Los Angeles au apreciat momentul, fredonând chiar alături de rapper versurile piesei "Lose Yourself".

"Atunci nu m-aș fi gândit niciodată că am vreo șansă de a câștiga"

Într-un interviu acordat pentru Variety, Eminem a explicat că a dorit să urce pe scena galei Oscar pentru a profita acum de șansa pe care a ratat-o în 2003.  La momentul respectiv, rapper-ul nu a participat la gală și a refuzat să cânte, deși piesa "Lose Yourself" era nominalizată în categoria Cea mai bună piesă originală, urmând să-i aducă premiul Oscar.

"M-am gândit că, dacă tot nu am avut ocazia să cânt atunci, poate ar fi cool să o fac acum.

Atunci nu m-aș fi gândit niciodată că am vreo șansă de a câștiga și tocmai cântasem "Lose Yourself" la Grammy cu The Roots cu câteva săptămâni înainte de premiile Oscar, așa că m-am gândit că nu e o idee bună. Și încă ceva - la momentul respectiv, versiunea mea mai tânără nu credea că m-aș putea face înțeles la un eveniment de genul ăsta."

"Pentru mine, asta demonstrează cât de autentic e un premiu Oscar"

Faptul că piesa lui a câștigat în ciuda faptului că el nu era prezent la eveniment a fost pentru Eminem un testament al corectitudinii acestei gale.

"Apoi am aflat că am câștigat, ceea ce mi s-a părut ireal. Pentru mine, asta demonstrează cât de autentic e un premiu Oscar - tu nu te duci la eveniment și tot câștigi. Pentru mine, asta îl face să fie cu adevărat pe bune."

Întrebat dacă regretă că nu a participat la Oscar în 2003, Eminem a explicat încă o dată cât de ciudată a fost pentru el această experiență.

"Nici nu cred că înțelegeam atunci că poți să iei un Oscar pentru o piesă și îmi amintesc cât de confuz eram știind că aș putea să câștig.."

Eminem a dezmințit și zvonurile care au circulat după absența sa de la gala Oscar din 2003, potrivit cărora ar fi refuzat invitația de a cânta pentru că i s-ar fi cerut să-și cenzureze versurile.

Momentul lui Eminem de la gala Oscar 2020 a fost unul dintre cele mai discutate live-uri ale serii. Îi puteți urmări prestația în clipul de mai jos.

PUBLICITATE
Comentează

Sport & Divertisment

Show-ul de la Super Bowl 2022 a fost oferit de greii rap-ului american

Ediția din 2022 a show-ului de la Super Bowl a stat sub emblema rap-ului de "școală veche". Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent au ridicat spectatorii în picioare cu hituri precum "Still D.R.E", "Lose Yourself" și "California Love".

Publicat

pe

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022
Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022 │ FOTO: Captură YouTube

După Super Bowl-ul de anul trecut, când The Weeknd umplea un show de 14 minute doar cu hiturile sale, în 2022 publicul s-a putut bucura de o mult mai mare varietate. Lineup-ul a inclus 6 dintre cele mai mari nume ale muzicii hip-hop și R&B americane, mai exact pe acei rapperi din garda veche cu hituri atât de mari încât oricine ar fi putut recunoaște piesele din setlist.

Show-ul oferit la Super Bowl 2022 de Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent a readus în difuzoare o mulțime de melodii care au înregistrat recorduri de vânzări la momentul lansării lor. Ne referim la piese precum "No Diggity", care reușea în 1996 să ajungă Number One în Billboard Hot 100 dând la o parte "Macarena", "California Love", cel mai bine vândut single al lui 2Pac, dublu certificat cu platină în SUA, "Lose Yourself", premiat cu Oscar și certificat cu diamant pentru vânzări ce au depășit 7 milioane de copii, iar lista nu se oprește aici. Din setlist au făcut parte și hituri ca "Still D.R.E", "No More Drama", "Family Affair" și "In da Club".

Show-ul de la Super Bowl 2022 a adus o premieră în istoria finalei campionatului de fotbal american

Pentru prima oară în istoria Super Bowl, performerii principali ai show-ului au fost artiști de hip-hop. Popularitatea acestui gen muzical a fost mereu la cote ridicate în Statele Unite, însă odată cu apariția trap-ului și a artiștilor din Generația Z, cei din garda veche au început să piardă din teren. Show-ul de pe 13 februarie ar putea fi percept, astfel, ca o demonstrație de forță a clasicului hip-hop.

Eminem a îngenunchiat la Super Bowl 2022

Eminem a interpretat hitul "Lose Yourself", iar la finalul prestației sale a îngenunchiat. Acest gest are o puternică însemnătate, fostul fundaș NFL Colin Kaepernick folosindu-l ca un act de protest împotriva brutalității poliției și a discriminării rasiale.

VIDEO Super Bowl 2022: Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, Mary J. Blige & Kendrick Lamar

Întregul show de la Super Bowl 2022 poate fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al NFL. Link-ul poate fi accesat aici.

Citește în continuare

Premii muzicale

Nominalizaţii la Rock & Roll Hall of Fame 2022 îi includ pe Judas Priest, Eminem, Beck

Parcă ieri erau anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2021 şi iată că deja vorbim despre ediţia din 2022. Pe 2 februarie 2022 au fost anunţaţi artişti nominalizaţi la panteonul rock, iar pe listă se află nume mari precum Judas Priest, Eminem, Kate Bush sau Beck. Mai multe detalii despre selecţie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2022
Rock and Roll Hall of Fame 2022 │ FOTO: Rock and Roll Foundation

Un total de 17 artişti şi trupe au fost nominalizaţi, inclusiv Duran Duran, Dolly Parton şi din nou Rage Against the Machine. Eminem este pentru prima dată pe listă, fiind în primul an de eligibilitate. Pentru New York Dolls, Kate Bush, DEVO, Fela Kuti şi Rage Against the MAchine este al doilea an la rând când sunt nominalizaţi. Judas Priest era eligibilă chiar din 1999 pentru nominalizare şi a fost favorită în multipli ani.

Pentru a putea fi eligibil pentru nominalizare un artist individual sau o trupă trebuie să îşi fi lansat prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani înainte de anul nominalizării. Sunt luate în calcul aspecte precum influenţa artistului asupra altor muzicieni, lungimea şi evoluţia carierei, inovaţia şi superioritatea în stil şi tehnică.

Iată declaraţia lui John Sykes, director al Rock and Roll Hall of Fame Foundation:

Lista din acest an recunoaşte meritele unui grup diversificat de artişti, fiecare cu un impact profund asupra sunetului culturii tinereşti. Muzica lor nu doar a mişcat generaţii, dar a şi influenţat sunetul a nenumăraţi artişti care au urmat.

Fanii pot vota pentru artistul preferat pentru a intra în panteonul rock în acest an. Votarea ţine până pe 29 aprilie şi se face prin intermediul acestui site sau direct la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Ohio.

În 2021 au fost introduşi în Hall Of Fame Foo Fighters, The Go-Go's, Jay-Z, Carole King, Todd Rundgren şi Tina Turner. Au primit şi distincţia "Musical Excellence Award" LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoades.

Iată lista completă a nominalizaţilor la Rock & Roll Hall of Fame 2022:

 • Rage Against The Machine
 • Judas Priest
 • New York Dolls
 • Pat Benatar
 • MC5
 • Eminem
 • Beck
 • Kate Bush
 • DEVO
 • Duran Duran
 • Eurythmics
 • Fela Kuti
 • Dolly Parton
 • Lionel Richie
 • Carly Simon
 • A Tribe Called Quest
 • Dionne Warwick
Citește în continuare

Trending