Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Eminem explică de ce a cântat la gala Oscar 2020

După apariția neașteptată de pe scena galei Oscar 2020, Eminem a oferit explicații cu privire la momentul surpriză care i-a lăsat înmărmuriți pe unii dintre actorii și artiștii prezenți la eveniment. Rapper-ul a acordat un interviu revistei Variety în care dezvăluie ce l-a determinat să facă acest gest.

Publicat

pe

Videoclip Eminem Venom
Videoclip Eminem Venom │ FOTO: Eminem

Nimeni nu a înțeles de ce a cântat Eminem la gala Oscar de anul acesta, însă cei mai mulți s-au bucurat de prezența sa. Au fost și câteva cazuri izolate de actori și cântăreți surprinși de camere în stare de șoc, însă majoritatea celor aflați la Dolby Theatre din Los Angeles au apreciat momentul, fredonând chiar alături de rapper versurile piesei "Lose Yourself".

"Atunci nu m-aș fi gândit niciodată că am vreo șansă de a câștiga"

Într-un interviu acordat pentru Variety, Eminem a explicat că a dorit să urce pe scena galei Oscar pentru a profita acum de șansa pe care a ratat-o în 2003.  La momentul respectiv, rapper-ul nu a participat la gală și a refuzat să cânte, deși piesa "Lose Yourself" era nominalizată în categoria Cea mai bună piesă originală, urmând să-i aducă premiul Oscar.

"M-am gândit că, dacă tot nu am avut ocazia să cânt atunci, poate ar fi cool să o fac acum.

Atunci nu m-aș fi gândit niciodată că am vreo șansă de a câștiga și tocmai cântasem "Lose Yourself" la Grammy cu The Roots cu câteva săptămâni înainte de premiile Oscar, așa că m-am gândit că nu e o idee bună. Și încă ceva - la momentul respectiv, versiunea mea mai tânără nu credea că m-aș putea face înțeles la un eveniment de genul ăsta."

"Pentru mine, asta demonstrează cât de autentic e un premiu Oscar"

Faptul că piesa lui a câștigat în ciuda faptului că el nu era prezent la eveniment a fost pentru Eminem un testament al corectitudinii acestei gale.

"Apoi am aflat că am câștigat, ceea ce mi s-a părut ireal. Pentru mine, asta demonstrează cât de autentic e un premiu Oscar - tu nu te duci la eveniment și tot câștigi. Pentru mine, asta îl face să fie cu adevărat pe bune."

Întrebat dacă regretă că nu a participat la Oscar în 2003, Eminem a explicat încă o dată cât de ciudată a fost pentru el această experiență.

"Nici nu cred că înțelegeam atunci că poți să iei un Oscar pentru o piesă și îmi amintesc cât de confuz eram știind că aș putea să câștig.."

Eminem a dezmințit și zvonurile care au circulat după absența sa de la gala Oscar din 2003, potrivit cărora ar fi refuzat invitația de a cânta pentru că i s-ar fi cerut să-și cenzureze versurile.

Momentul lui Eminem de la gala Oscar 2020 a fost unul dintre cele mai discutate live-uri ale serii. Îi puteți urmări prestația în clipul de mai jos.

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

David Guetta a folosit un AI pentru a include vocea lui Eminem pe o piesă a sa

Nu mai trece nici măcar o zi fără să vedem o ştire legată de AI, chatbot, deepfake. Cum se intersectează asta cu muzica? David Guetta a folosit AI-ul pentru a genera un track vocal deepfake cu Eminem ca protagonist.

Publicat

pe

Videoclip David Guetta Morten Permanence
Videoclip David Guetta Morten Permanence │ FOTO: David Guetta

Ce a făcut de fapt reputatul DJ francez? David Guetta a folosit tehnologie AI pentru a îi adăugă "vocea" lui Eminem pe una dintre melodiile sale. Artistul a partajat un video cu el la un concert punând melodia respectivă. Concertul a avut loc recent, iar David Guetta a numit acel AI "Emin-AI-em". În video se vede o mulţime uriaşă care dansează pe ritmul piesei încă nelansate în varianta de studio.

Eminem cântă versurile "This is the future rave sound/ I'm getting awesome and underground". Guetta se declară fascinat ca a găsit nişte site-uri cu AI, care îţi permit să scrii versuri transformate în muzică, în stilul oricărui artist doreşti. Practic el a scris într-o fereastră de AI gen Dall-E pentru muzică câteva versuri, cerând "o strofă în stil Eminem despre Future Rave". Un alt AI a recreat şi vocea artistului.

Guetta a subliniat că nu va lansa asta comercial, ci doar s-a jucat cu AI-ul. Încă nu avem şi un răspuns de la Eminem, dar probabil că rapperul nu va fi mulţumit. În ianuarie 2023 fanii lui Drake au început să folosească un generator pe bază de AI pentru a îşi crea propriile piese în stilul lui Drizzy. E deja un site dedicat, Drayk.it, acolo unde scrii versuri sau teme de piese, iar AI-ul se ocupă de tot. Poţi apăsa şi pe un zar încât să primeşti o idee la întâmplare pentru single.

Am auzit în ultimii ani şi AI-uri creând piese Queen şi Nirvana, după ce au ascultat şi "rumegat" toată opera formaţiilor. Nu toată lumea e fană AI, Nick Cave declarându-se nemulţumit de utilizarea AI-ului în scrierea de versuri şi compoziţie muzicală. Asta după ce a primit versuri geneate de AI de la un fan şi o piesă în stilul său. Muzicianul consideră că e nevoie de suferinţă pentru a crea.

Citește în continuare

Industria muzicala

Videoclipul piesei "Smack That" a depășit un miliard de vizualizări

"Smack That", colaborarea dintre Akon și Eminem, a intrat în clubul pieselor cu peste 1 miliard de vizualizări. Anunțul a fost confirmat de YouTube. Te invităm să citești mai multe detalii și să îți reamintești acest hit.

Publicat

pe

Akon în videoclip "Smack That"
Akon în videoclip "Smack That" │ FOTO: captură YouTube

Piesa "Smack That" a fost lansată în 2006 și s-a bucurat de succes, ajungând pe primele poziții în topurile muzicale. Videoclipul îl are ca protagonist pe Akon, un condamnat care este eliberat din închisoare pentru 24 de ore pentru a ajuta poliția să conducă o operațiune sub acoperire într-un club frecventat de Eminem. Polițistul care îi propune acest pact lui Akon este Eric Roberts, cunoscut actor de la Hollywood, cu nominalizări la Premiile Oscar și Globurile de Aur.

"Smack That" este single-ul principal de pe cel de-al doilea album - "Konvicted". Melodia a ajuns pe locul 2 în Billboard Hot 100, un record în carieră la acea vreme pentru cântăreț, care a fost în scurt timp doborât de piese "I Wanna Love You" cu Snoop Dogg și "Don’t Matter".

"Smack That" este al doilea videoclip al lui Akon care a generat peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Anterior, artistul a reușit această performanță cu "Play Hard", în colaborare cu David Guetta și Ne-Yo.

Cel mai recent album semnat Akon este "TT Freak". Discul a fost lansat în luna decembrie a anului trecut și conține 7 melodii.

VIDEO: Akon - Smack That ft. Eminem

Citește în continuare

Trending