Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dr. Dre crede că social media a distrus "misterul artistic"

În cadrul unui interviu recent, Dr. Dre a vorbit despre impactul pe care rețelele de socializare îl au atât asupra muzicienilor, cât și asupra fanilor. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Dr. Dre în interviu cu Jimmy Iovine (captură ecran)
Dr. Dre în interviu cu Jimmy Iovine (captură ecran)

Nu e de mirare că Dr. Dre nu postează prea mult online. Într-un nou interviu acordat lui Jimmy Iovine pentru publicația British GQ, prolificul rapper a spus că, din punctul său de vedere, social media a distrus "mistica artistului", oferindu-le fanilor un acces prea mare în viața muzicienilor.

Conversația lui Dre și Iovine a vizat în primul rând modul în care faima digitală joacă un rol în succesul unui artist în zilele noastre.

"Probabil că aș fi urât social media dacă îmi începeam acum cariera. Există un anumit mister care este distrus. Îmi place misterul. Îmi place să aștept. Nu am nevoie de nimeni care să știe unde sunt în fiecare minut sau ce fac. Sau ce urmează să fac ... Există o anumită mistică care vine împreună cu muzica și era interesant să aștepți să vezi ce urmează să se întâmple".

De acolo, Iovine a preluat părerea lui Dre și a mers mai departe. Acesta a pus sub semnul întrebării impactul pe care social media l-ar fi avut asupra marilor artiști din trecut: "Dacă Michael Jackson ar fi avut Instagram, ar fi fost mai sănătos? Cine știe". Acesta a continuat:

"Cred că ceea ce s-a întâmplat este că <<a fi talentat>> nu s-a aflat în spatele faimei așa cum se întâmplă acum. Faima se măsoară în popularitate. În like-uri sau mai știu eu ce alte lucruri".

Interviu Dr. Dre cu Jimmy Iovine:

PUBLICITATE
Comentează

Sport & Divertisment

Show-ul de la Super Bowl 2022 a fost oferit de greii rap-ului american

Ediția din 2022 a show-ului de la Super Bowl a stat sub emblema rap-ului de "școală veche". Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent au ridicat spectatorii în picioare cu hituri precum "Still D.R.E", "Lose Yourself" și "California Love".

Publicat

pe

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022
Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent în cadrul show-ului de la Super Bowl 2022 │ FOTO: Captură YouTube

După Super Bowl-ul de anul trecut, când The Weeknd umplea un show de 14 minute doar cu hiturile sale, în 2022 publicul s-a putut bucura de o mult mai mare varietate. Lineup-ul a inclus 6 dintre cele mai mari nume ale muzicii hip-hop și R&B americane, mai exact pe acei rapperi din garda veche cu hituri atât de mari încât oricine ar fi putut recunoaște piesele din setlist.

Show-ul oferit la Super Bowl 2022 de Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar și invitatul surpriză 50 Cent a readus în difuzoare o mulțime de melodii care au înregistrat recorduri de vânzări la momentul lansării lor. Ne referim la piese precum "No Diggity", care reușea în 1996 să ajungă Number One în Billboard Hot 100 dând la o parte "Macarena", "California Love", cel mai bine vândut single al lui 2Pac, dublu certificat cu platină în SUA, "Lose Yourself", premiat cu Oscar și certificat cu diamant pentru vânzări ce au depășit 7 milioane de copii, iar lista nu se oprește aici. Din setlist au făcut parte și hituri ca "Still D.R.E", "No More Drama", "Family Affair" și "In da Club".

Show-ul de la Super Bowl 2022 a adus o premieră în istoria finalei campionatului de fotbal american

Pentru prima oară în istoria Super Bowl, performerii principali ai show-ului au fost artiști de hip-hop. Popularitatea acestui gen muzical a fost mereu la cote ridicate în Statele Unite, însă odată cu apariția trap-ului și a artiștilor din Generația Z, cei din garda veche au început să piardă din teren. Show-ul de pe 13 februarie ar putea fi percept, astfel, ca o demonstrație de forță a clasicului hip-hop.

Eminem a îngenunchiat la Super Bowl 2022

Eminem a interpretat hitul "Lose Yourself", iar la finalul prestației sale a îngenunchiat. Acest gest are o puternică însemnătate, fostul fundaș NFL Colin Kaepernick folosindu-l ca un act de protest împotriva brutalității poliției și a discriminării rasiale.

VIDEO Super Bowl 2022: Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, Mary J. Blige & Kendrick Lamar

Întregul show de la Super Bowl 2022 poate fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al NFL. Link-ul poate fi accesat aici.

Citește în continuare

Muzică nouă

Dr. Dre a lansat 6 piese noi în jocul GTA Online, inclusiv colaborări cu Eminem şi Snoop Dogg

Trăim un reviriment al numelor mari din rap din anii '90, iar după noul album al lui Snoop Dogg, acum a revenit şi Dr. Dre, dar într-un mod atipic. Artistul a lansat 6 piese noi în jocul GTA Online, mai precis în proaspăt lansatul expansion "The Contract". Le puteţi asculta mai jos.

Publicat

pe

Dr. Dre in GTA Online The Contract
Dr. Dre in GTA Online The Contract │ FOTO: Rockstar

Pe 15 decembrie 2021 Rockstar a lansat expansion-ul The Contract pentru jocul GTA Online, care include conţinut muzical de la câteva nume mari. Avem piese noi de la Dr. Dre, un post radio unde MC este Rosalia şi unde apare şi Arca. Atunci când gamerii îşi fac de cap în Los Santos vor lua chiar contact cu Dr. Dre ca personaj în joc. Trebuie să îl ajute pe rapper să îşi recupereze muzica furată şi cu această ocazie putem asculta piesele noi.

Sunt 6 noi melodii ale lui Dre, inclusiv colaborări cu Eminem, Anderson .Paak şi Snoop Dogg. Iată o listă:

  • Falling Up
  • Gospel (Feat. Eminem)
  • Black Privilege
  • Diamond Mind (Feat. Nipsey Hussle, Ty Dolla $ign)
  • ETA (Feat. Snoop Dogg, Anderson .Paak)
  • The Scenic Route (Feat. Rick Ross, Anderson .Paak)

Gamerii vor putea explora şi studiourile Record A Studios, acolo unde Dre face înregistrări.. În plus, dacă terminaţi o serie de quest-uri puteţi debloca demo-uri şi piese nemaiauzite de la Dre până acum. Expansion-ul The Contract este disponibil de pe 15 decembrie 2021 şi e complet gratuit pentru posesorii lui GTA V pe toate platformele.

Dre este într-o creştere de popularitate, înainte de super reprezentaţia la care va participa la început de an 2022. Rapperul, alături de Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar vor cânta în cadrul concertului de la pauza Super Bowl. Evenimentul are loc pe stadionul SoFi în California, pe 13 februarie 2022. Anul începuse dramatic pentru Dr. Dre, care a suferit un anevrism cerebral şi a fost internat de urgenţă în ianuarie. În vârstă de 56 de ani muzicianul avea să îşi revină complet şi să rămână fără sechele.

Pe numele său real Andre Romelle Young, muzicianul este apreciat şi ca producător şi antreprenorul din spatele succesului căştilor audio Beats. Brandul avea să fie cumpărat de Apple în 2014 pentru 3 miliarde de dolari. Artistul a făcut parte din trupa NWA alături de Ice Cube în anii '80.

Citește în continuare

Trending