Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Câte procente are Kanye West într-un prim sondaj pentru alegerile prezidențiale din SUA

Kanye West a intrat în vizorul companiilor care realizează sondaje pentru alegerile prezindențiale din Statele Unite. Deși nu se știe încă dacă anunțul rapper-ului de pe 4 iulie exprimă o intenție reală de a candida, specialiștii încep să se uite deja la cifre.

Publicat

pe

Kanye West
Kanye West │ FOTO: www.facebook.com

Până la proba contrarie, Kanye West este un potențial candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, iar companiile care realizează sondaje l-au inclus și pe el într-o primă evaluare.

Potrivit Redfield & Wilton Strategies, care a întrebat pe 9 iulie 2000 de votanți americani cu cine ar vota la viitoarele alegeri, numai 2% au declarat că l-ar susține pe Kanye West. Și chiar dacă democrații se arătaseră îngrijorați de posibilitatea ca rapperul să atragă voturile celor tineri și de culoare, punând în pericol candidatura lui Joe Biden, sondajul arată de fapt opusul. Procentele lui Joe Biden nu s-au modificat, acesta rămânând la 48% chiar și în situația în care Kanye ar candida, în vreme ce Donald Trump pierde un procent, ajungând de la 40% la 39%.

Sondajul realizat de Redfield & Wilton Strategies

Candidatura lui Kanye West rămâne în continuare la statutul de ipoteză, cu atât mai mult cu cât rapperul a depășit deja deadline-ul stabilit pentru a se înscrie pe lista de candidați a unor state importante. Cu toate acestea, declarațiile sale susțin ideea că intențiile sale de a candida sunt reale. Într-un interviu acordat pentru revista Forbes, Kanye a detaliat de ce nu mai este un fan al lui Trump, mărturisind că a fost indignat de felul în care a acționat de la declanșarea pandemiei, deranjându-l și reacțiile lui cu privire la protestele Black Lives Matter. Îl atacă, totodată, și pe Joe Biden, spunând că acesta "nu este special", spre deosebire de alte figuri politice ca Obama, Clinton și chiar Donald Trump.

Unii dintre prietenii și membrii familiei lui Kanye îl suspectează pe acesta de bipolaritate, Elon Musk mărturisind la rândul său că nu îl mai simpatizează atât de mult pe rapper, pentru că îi despart "mai multe diferențe de opinie decât anticipase inițial".

Despre candidatura lui Kanye West a vorbit recent și Katy Perry, opinia sa fiind detaliată și argumentată în cadrul unui interviu.

 

Comentează

Trending