Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

David Guetta a folosit un AI pentru a include vocea lui Eminem pe o piesă a sa

Nu mai trece nici măcar o zi fără să vedem o ştire legată de AI, chatbot, deepfake. Cum se intersectează asta cu muzica? David Guetta a folosit AI-ul pentru a genera un track vocal deepfake cu Eminem ca protagonist.

Publicat

pe

Videoclip David Guetta Morten Permanence
Videoclip David Guetta Morten Permanence │ FOTO: David Guetta

Ce a făcut de fapt reputatul DJ francez? David Guetta a folosit tehnologie AI pentru a îi adăugă "vocea" lui Eminem pe una dintre melodiile sale. Artistul a partajat un video cu el la un concert punând melodia respectivă. Concertul a avut loc recent, iar David Guetta a numit acel AI "Emin-AI-em". În video se vede o mulţime uriaşă care dansează pe ritmul piesei încă nelansate în varianta de studio.

Eminem cântă versurile "This is the future rave sound/ I'm getting awesome and underground". Guetta se declară fascinat ca a găsit nişte site-uri cu AI, care îţi permit să scrii versuri transformate în muzică, în stilul oricărui artist doreşti. Practic el a scris într-o fereastră de AI gen Dall-E pentru muzică câteva versuri, cerând "o strofă în stil Eminem despre Future Rave". Un alt AI a recreat şi vocea artistului.

Guetta a subliniat că nu va lansa asta comercial, ci doar s-a jucat cu AI-ul. Încă nu avem şi un răspuns de la Eminem, dar probabil că rapperul nu va fi mulţumit. În ianuarie 2023 fanii lui Drake au început să folosească un generator pe bază de AI pentru a îşi crea propriile piese în stilul lui Drizzy. E deja un site dedicat, Drayk.it, acolo unde scrii versuri sau teme de piese, iar AI-ul se ocupă de tot. Poţi apăsa şi pe un zar încât să primeşti o idee la întâmplare pentru single.

Am auzit în ultimii ani şi AI-uri creând piese Queen şi Nirvana, după ce au ascultat şi "rumegat" toată opera formaţiilor. Nu toată lumea e fană AI, Nick Cave declarându-se nemulţumit de utilizarea AI-ului în scrierea de versuri şi compoziţie muzicală. Asta după ce a primit versuri geneate de AI de la un fan şi o piesă în stilul său. Muzicianul consideră că e nevoie de suferinţă pentru a crea.

Comentează

Trending