Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Oamenii cântă din balcoane pentru a însenina zilele de izolare impuse de coronavirus - VIDEO

Muzica le readuce optimismul celor aflați în carantină sau izolare. În țări precum Italia sau Spania, oamenii au început să cânte de la balcoane pentru a face ca această perioadă de criză provocată de coronavirus să treacă mai ușor.

Publicat

pe

Un tânăr italian cântând de la balcon
Un tânăr italian cântând de la balcon │ FOTO: Global News

Muzica le oferă alinare, energie și culoare celor care nu mai pot ieși în oraș din cauza restricțiilor intrate în vigoare odată cu răspândirea alarmantă a coronavirusului. În Italia, țară declarată zonă roșie și aflată complet în carantină, oamenii își mențin moralul ridicat ascultând muzică și cântând de la balcoane.

"Încercăm să ne bucurăm de viață indiferent de situație, chiar și în momente critice. În Napoli, oamenii au ieșit la balcoane pentru a asculta muzică și a cânta", scrie o persoană din Napoli, care a surprins câteva astfel de momente cu telefonul și le-a împărtășit lumii publicând un scurt video pe YouTube.

VIDEO: Oameni cântând la balcoane în Napoli

Momente similare au fost surprinse în toată Italia, așa cum puteți vedea în montajul realizat de On Demand News.

Recent intrați și ei în carantină, spaniolii au adoptat o atitudine similară italienilor. Au ieșit la balcoane pentru a interpreta cântece tradiționale care să le readucă zâmbetul pe buze.

"Așa ceva nu se poate întâmpla nicăieri în altă parte decât în Sevilla", scrie autorul clipului de mai jos.

VIDEO: Oameni cântând la balcoane în Sevilla

Tot în Spania, oamenii au ieșit la balcoane pentru a-i aplauda pe doctorii și asistenții medicali care muncesc neobosit în această perioadă pentru a-i îngriji pe cei diagnosticați cu coronavirus.

VIDEO: Spaniolii îi aplaudă pe medici pentru eforturile depuse

Coronavirus în Italia, Spania și la nivel mondial

Italia este cea mai afectată țară din Europa. Cu 27.980 de cazuri confirmate de COVID-19 și 2.158 de decese, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri foarte drastice. Întreaga țară a fost declarată zonă roșie, mall-urile, restaurantele și barurile fiind închise. Oamenii au voie să-și părăsească locuința doar pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau la farmacie.

În Spania, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 11.279. Numărul deceselor este ridicat și aici, ajungând la 497. Țara se află în stare de urgență, reguli stricte de carantină fiind impuse la nivel național.

În lume, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 186.996, iar numărul deceselor la 7.477.

Trending