Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

VIDEO: Cristian Hrubaru a cântat "Bohemian Rhapsody" alături de miile de spectatori de la KIMARO 2022

Un moment de excepție neplanificat a avut loc între cântările de la Kimaro Festival 2022. Cristian Hrubaru, directorul Rock FM, i-a provocat pe cei peste 10 000 de spectatori la o improvizație în cor, iar rezultatul a fost un "Bohemian Rhapsody" cântat la unison și un clip viral pe Facebook.

Publicat

pe

Cristian Hrubaru cântând ”Bohemian Rhapsody” cu publicul de la Kimaro Festival 2022
Cristian Hrubaru cântând ”Bohemian Rhapsody” cu publicul de la Kimaro Festival 2022 │ FOTO: Captură YouTube

Weekend-ul trecut, în Parcarea Plajei Modern din Constanța, a avut loc cea de-a treia ediție a Kimaro Festival, un eveniment dedicat muzicii românești. Fiecare din cele trei zile a avut corespondență în playlisturile posturilor de radio Magic FM, Kiss FM și Rock FM, festivalul având în lineup artiști precum 2 Sud Est, Bosquito, Delia, Spike, Timpuri Noi și Bucovina.

Înainte de a intra pe scenă Bosquito, Cristian Hrubaru a avut inspirația de a invita publicul să cânte alături de el "Bohemian Rhapsody". Fără a fi necesar un prompter cu versurile, toți cei prezenți au acceptat provocarea și au cântat întreaga piesă alături de Hrubaru. Momentul a fost emoționant și a adus postului ROCK FM cel mai urmărit moment din istoria radioului. Clipul video a strâns în doar două zile peste 467.000 de vizualizări pe Facebook. A fost, de asemenea, distribuit de 3 500 de ori și numără 10 000 de impresii şi peste 300 de comentarii.

Mesajul lui Cristian Hrubaru: "Nu-mi aduc aminte să fi întâlnit în cei aproape 30 de ani de carieră, ca prezentator, un public atât de...WOW!"

"Sunt copleșit, vă mulțumesc, dar NU e meritul meu! Și nu e falsă modestie! Că a fost demențial? O daaaa, dar asta e altă poveste!

A devenit virală această secvență de la #rocknight, a treia seară de Kimaro Festival 2022. Am citit o mulțime de mesaje laudative la adresa mea, NU le merit. Dacă ascultați de la început, aflați de la ce "ne-am luat".

Deci nu am inventat eu apa caldă! În schimb, bai nene, nu-mi aduc aminte să fi întâlnit în cei aproape 30 de ani de carieră, ca prezentator, un public atât de...WOW! Voi probabil ați văzut doar asta, însă oamenii ăia din fața scenei, mii de oameni, au cântat toata seara, de la Lupu Cel rău până la Bucovina! Și între concerte! Pentru acea seară memorabilă, pentru vocile lor, pentru energia primită de la ei, LOR trebuie să le trimiteți inimioare și felicitări!

Când aproape 10 mii de români de toate vârstele, cântă într-un singur glas, una dintre cele mai iubite melodii rock din toate timpurile, atunci mai există bruma aia de speranță, că țara asta nu e chiar bătută-n cap și fatalmente cocalarizată, așa cum se mai spune...

Constanța, m-ai avut de la primul "Hello!" Te voi iubi mereu! Îți multumesc pentru amintiri!" - Cristian Hrubaru

VIDEO: Cristian Hrubaru cântând "Bohemian Rhapsody" alături de miile de spectatori de la KIMARO 2022

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Cristian Hrubaru a lansat un cover după "Rugă pentru părinți" - AUDIO

În prag de sărbători, Cristian Hrubaru le prezintă ascultătorilor o reinterpretare a piesei "Rugă pentru părinți". Versiunea este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți
Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți │ FOTO: captură YouTube

Cu sprijinul instrumentiștilor din formația Scarlet Aura, Cristian Hrubaru a lansat această variantă din dorința de a le reaminti românilor să nu-și uite părinții, mai ales de sărbători.

"<<Rugă pentru părinți>> este un cântec folk, scris în anii '80, versuri Adrian Păunescu, muzica Ștefan Hrușcă. Nu cred că există român de vârsta mea care să nu-l știe sau să nu-l fi fredonat vreodată. Această versiune a fost realizată cu sprijinul instrumentiștilor de la Scarlet Aura - au avut răbdare cu mine și le mulțumesc pentru asta. Câteva efecte au fost puse unde trebuie, dar imperfecțiunile vocale n-au fost <<coafate>>, tocmai pentru că acest cântec se cântă mai mult cu sufletul, nu cu vocea. Și, apoi, eu nu sunt solist, deci sper că nimeni nu are pretenții prea mari de la interpretarea mea. Îmi doresc doar ca nimeni, dar nimeni, să nu fie măcinat de sentimentul de regret că nu a petrecut mai mult timp cu părinții, atunci când se putea. Eu am fost... și mai sunt! Vizitați-i, dați-le un telefon, spuneți-le că vă gândiți la ei, că-i iubiți și că le mulțumiți. Pentru ei, un <<Sărut mâna, mamă!>> sau un <<Ce mai faci, tată?>> sunt suficiente. Găsiți-vă timp! Sărbători fericite", a transmis Cristian Hrubaru. 

AUDIO: Cristian Hrubaru - Rugă pentru părinți

Noul cover "Rugă pentru părinți" se va auzi prima dată live la Folk Bun 2023. Printre numele de pe afiș se numără Mircea Baniciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alina Manole, Dan Byron, Marius Bațu, Cristi Dumitrașcu și Planul B, Romell Alaman, Ovidiu Niculescu, Ana Maria Ivan. Invitați speciali: Cristi Hrubaru, Alin Coiotu’ Dincă, Doru Trăscău (The Mono Jacks), Dan Iliescu - Timpuri Noi.

Evenimentul va avea loc pe 11 decembrie la Sala Palatului. Biletele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 72,28 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

"Alături de trupa Scarlet Aura, melodia va fi cântată pentru prima data live, pe 11 decembrie la Sala Palatului, în spectacolul FOLK BUN. Emoțiile sunt cât casa, dar știu că n-o voi cânta singur. Vocile voastre vor face să vibreze întreaga sală", a adăugat Cristian Hrubaru.

Citește în continuare

Trending