Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

În vreme de coronavirus, Electric Castle 2020 are headlineri noi: Placebo, The Chemical Brothers - VEZI LINEUP

În contextul apăsător al restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și implicit al amânării și anulării de concerte, Electric Castle aduce fanilor festivalului o veste bună. Lineup-ul pentru ediția din 2020 a fost actualizat cu headlineri ca Placebo și The Chemical Brothers. Noile confirmări vin împreună cu un mesaj din partea organizatorilor.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cea de-a opta ediție a festivalului Electric Castle, ce va avea loc în perioada 15 - 19 iulie 2020, pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca, se bucură de nume noi în lineup. Alături de Twenty One Pilots, Foals și The Neighbourhood, au fost adăugați pe afiș Placebo, The Chemical Brothers, Aurora și Machine Gun Kelly. 

Noile confirmări au venit împreună cu un mesaj din partea organizatorilor, prin care se face apel la responsabilizare și atitudine civică.

"Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil, să acționeze în consecință, și să contribuie la depășirea acestor momente, pentru a ne putea bucura cu toții de vară"

"În fiecare an construim lucruri în care credem. Muncim pe brânci, cu toții, împreună, pentru a crea, a inspira și a face lumea asta puțin mai bună.

Acum trebuie să ne străduim mai mult să depășim această situație. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil, să acționeze în consecință, și să contribuie la depășirea acestor momente, pentru a ne putea bucura cu toții de vară.

Între timp, vom continua să conturăm lucruri frumoase. Viața merge înainte. Și de abia așteptăm să vă arătăm tuturor lucrurile pe care le-am pregătit.

Apropo, aveți aici un mic stimulent care să vă stârnească entuziasmați", au transmis organizatorii Electric Castle, împărtășind publicului noul afiș.

Afișul actualizat al Electric Castle 2020

Afișul actualizat al Electric Castle 2020

Confirmată ca unul dintre headlinerii Electric Castle 2020, Placebo este una dintre cele mai apreciate și influente formații ale ultimelor decenii. Trupa va reveni în România la 3 ani de la ultimul show susținut în țara noastră. Concertul a avut loc la Arenele Romane din București, trupa sărbătorind alături de fanii români două decenii de muzică.

Placebo a mai concertat la București în 2012, dar și în 2014, în cadrul Summer Well Festival. Formația a fost cap de afiș, încheind ultima zi de festival cu un concert electrizant, savurat de peste 15.000 de fani.

Duo-ul The Chemical Brothers și-a început activitatea în 1991, fiind promotori ai stilului big beat. Îmbinând muzica dance cu rock-ul și rap-ul, grupul și-a crescut baza de fani de la un an la altul. De-a lungul celor peste 25 de ani de carieră au avut 6 albume poziționate în fruntea topurilor britanice, având în palmares și un premiu Grammy pentru "Best Rock Instrumental Performance". Trupa a primit, de asemenea, oferte de a mixa pentru Oasis, The Stone Roses, Fat Boy Slim și Kylie Minogue.

The Chemical Brothers a mai concertat la București în 2016 . Duo-ul a fost unul dintre headlinerii festivalului Summer Well.

Bilete la Electric Castle Festival 2020:

Prețurile biletelor pornesc de la 592,92 lei. Pentru detalii privind toate categoriile de preț, accesați agenda InfoMusic.

Comentează

Concerte & turnee

Placebo concertează în România pe 30 iulie, la Arenele Romane

Placebo trebuia să ajungă în România cu câţiva ani în urmă, pentru a promova albumul "Never Let Me Go", dar din păcate concertul a fost amânat. După încă o amânare a fost anulat, dar iată că britanicii concertează în sfârşit în ţara noastră, pe 30 iulie 2024.

Publicat

pe

Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022
Placebo - Running Up That Hill (Cover Kate Bush) | Rock am Ring 2022 │ FOTO: Captură YouTube

Placebo revine în România după ceva vreme şi va ţine un concert la Arenele Romane în dată de 30 iulie 2024. Ultimul LP lansat a fost "Never Let Me Go", care s-a dovedit a fi un material experiental, cu teme eco-friendly, cu piese despre regăsirea de sine, meditaţie şi cu o abordare mai degrabă light decât "nervoasă", ca rock-ul alternativ al grupului de la început de ani 2000.

Recapitulând incursiunile Placebo pe la noi, îmi amintesc de reprezentaţia din 2017 de la Arenele Romane, unde locul s-a dovedit neîncăpător pentru fani. A fost puţin bizar finalul în care Brian Molko a improvizat mult la clape şi a avut un rant anti Trump. De altfel solistul Placebo a devenit tot mai vocal pe teme politice în ultimii ani, de la Brexit la confruntarea sa recentă cu primul ministru italian, care s-a lăsat şi cu proces.

Ce a mai făcut Placebo între timp? În 2023 a anunţat primul său album live, care a sosit sub formă de box set, ce acoperă cariera de 25 de ani a grupului. Acum trupa este un duo, format din basistul Stefan Olsdal şi solistul şi chitaristul Brian Molko. Activi din 1994, artiştii au mai cântat în România şi în 2014, la Summer Well, dar şi în 2009 la Romexpo, pe vremea când promovau "Battle for the Sun".

A fost şi un concert prin 2012, dacă nu mă înşel la un stadion de rugby din nordul Capitalei pe o vreme toridă. După "Never Let Me Go", care a debutat în 2022 am avut parte şi de un single, un cover după piesa Tears for Fears "Shout". La festivalul Download din 2023, Placebo a cântat pentru prima dată piesa "Nancy Boy" după 6 ani.

Cu puţin noroc auzim şi noi mai multe piese de pe "Sleeping With Ghosts", "Meds" şi "Black Market Music" la concertul de la noi. Biletele se pun în vânzare de pe 14 martie 2024.

Citește în continuare

Trending